Plnené kapustné listy (fotorecept)

Plnené kapustné listy (fotorecept)
Foto: tatranka
tatrankaTatranka, recept pridal: 5. novembra 2011 18:46Ďalšie jeho recepty

Určite je tu tento recept na mnoho krát.No viete ako sa hovorí.Keď dvaja robia to isté,nemusí byť výsledok rovnaký a v kuchyni pri varení to platí dvojnásobne.

Suroviny

6
porcií
30
minút
príprava
30
minút
na 180-2OO °C

Postup prípravy receptu

1

Hlávku bielej kapusty vložím na 10 minút do vriacej vody.Vyberiem a rozoberiem na listy.Hrubé žily vykrojím a trochu naklepem tĺčikom na mäso. Takto sú listy prichystané na plnenie. Ja si zvyknem deň do predu, uvariť ryžu.Mala by byť studená.No to nie je pravidlo. Mleté mäso posolím,pokorením a primiešam ryžu s vajíčkom.Dobre premiešam.Takto pripravenú plnku ukladám na kapustové listy. Najprv zahnem boky listov kapusty a tak list zrolujem ako roládu.
Plnené kapustné listy (fotorecept) - obrázok 1

2

Očistím si cibuľu, na drobno pokrájam.Masť nechám rozohriať a pridám cibuľku.Keď je cibuľka spenená,pridám červenú,sladkú papriku. Do tohto základu vsypem kyslú kapustu a premiešam.Môžete podľa potreby prichutiť soľou.Nechám ju trochu vydusiť.Do pekáča potom prenesiem udusenú kyslú kapustu.Na ňu poukladám,plnené kapustné listy a podlejem asi 2dl teplej vody.Takto nechám zakryté kapustné listy v trúbe dusiť asi na 180 stupňov. Asi po pol hodinke,polejem kapustné listy šľahačkovou smotanou.A nechám zapiecť na 200 stupňov,kým kapusta ztmavne,zhnedne.Nie veľmi!
Plnené kapustné listy (fotorecept) - obrázok 2

3

Tým je vára ukončená a môžem servírovať.Podávam varené zemiaky,poliate roztopeným maslom.
Plnené kapustné listy (fotorecept) - obrázok 3

4

Náš chutný obedík.
Plnené kapustné listy (fotorecept) - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 6 ľudí (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • diabambulka, 5. novembra 2011 o 20:44
    ako vždy krásne nafotený a spracovaný recept...


  • evusik, 5. novembra 2011 o 20:46
    veru ako vždy :-) palček hore


  • ancicka, 5. novembra 2011 o 21:01
    ozaj, oku lahodiace,ale určite aj chuťové poháriky si prídu na svoje.


  • hviezdickaz, 5. novembra 2011 o 21:14
    aj ja som rozmyslala nad tymto recetptikom,akurat vcera ... :) krasne nafoteny ako vzdy,chcela by som niekedy u teba obedovat :D


  • vavan, 5. novembra 2011 o 21:32
    perfektne vypracovaný fotorecept


  • vierik, 5. novembra 2011 o 21:34
    Veľmi chutné a zdravé jedlo. Že je pekne nafotené to je u Teba samozrejme,ako vždy na 1*.


  • kata50, 5. novembra 2011 o 21:36
    @tatranka ty vieš ale prudko "nakopnúť". Toto jednoducho treba uvariť. :-))


  • dorisa, 5. novembra 2011 o 22:45
    Každý tvoj recept je hodný do kuchárskej knihy.


  • elisticka, 5. novembra 2011 o 23:14
    mnam vyzera to super veru je to nebezpecne pozerat po 23.hodine...


  • babkamt, 6. novembra 2011 o 06:16
    Je to prudko jedlé.Robím kapustný list trochu inak,ale aj toto je super.Jedlá s kapustou vždy zabodujú.


  • sylvinka, 6. novembra 2011 o 07:28
    všetko tu už bolo povedané.Tiež robím trochu inak,ale vyskúšam aj tvoj recept.Ďakujem za pripomenutie


  • modrykamen, 6. novembra 2011 o 07:31
    Zvyšnú hlávkovú kapustu nadrobno pokrájam, troch podusím na cibuľke a až potom pridám kyslú kapustu. Jedlo dostane taky šmrnc. Ak je kapusta dusená na masti, nevidím dôvod zemiaky polievať maslom. Mne by sa chute takto bili.


  • akeber, 6. novembra 2011 o 08:27
    krásny určite aj chutný recept , vyskúšam :-)


  • hubata, 6. novembra 2011 o 08:38
    Vynikajúci recept, ja takto to robievam k paradajkovej omáčke, ale i s kyslou kapustou to musí byť výborné. Ja však musím upiecť kapustné rolky zvlášť na plechu bez kapusty, lebo u nás ich vynášajú deti - na dvor. Veru tak.


  • palokuchki, 6. novembra 2011 o 08:43
    Ked robievam plnene kapustne listy tiez to kombinujem s kyslou kapustou ale nezalievam to tou smotanou ako to robis ty. Vdaka za napad, na buduce to urobim podla teba. Dalsi velmi pekny recept od teba.


  • danculka, 6. novembra 2011 o 12:37
    Ako maľovaný celý recept...


  • tinca, 6. novembra 2011 o 15:09
    @tatranka toto jedlo zbožňujem, dávno som to nerobila díky za pripomienku. Robím podobne ako ty aj so smotanou. Ako vždy paráááda :)


  • rela, 6. novembra 2011 o 17:21
    @tatranka výborný recept, iba sa posadiť za prestretý stôl. Aj já by som sa nechála pozvať k obedu. Škoda, že bývaš tak ďaleko.


  • tatranka, 6. novembra 2011 o 20:11
    Dievčatá,ďakujem za vaše komentáriky.Aj za pripomienky,skúsim niektoré pripomienky aplikovať do svojho receptu.


  • sonal, 6. novembra 2011 o 20:13
    milujem akukolvek kapustu, takto som to este nerobila, ale urcite urobim, vdaka...


  • sneica, 7. novembra 2011 o 08:03
    kyslej kapuste to musi byt fantasticke ...urcite vyskusam a chvalim foto aj recept...


  • daniela1, 7. novembra 2011 o 10:09
    Aj ja ho robievam ako ty, no vymenila som kapustu hlavkovu za čínsku, odkrojím spodok a pekne rozoberiem listy, ktoré dám spariť. Krásne sa masko do nej bali, tieboky sa samé zatáčajú a vyzerá to úhľadne na pekáči, je jemnejšia a deti ju jedli radšej.


  • astheart, 7. novembra 2011 o 11:59
    Super je to v rajské omáčce. Chodila jsem na ně v Krakově každý den. Zajímavý recept. Bulhaři to nazývají bulharská sarma, Poláci golabki a Rusové golubki. Čert ví, lol, kdo to vlastně vymyslel. V tom Krakově to dělají taky plněné houbami a v szarym sosie (šedé omáčce). Miluji tohle jídlo!


  • evanaaa, 7. novembra 2011 o 17:41
    Toto jedlo mama robievala, len som nevedela, či tie plnené listy dusila v kyslej kapuste, alebo využila tú načatú hlávku, ale asi to robirvala ako ty, len bez smotany, to dobre viem, dusila to v hrnci, nie na plechu, to neboli golubce ano sarma, to boli plnené kapust. listy po slovensky.


  • erzsebetty, 8. novembra 2011 o 13:24
    Krásne nafotené, určite vyskúšam i túto variantu, ďakujem:)


  • tatranka, 8. novembra 2011 o 19:24
    Viem že sa to dá urobiť aj bez smotany a taktiež využiť a pokrájať zvyšok sladkej kapusty,zamiešať ju ku kyslej.Ona nadobudne chuť kyslej smotany.No nemala som dôvod pridávať a zvyšovať množstvo kapusty. Takže zvoliť spôsob upotrebenia zvyšku kapusty sa dá rôzne.U mňa som ju spotrebovala na fliačky.


  • aliyah, 24. novembra 2011 o 15:31
    úžasný recept!!! ďakujem za inšpiráciu :)))


  • tatranka, 25. novembra 2011 o 14:19
    Ak si ich urobíš,potom sa ozvi,ako chutili.


  • tatranka, 13. septembra 2012 o 18:45
    Ďakujem za komentáriky.


  • remcula, 31. júla 2014 o 15:50
    Marti moc díky!!! Myslím, že s tím postupem zde to zvládnu :-). Dám vědět :-)


  • tatranka, 31. júla 2014 o 17:36
    No vyskúšaj Janka.Dôležité je,aby si mala mäkké lístky z hlávkovej kapusty. Mäkké.Poznáš to vtedy,ak sú až priesvitné.Budú sa ti dobre ohýbať a plnka baliť.Ozvi sa.Budem rada.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Vipavská cesnačka
Prichádza zima, prídu (dúfajme) i tuhšie dni. Bude si treba dať do úst čosi sýte, horúce a zdravé. Ponúkam vám čosi, čo spĺňa takúto predstavu.

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist