Plnené kapustové listy

Plnené kapustové listy

Autor receptu: izabella929

Jedlo, ktoré milujem. Jedla by som to hoc aj každý deň. Teraz som tvorila plnku z dvojakého mäsa. Použila som hovädzie a bravčové.

10
porcií
20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nefotila som postup. Najprv som si pripravila listy z čerstvej kapusty. Dala som do veľkého hrnca zovrieť vodu. Hlávku kapusty som okolo hlúbika prerezala nožom dokola. Tak sa pri varení oddelí list. Postupne som listy vyberala z hrnca a ukladala do misy. Keď všetky väčšie a súce listy odpadli, pridala som do vody soľ a ocot. V tejto vode som varila listy, pokiaľ neboli poddajné. Potom som ich vybrala do misy, zakryla kuchynskou utierkou a nechala som ich ešte spariť.
  2. Pripravila som si plnku. Hrsť ryže som poriadne umyla a nechala v sitku odkvapkať. Hovädzie i bravčové mäso som pomlela na elektrickom mlynčeku. Slaninu som nakrájala na kocky a opiekla na panvici, pridala som nakrájanú cibuľu a osmahla som ju do svetlohneda. Pridala som ju spolu s ryžou k pomletému mäsu. Plnku som osolila, okorenila, pridala som jeden strúčik cesnaku a všetko dôkladne premiešala.
  3. Z plnky som robila malé guľky, ukladala som ich na kapustový list a zabalila. Na dno veľkého hrnca som uložila tretinu kyslej kapusty. Na kapustu som uložila hviezdicovite plnené listy. V strede sa mi vytvoril priestor pre kúsky klobásy. Celý spodný diel som zakryla druhou časťou kyslej kapusty. Ukladala som tak, že kde predtým bola medzera medzi plnkami, teraz som ukladala plnky do medzier. Znovu som do stredu uložila klobásu a všetko som zakryla kapustou. Na vrch som položila paradajku nakrájanú na drobné kocky. Všetko som zaliala vodou, pridala som soľ, mleté korenie a položila som na sporák.
  4. Od začiatku varenia počítam dobu varu 45 min. Keď poriadne vrela, pridala som do stredu pol lyžičky červenej papriky, paradajkovú šťavu a trošku cukru. Hotové plnené kapustové listy podávam s varenými zemiakmi, alebo chlebíkom. Prajem vám dobrú chuť.