Kuracie prsia

Plnené kuracie prsia na kyslej kapuste (fotorecept)

Autor receptu: bystro

Veľmi chutný recept. Kapusta s ananásom vytvára jedinečnú chuť, ktorú doplňujú orechy. Pritom mäso je mäkké a šťavnaté.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Tú sú všetky suroviny bez korenín a zemiakového škrobu. Z ananásu použijeme najskôr 150 g a orechy podla uvedeného množstva. Treba vybrať viac orechov a menej hrozienok. Tie orechy sú z Lidla.
  2. Rozmixujeme orechy a 150 g ananásu .
  3. Spolu to zmiešame a pridáme zemiakový škrob.
  4. Do prs z hrubšej časti urobíme otvory a naplníme orechovo-ananásovou zmesou.
  5. Osolíme a okoreníme.
  6. Na panvici opečieme prsia najskôr časť s kožou a potom opak s kosťou. Počas opekania do panvice pridáme strúčiky cesnaku, ktoré len rozpučíme.
  7. Na hlboký plech dáme na spodok kapustu, na tú položíme prsia. Na ktoré dáme plátky ananásu. Zvyšný ananás rozkrojíme na menšie kúsky a uložíme na kapustu. Prikryjeme to cele alobalom a dáme piecť do horúcej rúry na 20 minút pri 200 °C. Po tejto dobe alobal dáme preč a necháme ešte pripiecť 10 minút pri tej istej teplote.
  8. Necháme ochladnúť a môžme sa pustiť do jedenia. Prílohu si zvolte podľa vašej chutí. Je to ohromná chuť. Ak by vám ostalo na druhy deň, tak je to ešte lepšia chuť. Dajú sa použiť prsia aj z inej hydiny.