Plnené kokosky

olinecka - fotkaolinecka, 20. decembra 2014
Plnené kokosky
Foto: olinecka

Tieto kokosky robim vždy pretože sú obľubene v mojej rodine a myslim ,že patria na Vianoce.

30 minút
príprava
20 minút
na 160 °C

Suroviny

Kokosky:
5
350 g
200 g
štipka
 na potretie




Postup

  1. 1

    Do misy nad paru dáme bielka, cukor,ktorý vyšľahame do tuha kým sa nám nerobí na snehovej pene cestička , skontrolujeme prevratenim misy s penou hore dnom.Kokos a prašok do pečiva zľahka vmiešame, dáme do cukrárskeho ozdobneho vrecka a vytlačame kopčeky na plech ,ktorý sme poriadne vymastili maslom.Usušime vo vyhriatej rúre na 160 stupňov 25 minút.

  2. 2

    Upečene kokosky spájame lekvarom s lineckymi kolieskami ,ktoré potom spodok mačame do čokoladovej polevy.Linecké kolieska recept som pridala viď.linecké kolieska.

  3. 3

    Po upečeni sa tešíme,ako sa míňaju,dobrú chuť.

Diskusia k receptu

jozka2
Kokosove su oblubene mojho manzela.Mas ich krasne urcite aj tak chutia.Na lepenie vyuzivam detske piskoty.Trubickou nan nastriekam dookola plnku a v prostriedku je lekvar a spojim s kokoskou.Su tiez dobre.5****
olinecka
Aj tentoraz Vám ďakujem a myslim ,že tie piškoty ne sú zlý napad,ja som už skušala namiesto lincekych koliesok vanilkove piškoty,ktoré sú v Lidli,podarilo sa .Veď aj teraz kto nestiha linecké urýchli si piškotami sú aj väčšie ,ako normálne.Pekný víkend!!!!
babkamt
máš ich pekné. Kokosky som tento rok nerobila., hoci ich máme radi Ja robím s kolieskami z lineckého cesta. Sú výborné.
marienka44
@Olinecka , máš ich nádherné.
Nemôžu sa kokosky robit podľa @Edina ? Tam sa do vyšlahaných bielok pridáva vrelý cukrový sirup, postup je menej pracný ako šľahať nad parou.
olinecka
@marienka 44 ja neviem tento recept,ktorý sa pytaš ja robim vždy tak ,ako som napísala,pozdravujem.
svedka
Vyborne,nieco podobne som robila a dnes pridala :) Mame radi z takychto kokosiek len ten vrch,tak ten som napiekla zvlast a chrumkame :))
editam
Práve som sem prišla pohľadať tento recept a hneď som naň narazila. Ráno vyskúšam :-)
vlasatka
tiež chcem robiť kokosky, ale chcem sa spýtať, či tu nie je uvedená vysoká teplota na pečenie? 160 °C je podľa mňa veľa. snehové pečivo by sa malo iba sušiť pri teplote 100-120 °C
olinecka
@vlasatka táto teplota zodpovedá týmto kokoskam150-160 stupňov ideálne sušenie samozrejme sledujeme pečeniePrajempokojné prežitie Vianočných sviatkov.
vlasatka
Hm, ja som ich sušila pri 110°C, aj tak boli troška hnedé, tak som stiahla teplotu na 100℃ pri druhej várke. Ono ale záleží na rúre, ako ktorá pečie. Mne by pri 160℃ úplne stmavli na vrchu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia