Plnené kuracie prsia

Plnené kuracie prsia s pečenými zemiakmi

Autor receptu: nocka

Úplne obyčajné jedlo, no tanier je prevoňaný bylinkami.

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Kuracie prsia vyklepeme osolíme, okoreníme, naplníme plátkami syra, šunky, preložíme a povrch posypeme posekanou petržlenovou vňaťou. Obalíme v trojobale a vypražíme do zlata.
  2. Zemiaky dobre umyjeme poprekrajujeme, posypeme rozmarínom a tymianom, polejeme troškou oleja a upečieme. Osolíme ich až po upečení, aby zostali chrumkavé.
  3. Tymian, petržlenovú vňať, rozmarín potrháme, dáme do mažiarika, podrvíme a prilejeme trochu olivového oleja. Zmes spolu pretrieme a prelisujeme cez husté sitko. Podávame k plneným kuracím prsiam s pečenými zemiakmi.