Kuracie prsia
Plnené kuracie prsia - Пълнени пилешки гърди (fotorecept)
Autor receptu: alex37
A zase jedna rýchlovka, pre zaneprázdnených a pre tých, čo potrebujú málo prácne niečo
ukuchtiť. Tieto kuracie prsia zostávajú po upečení šťavnaté a mäkkučké, sú nenáročné na
prípravu, vyžadujú minimálne množstvo surovín, ktoré má skoro každý v chladničke. A z
odrezkov sa dá pripraviť ďalšie jedlo u nás to bolo pikantné kuracie soté.
4 porcie |
15 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Kuracie prsia orežeme a necháme len veľký hrubý kus, do ktorého vyrežeme otvor. Okoreníme mletým čiernym korením. Nesolíme, všetky syry sú slané a snažím sa minimalizovať soľ pri varení zo zdravotných dôvodov. Pripravíme si zmes na plnenie, do bieleho jogurtu nastrúhame tvrdý syr.
- Otvor naplníme plnkou a rukami uzatvoríme. Uložíme na plech, zvyšok plnky uložíme navrch pŕs a syr s bielou plesňou položíme celkom navrch. Kto nemá rád tento syr, môže použiť aj iný druh.
- Jemne pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme cca. 30 minút na 180 °C v teplovzdušnej rúre. Ako príloha tentokrát ryža, batáty a pečená činska kapusta podľa receptu od @mijaita, za čo jej pekne ďakujem.
https://varecha.pravda.sk/recepty/pak-choi-s-korenim-pecene/63643-recept.html