Plnené kuracie prsia s pomarančovou omáčkou

Ami El Gani
šéfkuchár reštaurácie a tapas baru Rambla v Bratislave, 7. júna 2010
Plnené kuracie prsia s pomarančovou omáčkou
Foto: Varecha.sk - Sandra Támerová
1-2
porcia

Suroviny

2 ks, väšie
1 ks
Omáčka:
1 ks
1/2 PL
1/2 PL
1 a 1/2 PL
25 g
1/4 PL
2 PL
2 ks
1 dl
Okrem toho:




Postup

  1. 1

    Omyté a odblanené kuracie prsia narýchlo opražíme na panvici z oboch strán, aby sa mäso zatiahlo. Osolíme a okoreníme. Druhý plátok kuracích prs nakrájame na menšie kusy a dáme do kuchynského robota. Pridáme tiež lístky bazalky a petržlenovej vňate, jedno celé vajíčko, víno a olivový olej, a vlašské orechy. Zmes osolíme a okoreníme. Všetko spolu vymixujeme na kompaktnú masu.

  2. 2

    Malým ostrým nožíkom vytvoríme na opražených kuracích prsiach kapsu. Do vrecka, ktorým budeme napĺňať kuracie prsia si lyžicou dáme vymixovanú zmes. Opatrne mäso zvnútra naplníme, aby sa nám vytvorená kapsa na mäse neporušila. Trochu plnky nanesieme aj na povrch kuracích pŕs. Plech potrieme olejom s cesnakom. Položíme naň kuracie prsia a dáme piecť do vyhriatej rúry pri 190 stupňoch na asi desať minút.

  3. 3

    Pripravíme si omáčku. Vo výpeku z kuracích pŕs rozpustíme maslo. Pridáme olivový olej. Nakrájanú cibuľu dáme na panvicu a opražíme. Pridáme cesnak v oleji, soľ, cukor, korenie karí a hovädzí bujón v prášku. Pomaranče si nakrájame a vytlačíme z nich šťavu do omáčky. Pridáme korenie, trochu sladkej smotany, a gustin zmiešaný s vodou kvôli zahusteniu omáčky. Hotové kuracie mäso si nakrájame na plátky. Servírujeme so šalátom friseé preliate pomarančovou omáčkou.

Diskusia k receptu

tinca
ja si myslím, že prsia by sa lepšie plnili surové a nie už opečené.
evusik
tak mám už vytlačené a zavesené na chladničke, aby som nezabudla vyskúšať, vyzerá to úplne super. @tinca ja by som to tiež plnila surové, ale vyskúšam ako je napísané, asi to má nejaký dôvod a tá plnka vyzerá že nemá chybu :-)
redakcia
Určite to má svoj dôvod, kuracie prsia sa potom už len zapekajú desať minút. Za tú dobu by sa mäso neprepieklo, preto ho treba dopredu opražiť. A keby sa pieklo dlhšie, krusta na povrchu by sa spálila.
stava
no mne akosi nie je jasne, ci aj ten platok kuracich prs, ktore sa rozmixuju na plnkovu zmes, su vopred oprazene....nejak to nie je jasne z tohto receptu....ja som to pochopila tak, ze do mixera davame este surovy platok kuracich prs...ci??? a teda...tych desat minut v rure...chapem, ze staci tym predprazenym prsiam, ale tym surovym? a este je to vlastne vo vnutri ..v kapse...tak to staci???taky kratky cas???
co si myslite vy???
stava
no tak, ja som tento recept nakoniec vyskusala...aaaaaaaaaaale...podla mna je chyba v recepte, resp. v popise receptu...to biele vino podla mna nejde do plnky, ale do omacky, tak ako je v rozpise ingrediencii...omacku som mala totiz hustu (a to som nedala tolko skrobu ako som mala) a plnku som mala riedku (a to som nedala az tolko vina kolko som mala dat). takze ak to niekto bude varit, nech si to prehodi....inac to bola dobra mnamka....urcite este vyskusam...:-)
pivonka
@stava , vďaka, že si opísala svoju skúsenosť. Tiež mám recept v kk, ale kvôli pochybnostiam, ktoré uvádzaš, som ho ešte nevarila.
jozka2
v surovinach je napisane,ze vino patri do omacky a nie do plnky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia