Králičia roláda
Plnené králičie roládky na zemiakových rösti
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
100 minút príprava |
Postup- Chrbát z králika sklepeme do jedného kusa, osolíme, okoreníme. Na pláty mäsa položíme plátok čedaru a očistenú špargľu. Zvinieme do rolád a obalíme schwarzwaldskou šunkou. Rolády zabalíme do potravinárskej fólie a varíme vo vodnom kúpeli pri 80 °C 30 minút.
- Zemiakové rösti: Zemiaky očistíme, nastrúhame nahrubo, pridáme soľ, múku a vajce. Premiešame a rozotrieme na vymastený plech. Pečieme v rúre pri 170 °C asi 45 minút. Upečené zemiaky necháme vychladnúť, nakrájame na požadovaný tvar a fritujeme v oleji.
- Glazovaná mrkva: Baby mrkvu oblanšírujeme v osolenej horúcej vode, prudko schladíme a glazujeme medom.
|