Plnené karé

Plnené karé
Foto: brano24
brano24Brano24, recept pridal: 9. februára 2013 16:39Ďalšie jeho recepty

Karé je dosť ,,suché" mäsko, tak som zaexperimentoval :-)

Suroviny

6
porcií
30
minút
príprava
50
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Bravčové karé nasekáme na rezne po kosti. Rozrežeme stredom ku kosti na kapsu. Potrieme soľou.
Plnené karé - obrázok 1

2

Bravčový bôčik pomelieme a k nemu aj cesnak a cibuľu. Bôčik môže byť kľudne masnejší, nakoľko karé je chudé a suché. Pridáme papriku, a trochu čierneho, alebo farebného mletého korenia, mletú rascu a vajce. Vymiešame . Touto zmesom naplníme ,,kapsy" z karé. Kapsy dobre ,,zašijeme" aby nám vytieklo čo najmenej šťavy.
Plnené karé - obrázok 2

3

Kapsy dobre ,,zašijeme" aby nám vytieklo čo najmenej šťavy. Ja som použil špajľu, ale lepšia je biela niť.
Plnené karé - obrázok 3

4

Z kečupu, horčice, chili, olivového oleja, celej rasce, cesnaku, oregana a magi, si urobíme marinádu. Dolejeme vody.
Plnené karé - obrázok 4

5

Misu vylejeme marinádou a ukladáme do nej kapsy. Ak prekladáme tak prelievame marinádou tak aby boli celé v marináde namáčané. Necháme odležať v chladničke 2-24 hod. Takto naložené kapsy môžeme upiecť v rúre 50 min pri 180°C, s medzerami poukladané na pekáči. Alebo na grile krátko, cca 15 min z jednej a 10 min z druhej strany, na prudkom žiare z pahreby, dostatočne vysoko nad pahrebou, aby nám horiaca vytekajúca masť zbytočne neobhárala mäsko.
Plnené karé - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • tatranka, 9. februára 2013 o 18:43
    Marinované mäská každého druhu máme radi.Aj dnes marinujem divinu na zajtra.Určite je tvoj recept veľmi chutný.


  • marijanka712, 9. februára 2013 o 18:56
    Vypadá to výborne škoda že si nepriložil foto ako to vypadalo po pečení, alebo si to nestihol???? vštko sa spapalo???? to musela byť fajnotka


  • medovnicek, 9. februára 2013 o 19:24
    aj u nás máme radi marinované mäsá, určite vyskúšam


  • sportak, 9. februára 2013 o 19:26
    Výborne. Určite to bude dobré a príležitostne vyskúšam.


  • mimi4, 9. februára 2013 o 20:30
    aj mne sa to páči,asi to urobím


  • babina49, 9. februára 2013 o 20:46
    výborný nápad,ukladám KK


  • izabella929, 9. februára 2013 o 21:15
    skvelý recept, ktorý určite vyskúšam.-)))


  • abkul, 9. februára 2013 o 22:24
    Dík za recept, rada skúšam nové chute, vyzerá to fajn.


  • brano24, 9. februára 2013 o 23:12
    marijanka712 ... fotky z upečeného mäska som už naozaj nestihol. Piekol som ho na rošte. Mamina k nemu urobila vynikajúci šalát z čerstvej zeleniny a len tak sa zaprášilo. :-) skúsim to nafotiť nabudúce......


  • sisuk, 9. februára 2013 o 23:32
    dobrý nápad, uložené, vyskúšame...


  • ainy, 10. februára 2013 o 08:40
    pekný recept... ja karé nemusím, iba ak podľa receptu » varecha.pravda.sk/recepty/fararske-rezne-z-bravcoveho-kar...
    , ale tvoj recept sa mi veľmi páči, tak ho tiež skúsim :-)


  • brano24, 10. februára 2013 o 09:52
    Ďakujem Vám. ...ainy...aj Tie ,,farárske " vyzerajú moooc dobre....


  • babkamt, 10. februára 2013 o 13:57
    Recept ukladám , vyskúšam.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist