Plnené kuracie prsia
Plnené kuracie prsia pečené v paradajkovej omáčke s mozzarellou (fotorecept)
Autor receptu: violeta
4-6 porcie |
30 minút príprava |
40-50 minút na 200 °C |
Postup- Kuracie prsia som dočistila a rozrezala tak, aby sa dali plniť. Zvrchu aj zvnútra som ich posolila a okorenila.
Vnútro každého prska som potrela jedným pretlačeným strúčikom cesnaku. Uložila som zopár koliesok paprikovej salámy a posypala trochou strúhanej mozzarelly.
- Zapekaciu misku som potrela olivovým olejom a poukladala do nej naplnené prsia.
- Poliala som ich pripravenou paradajkovou omáčkou, zakryla alobalom a dala piecť do rúry vyhriatej na 200 °C.
Zakryté som ich piekla 40 minút. Čas pečenia závisí od veľkosti prsiek. Ja som mala veľké, vážili spolu 1,2 kg. Treba si ich skontrolovať.
- Alobal som odstránila a prsia som posypala strúhanou mozzarellou. Už odokryté som ich 10 minút zapekala.
- Paradajkovú omáčku som pripravila z jednej passaty a jednej konzervy krájaných lúpaných paradajok v paradajkovej šťave.
Na olivovom oleji som opražila cibuľu, 3 strúčiky cesnaku a jednu chilli papričku bez zrniek.
- Pridala som paradajkovú zmes a sušenú bazalku, oregano a saturejku.
Omáčku som povarila a dochutila soľou a troškou kryštálového cukru.
- Upečené prská sú jemné a chutné. Ja som ich servírovala s kuskusom.
Myslím, že by sa hodila aj chrumkavá bageta alebo cestovina.
|