Králičia roláda

Plnené králičie roládky na zemiakových rösti

Autor receptu: redakcia

4
porcie
100 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Chrbát z králika sklepeme do jedného kusa, osolíme, okoreníme. Na pláty mäsa položíme plátok čedaru a očistenú špargľu. Zvinieme do rolád a obalíme schwarzwaldskou šunkou. Rolády zabalíme do potravinárskej fólie a varíme vo vodnom kúpeli pri 80 °C 30 minút.
  2. Zemiakové rösti: Zemiaky očistíme, nastrúhame nahrubo, pridáme soľ, múku a vajce. Premiešame a rozotrieme na vymastený plech. Pečieme v rúre pri 170 °C asi 45 minút. Upečené zemiaky necháme vychladnúť, nakrájame na požadovaný tvar a fritujeme v oleji.
  3. Glazovaná mrkva: Baby mrkvu oblanšírujeme v osolenej horúcej vode, prudko schladíme a glazujeme medom.