Kokosky
Plnené kokosky (fotorecept)
Autor receptu: katarinalucanova
Naše obľúbené.
50ks porcií |
60 minút príprava |
30 minút na 160 °C |
Postup
- Kokosky: Vaječné bielky s cukrom šľaháme nad parou do zhustnutia cca 12 - 15 minút. Necháme vychladiť a vareškou vmiešame kokos.
- Pomocou cukrárenského vrecka nastriekame malé kôpky na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 160 stupňoch 8 - 10 minút. Otvoríme vrátka na rúre a sušíme 15 minút pri 50 stupňoch. Keď sa kokosky dajú pekne odlepiť od papiera, sú hotové.
- Linecké cesto pripravíme zmiesením všetkých surovín. Cesto vyvaľkáme, vykrojíme kolieska a upečieme na suchom plechu. Krém: Čokoládu roztopíme nad parou. Necháme vychladiť ale nie príliš, aby znova nestuhla a vyšľaháme s maslom. Pomocou vrecka krém nastriekame na linecké kolieska. Vstrede necháme miesto na džem.
- Na takto naplnené kolieska jemne pritlačíme kokosku. Necháme stuhnúť v chlade. Čokoládová poleva: Čokoládu a stužený tuk rozpustíme nad parou.Spodok plnených kokosiek namáčame v čokoládovej poleve.
- Keď čokoláda stuhne môžeme podávať.