Plnené karé
Autor receptu: brano24
Karé je dosť ,,suché" mäsko, tak som zaexperimentoval :-)
6 porcií |
30 minút príprava |
50 minút na 180 °C |
Postup
- Bravčové karé nasekáme na rezne po kosti.
Rozrežeme stredom ku kosti na kapsu.
Potrieme soľou.
- Bravčový bôčik pomelieme a k nemu aj cesnak a cibuľu. Bôčik môže byť kľudne masnejší, nakoľko karé je chudé a suché.
Pridáme papriku, a trochu čierneho, alebo farebného mletého korenia, mletú rascu a vajce.
Vymiešame .
Touto zmesom naplníme ,,kapsy" z karé.
Kapsy dobre ,,zašijeme" aby nám vytieklo čo najmenej šťavy.
- Kapsy dobre ,,zašijeme" aby nám vytieklo čo najmenej šťavy.
Ja som použil špajľu, ale lepšia je biela niť.
- Z kečupu, horčice, chili, olivového oleja, celej rasce, cesnaku, oregana a magi, si urobíme marinádu. Dolejeme vody.
- Misu vylejeme marinádou a ukladáme do nej kapsy. Ak prekladáme tak prelievame marinádou tak aby boli celé v marináde namáčané.
Necháme odležať v chladničke 2-24 hod.
Takto naložené kapsy môžeme upiecť v rúre 50 min pri 180°C, s medzerami poukladané na pekáči.
Alebo na grile krátko, cca 15 min z jednej a 10 min z druhej strany, na prudkom žiare z pahreby, dostatočne vysoko nad pahrebou, aby nám horiaca vytekajúca masť zbytočne neobhárala mäsko.