Kokosky

Plnené kokosky (fotorecept)

Autor receptu: katarinalucanova

Naše obľúbené.

50ks
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Kokosky: Vaječné bielky s cukrom šľaháme nad parou do zhustnutia cca 12 - 15 minút. Necháme vychladiť a vareškou vmiešame kokos.
  2. Pomocou cukrárenského vrecka nastriekame malé kôpky na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 160 stupňoch 8 - 10 minút. Otvoríme vrátka na rúre a sušíme 15 minút pri 50 stupňoch. Keď sa kokosky dajú pekne odlepiť od papiera, sú hotové.
  3. Linecké cesto pripravíme zmiesením všetkých surovín. Cesto vyvaľkáme, vykrojíme kolieska a upečieme na suchom plechu. Krém: Čokoládu roztopíme nad parou. Necháme vychladiť ale nie príliš, aby znova nestuhla a vyšľaháme s maslom. Pomocou vrecka krém nastriekame na linecké kolieska. Vstrede necháme miesto na džem.
  4. Na takto naplnené kolieska jemne pritlačíme kokosku. Necháme stuhnúť v chlade. Čokoládová poleva: Čokoládu a stužený tuk rozpustíme nad parou.Spodok plnených kokosiek namáčame v čokoládovej poleve.
  5. Keď čokoláda stuhne môžeme podávať.