Plnené kapustné listy (fotorecept)

Plnené kapustné listy (fotorecept)
Foto: tatranka
tatrankaTatranka, recept pridal: 5. novembra 2011 18:46Ďalšie jeho recepty

Určite je tu tento recept na mnoho krát.No viete ako sa hovorí.Keď dvaja robia to isté,nemusí byť výsledok rovnaký a v kuchyni pri varení to platí dvojnásobne.

Suroviny

6
porcií
30
minút
príprava
30
minút
na 180-2OO °C

Postup prípravy receptu

1

Hlávku bielej kapusty vložím na 10 minút do vriacej vody.Vyberiem a rozoberiem na listy.Hrubé žily vykrojím a trochu naklepem tĺčikom na mäso. Takto sú listy prichystané na plnenie. Ja si zvyknem deň do predu, uvariť ryžu.Mala by byť studená.No to nie je pravidlo. Mleté mäso posolím,pokorením a primiešam ryžu s vajíčkom.Dobre premiešam.Takto pripravenú plnku ukladám na kapustové listy. Najprv zahnem boky listov kapusty a tak list zrolujem ako roládu.
Plnené kapustné listy (fotorecept) - obrázok 1

2

Očistím si cibuľu, na drobno pokrájam.Masť nechám rozohriať a pridám cibuľku.Keď je cibuľka spenená,pridám červenú,sladkú papriku. Do tohto základu vsypem kyslú kapustu a premiešam.Môžete podľa potreby prichutiť soľou.Nechám ju trochu vydusiť.Do pekáča potom prenesiem udusenú kyslú kapustu.Na ňu poukladám,plnené kapustné listy a podlejem asi 2dl teplej vody.Takto nechám zakryté kapustné listy v trúbe dusiť asi na 180 stupňov. Asi po pol hodinke,polejem kapustné listy šľahačkovou smotanou.A nechám zapiecť na 200 stupňov,kým kapusta ztmavne,zhnedne.Nie veľmi!
Plnené kapustné listy (fotorecept) - obrázok 2

3

Tým je vára ukončená a môžem servírovať.Podávam varené zemiaky,poliate roztopeným maslom.
Plnené kapustné listy (fotorecept) - obrázok 3

4

Náš chutný obedík.
Plnené kapustné listy (fotorecept) - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 8 ľudí (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • diabambulka, 5. novembra 2011 o 20:44
    ako vždy krásne nafotený a spracovaný recept...


  • evusik, 5. novembra 2011 o 20:46
    veru ako vždy :-) palček hore


  • ancicka, 5. novembra 2011 o 21:01
    ozaj, oku lahodiace,ale určite aj chuťové poháriky si prídu na svoje.


  • hviezdickaz, 5. novembra 2011 o 21:14
    aj ja som rozmyslala nad tymto recetptikom,akurat vcera ... :) krasne nafoteny ako vzdy,chcela by som niekedy u teba obedovat :D


  • vavan, 5. novembra 2011 o 21:32
    perfektne vypracovaný fotorecept


  • vierik, 5. novembra 2011 o 21:34
    Veľmi chutné a zdravé jedlo. Že je pekne nafotené to je u Teba samozrejme,ako vždy na 1*.


  • kata50, 5. novembra 2011 o 21:36
    @tatranka ty vieš ale prudko "nakopnúť". Toto jednoducho treba uvariť. :-))


  • dorisa, 5. novembra 2011 o 22:45
    Každý tvoj recept je hodný do kuchárskej knihy.


  • elisticka, 5. novembra 2011 o 23:14
    mnam vyzera to super veru je to nebezpecne pozerat po 23.hodine...


  • babkamt, 6. novembra 2011 o 06:16
    Je to prudko jedlé.Robím kapustný list trochu inak,ale aj toto je super.Jedlá s kapustou vždy zabodujú.


  • sylvinka, 6. novembra 2011 o 07:28
    všetko tu už bolo povedané.Tiež robím trochu inak,ale vyskúšam aj tvoj recept.Ďakujem za pripomenutie


  • modrykamen, 6. novembra 2011 o 07:31
    Zvyšnú hlávkovú kapustu nadrobno pokrájam, troch podusím na cibuľke a až potom pridám kyslú kapustu. Jedlo dostane taky šmrnc. Ak je kapusta dusená na masti, nevidím dôvod zemiaky polievať maslom. Mne by sa chute takto bili.


  • akeber, 6. novembra 2011 o 08:27
    krásny určite aj chutný recept , vyskúšam :-)


  • hubata, 6. novembra 2011 o 08:38
    Vynikajúci recept, ja takto to robievam k paradajkovej omáčke, ale i s kyslou kapustou to musí byť výborné. Ja však musím upiecť kapustné rolky zvlášť na plechu bez kapusty, lebo u nás ich vynášajú deti - na dvor. Veru tak.


  • palokuchki, 6. novembra 2011 o 08:43
    Ked robievam plnene kapustne listy tiez to kombinujem s kyslou kapustou ale nezalievam to tou smotanou ako to robis ty. Vdaka za napad, na buduce to urobim podla teba. Dalsi velmi pekny recept od teba.


  • danculka, 6. novembra 2011 o 12:37
    Ako maľovaný celý recept...


  • tinca, 6. novembra 2011 o 15:09
    @tatranka toto jedlo zbožňujem, dávno som to nerobila díky za pripomienku. Robím podobne ako ty aj so smotanou. Ako vždy paráááda :)


  • rela, 6. novembra 2011 o 17:21
    @tatranka výborný recept, iba sa posadiť za prestretý stôl. Aj já by som sa nechála pozvať k obedu. Škoda, že bývaš tak ďaleko.


  • tatranka, 6. novembra 2011 o 20:11
    Dievčatá,ďakujem za vaše komentáriky.Aj za pripomienky,skúsim niektoré pripomienky aplikovať do svojho receptu.


  • sonal, 6. novembra 2011 o 20:13
    milujem akukolvek kapustu, takto som to este nerobila, ale urcite urobim, vdaka...


  • sneica, 7. novembra 2011 o 08:03
    kyslej kapuste to musi byt fantasticke ...urcite vyskusam a chvalim foto aj recept...


  • daniela1, 7. novembra 2011 o 10:09
    Aj ja ho robievam ako ty, no vymenila som kapustu hlavkovu za čínsku, odkrojím spodok a pekne rozoberiem listy, ktoré dám spariť. Krásne sa masko do nej bali, tieboky sa samé zatáčajú a vyzerá to úhľadne na pekáči, je jemnejšia a deti ju jedli radšej.


  • astheart, 7. novembra 2011 o 11:59
    Super je to v rajské omáčce. Chodila jsem na ně v Krakově každý den. Zajímavý recept. Bulhaři to nazývají bulharská sarma, Poláci golabki a Rusové golubki. Čert ví, lol, kdo to vlastně vymyslel. V tom Krakově to dělají taky plněné houbami a v szarym sosie (šedé omáčce). Miluji tohle jídlo!


  • evanaaa, 7. novembra 2011 o 17:41
    Toto jedlo mama robievala, len som nevedela, či tie plnené listy dusila v kyslej kapuste, alebo využila tú načatú hlávku, ale asi to robirvala ako ty, len bez smotany, to dobre viem, dusila to v hrnci, nie na plechu, to neboli golubce ano sarma, to boli plnené kapust. listy po slovensky.


  • erzsebetty, 8. novembra 2011 o 13:24
    Krásne nafotené, určite vyskúšam i túto variantu, ďakujem:)


  • tatranka, 8. novembra 2011 o 19:24
    Viem že sa to dá urobiť aj bez smotany a taktiež využiť a pokrájať zvyšok sladkej kapusty,zamiešať ju ku kyslej.Ona nadobudne chuť kyslej smotany.No nemala som dôvod pridávať a zvyšovať množstvo kapusty. Takže zvoliť spôsob upotrebenia zvyšku kapusty sa dá rôzne.U mňa som ju spotrebovala na fliačky.


  • aliyah, 24. novembra 2011 o 15:31
    úžasný recept!!! ďakujem za inšpiráciu :)))


  • tatranka, 25. novembra 2011 o 14:19
    Ak si ich urobíš,potom sa ozvi,ako chutili.


  • tatranka, 13. septembra 2012 o 18:45
    Ďakujem za komentáriky.


  • remcula, 31. júla 2014 o 15:50
    Marti moc díky!!! Myslím, že s tím postupem zde to zvládnu :-). Dám vědět :-)


  • tatranka, 31. júla 2014 o 17:36
    No vyskúšaj Janka.Dôležité je,aby si mala mäkké lístky z hlávkovej kapusty. Mäkké.Poznáš to vtedy,ak sú až priesvitné.Budú sa ti dobre ohýbať a plnka baliť.Ozvi sa.Budem rada.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist