Plnené kuracie prsia
Plnené kuracie prsia s pečenými zemiakmi
Autor receptu: nocka
Úplne obyčajné jedlo, no tanier je prevoňaný bylinkami.
4 porcie |
20 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Kuracie prsia vyklepeme osolíme, okoreníme, naplníme plátkami syra, šunky, preložíme a povrch posypeme posekanou petržlenovou vňaťou. Obalíme v trojobale a vypražíme do zlata.
- Zemiaky dobre umyjeme poprekrajujeme, posypeme rozmarínom a tymianom, polejeme troškou oleja a upečieme. Osolíme ich až po upečení, aby zostali chrumkavé.
- Tymian, petržlenovú vňať, rozmarín potrháme, dáme do mažiarika, podrvíme a prilejeme trochu olivového oleja. Zmes spolu pretrieme a prelisujeme cez husté sitko. Podávame k plneným kuracím prsiam s pečenými zemiakmi.