Plnené karé

Plnené karé
Foto: brano24
brano24Brano24, recept pridal: 9. februára 2013 16:39Ďalšie jeho recepty

Karé je dosť ,,suché" mäsko, tak som zaexperimentoval :-)

Suroviny

6
porcií
30
minút
príprava
50
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Bravčové karé nasekáme na rezne po kosti. Rozrežeme stredom ku kosti na kapsu. Potrieme soľou.
Plnené karé - obrázok 1

2

Bravčový bôčik pomelieme a k nemu aj cesnak a cibuľu. Bôčik môže byť kľudne masnejší, nakoľko karé je chudé a suché. Pridáme papriku, a trochu čierneho, alebo farebného mletého korenia, mletú rascu a vajce. Vymiešame . Touto zmesom naplníme ,,kapsy" z karé. Kapsy dobre ,,zašijeme" aby nám vytieklo čo najmenej šťavy.
Plnené karé - obrázok 2

3

Kapsy dobre ,,zašijeme" aby nám vytieklo čo najmenej šťavy. Ja som použil špajľu, ale lepšia je biela niť.
Plnené karé - obrázok 3

4

Z kečupu, horčice, chili, olivového oleja, celej rasce, cesnaku, oregana a magi, si urobíme marinádu. Dolejeme vody.
Plnené karé - obrázok 4

5

Misu vylejeme marinádou a ukladáme do nej kapsy. Ak prekladáme tak prelievame marinádou tak aby boli celé v marináde namáčané. Necháme odležať v chladničke 2-24 hod. Takto naložené kapsy môžeme upiecť v rúre 50 min pri 180°C, s medzerami poukladané na pekáči. Alebo na grile krátko, cca 15 min z jednej a 10 min z druhej strany, na prudkom žiare z pahreby, dostatočne vysoko nad pahrebou, aby nám horiaca vytekajúca masť zbytočne neobhárala mäsko.
Plnené karé - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • tatranka, 9. februára 2013 o 18:43
    Marinované mäská každého druhu máme radi.Aj dnes marinujem divinu na zajtra.Určite je tvoj recept veľmi chutný.


  • marijanka712, 9. februára 2013 o 18:56
    Vypadá to výborne škoda že si nepriložil foto ako to vypadalo po pečení, alebo si to nestihol???? vštko sa spapalo???? to musela byť fajnotka


  • medovnicek, 9. februára 2013 o 19:24
    aj u nás máme radi marinované mäsá, určite vyskúšam


  • sportak, 9. februára 2013 o 19:26
    Výborne. Určite to bude dobré a príležitostne vyskúšam.


  • mimi4, 9. februára 2013 o 20:30
    aj mne sa to páči,asi to urobím


  • babina49, 9. februára 2013 o 20:46
    výborný nápad,ukladám KK


  • izabella929, 9. februára 2013 o 21:15
    skvelý recept, ktorý určite vyskúšam.-)))


  • abkul, 9. februára 2013 o 22:24
    Dík za recept, rada skúšam nové chute, vyzerá to fajn.


  • brano24, 9. februára 2013 o 23:12
    marijanka712 ... fotky z upečeného mäska som už naozaj nestihol. Piekol som ho na rošte. Mamina k nemu urobila vynikajúci šalát z čerstvej zeleniny a len tak sa zaprášilo. :-) skúsim to nafotiť nabudúce......


  • sisuk, 9. februára 2013 o 23:32
    dobrý nápad, uložené, vyskúšame...


  • ainy, 10. februára 2013 o 08:40
    pekný recept... ja karé nemusím, iba ak podľa receptu » varecha.pravda.sk/recepty/fararske-rezne-z-bravcoveho-kar...
    , ale tvoj recept sa mi veľmi páči, tak ho tiež skúsim :-)


  • brano24, 10. februára 2013 o 09:52
    Ďakujem Vám. ...ainy...aj Tie ,,farárske " vyzerajú moooc dobre....


  • babkamt, 10. februára 2013 o 13:57
    Recept ukladám , vyskúšam.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Varecha 39/2014: Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.

Ako zatočiť so stresom, únavou aj akné jednou ranou?
- Inzercia -
Podľa oficiálnych správ Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) má človek čeliaci nárokom všedného dňa stály nedostatok vitamínu C.

Zaváram, zaváraš, zavárame. Na slano a nakyslo.
Každý z nás ocení prísun rozmanitej zeleniny aj v zimnom období. Prečítajte si o zásadách a spôsoboch jej konzervovania.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 39/2014: Jablková kuchárka Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.


TOPlist