Plnené karé

brano24Brano24, Kysucké Nové Mesto, 9. februára 2013 16:39
Ďalšie jeho recepty »

Plnené karéFoto: brano24

Karé je dosť ,,suché" mäsko, tak som zaexperimentoval :-)

6
porcií
30 min
príprava
50 min
na 180 °C

Suroviny

1 kg
0,5 kg
5 strúčikov
1 veľká
3 g
1 g
2 g
50 g
30 g
3 g
1 g
1 ks
2 g
1,5 dcl
1 pl tekuté

Postup prípravy

  1. 1

    Bravčové karé nasekáme na rezne po kosti. Rozrežeme stredom ku kosti na kapsu. Potrieme soľou.

    Plnené karé - obrázok 1
  2. 2

    Bravčový bôčik pomelieme a k nemu aj cesnak a cibuľu. Bôčik môže byť kľudne masnejší, nakoľko karé je chudé a suché. Pridáme papriku, a trochu čierneho, alebo farebného mletého korenia, mletú rascu a vajce. Vymiešame . Touto zmesom naplníme ,,kapsy" z karé. Kapsy dobre ,,zašijeme" aby nám vytieklo čo najmenej šťavy.

    Plnené karé - obrázok 2
  3. 3

    Kapsy dobre ,,zašijeme" aby nám vytieklo čo najmenej šťavy. Ja som použil špajľu, ale lepšia je biela niť.

    Plnené karé - obrázok 3
  4. 4

    Z kečupu, horčice, chili, olivového oleja, celej rasce, cesnaku, oregana a magi, si urobíme marinádu. Dolejeme vody.

    Plnené karé - obrázok 4
  5. 5

    Misu vylejeme marinádou a ukladáme do nej kapsy. Ak prekladáme tak prelievame marinádou tak aby boli celé v marináde namáčané. Necháme odležať v chladničke 2-24 hod. Takto naložené kapsy môžeme upiecť v rúre 50 min pri 180°C, s medzerami poukladané na pekáči. Alebo na grile krátko, cca 15 min z jednej a 10 min z druhej strany, na prudkom žiare z pahreby, dostatočne vysoko nad pahrebou, aby nám horiaca vytekajúca masť zbytočne neobhárala mäsko.

    Plnené karé - obrázok 5
ohodnoť recept:
Hlasovali 3 ľudia (5,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist