Plnené kapustné listy fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 5. novembra 2011
Plnené kapustné listy (fotorecept)
Foto: tatranka

Určite je tu tento recept na mnoho krát.No viete ako sa hovorí.Keď dvaja robia to isté,nemusí byť výsledok rovnaký a v kuchyni pri varení Zobraziť celý popisUrčite je tu tento recept na mnoho krát.No viete ako sa hovorí.Keď dvaja robia to isté,nemusí byť výsledok rovnaký a v kuchyni pri varení to platí dvojnásobne.

6
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 180-2OO °C

Suroviny

1000 g
podľa porcii
500 g
150 g
1,5 lyžičky
1,5 lyžičky
1 ks
pol lyžičky
1 ks väčšia
250 g
2 lyžice




Postup

  1. 1

    Hlávku bielej kapusty vložím na 10 minút do vriacej vody.Vyberiem a rozoberiem na listy.Hrubé žily vykrojím a trochu naklepem tĺčikom na mäso. Takto sú listy prichystané na plnenie. Ja si zvyknem deň do predu, uvariť ryžu.Mala by byť studená.No to nie je pravidlo. Mleté mäso posolím,pokorením a primiešam ryžu s vajíčkom.Dobre premiešam.Takto pripravenú plnku ukladám na kapustové listy. Najprv zahnem boky listov kapusty a tak list zrolujem ako roládu.

    Plnené kapustné listy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Očistím si cibuľu, na drobno pokrájam.Masť nechám rozohriať a pridám cibuľku.Keď je cibuľka spenená,pridám červenú,sladkú papriku. Do tohto základu vsypem kyslú kapustu a premiešam.Môžete podľa potreby prichutiť soľou.Nechám ju trochu vydusiť.Do pekáča potom prenesiem udusenú kyslú kapustu.Na ňu poukladám,plnené kapustné listy a podlejem asi 2dl teplej vody.Takto nechám zakryté kapustné listy v trúbe dusiť asi na 180 stupňov. Asi po pol hodinke,polejem kapustné listy šľahačkovou smotanou.A nechám zapiecť na 200 stupňov,kým kapusta ztmavne,zhnedne.Nie veľmi!

    Plnené kapustné listy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tým je vára ukončená a môžem servírovať.Podávam varené zemiaky,poliate roztopeným maslom.

    Plnené kapustné listy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Náš chutný obedík.

    Plnené kapustné listy (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

ancicka
ozaj, oku lahodiace,ale určite aj chuťové poháriky si prídu na svoje.
hviezdickaz
aj ja som rozmyslala nad tymto recetptikom,akurat vcera ... :) krasne nafoteny ako vzdy,chcela by som niekedy u teba obedovat :D
vierik
Veľmi chutné a zdravé jedlo. Že je pekne nafotené to je u Teba samozrejme,ako vždy na 1*.
dorisa
Každý tvoj recept je hodný do kuchárskej knihy.
elisticka
mnam vyzera to super veru je to nebezpecne pozerat po 23.hodine...
babkamt
Je to prudko jedlé.Robím kapustný list trochu inak,ale aj toto je super.Jedlá s kapustou vždy zabodujú.
sylvinka
všetko tu už bolo povedané.Tiež robím trochu inak,ale vyskúšam aj tvoj recept.Ďakujem za pripomenutie
modrykamen
Zvyšnú hlávkovú kapustu nadrobno pokrájam, troch podusím na cibuľke a až potom pridám kyslú kapustu. Jedlo dostane taky šmrnc. Ak je kapusta dusená na masti, nevidím dôvod zemiaky polievať maslom. Mne by sa chute takto bili.
akeber
krásny určite aj chutný recept , vyskúšam :-)
hubata
Vynikajúci recept, ja takto to robievam k paradajkovej omáčke, ale i s kyslou kapustou to musí byť výborné. Ja však musím upiecť kapustné rolky zvlášť na plechu bez kapusty, lebo u nás ich vynášajú deti - na dvor. Veru tak.
palokuchki
Ked robievam plnene kapustne listy tiez to kombinujem s kyslou kapustou ale nezalievam to tou smotanou ako to robis ty. Vdaka za napad, na buduce to urobim podla teba. Dalsi velmi pekny recept od teba.
tinca
@tatranka toto jedlo zbožňujem, dávno som to nerobila díky za pripomienku. Robím podobne ako ty aj so smotanou. Ako vždy paráááda :)
rela
@tatranka výborný recept, iba sa posadiť za prestretý stôl. Aj já by som sa nechála pozvať k obedu. Škoda, že bývaš tak ďaleko.
tatranka
Dievčatá,ďakujem za vaše komentáriky.Aj za pripomienky,skúsim niektoré pripomienky aplikovať do svojho receptu.
sonal
milujem akukolvek kapustu, takto som to este nerobila, ale urcite urobim, vdaka...
sneica
kyslej kapuste to musi byt fantasticke ...urcite vyskusam a chvalim foto aj recept...
daniela1
Aj ja ho robievam ako ty, no vymenila som kapustu hlavkovu za čínsku, odkrojím spodok a pekne rozoberiem listy, ktoré dám spariť. Krásne sa masko do nej bali, tieboky sa samé zatáčajú a vyzerá to úhľadne na pekáči, je jemnejšia a deti ju jedli radšej.
astheart
Super je to v rajské omáčce. Chodila jsem na ně v Krakově každý den. Zajímavý recept. Bulhaři to nazývají bulharská sarma, Poláci golabki a Rusové golubki. Čert ví, lol, kdo to vlastně vymyslel. V tom Krakově to dělají taky plněné houbami a v szarym sosie (šedé omáčce). Miluji tohle jídlo!
evanaaa
Toto jedlo mama robievala, len som nevedela, či tie plnené listy dusila v kyslej kapuste, alebo využila tú načatú hlávku, ale asi to robirvala ako ty, len bez smotany, to dobre viem, dusila to v hrnci, nie na plechu, to neboli golubce ano sarma, to boli plnené kapust. listy po slovensky.
tatranka
Viem že sa to dá urobiť aj bez smotany a taktiež využiť a pokrájať zvyšok sladkej kapusty,zamiešať ju ku kyslej.Ona nadobudne chuť kyslej smotany.No nemala som dôvod pridávať a zvyšovať množstvo kapusty. Takže zvoliť spôsob upotrebenia zvyšku kapusty sa dá rôzne.U mňa som ju spotrebovala na fliačky.
aliyah
úžasný recept!!! ďakujem za inšpiráciu :)))
remcula
Marti moc díky!!! Myslím, že s tím postupem zde to zvládnu :-). Dám vědět :-)
tatranka
No vyskúšaj Janka.Dôležité je,aby si mala mäkké lístky z hlávkovej kapusty. Mäkké.Poznáš to vtedy,ak sú až priesvitné.Budú sa ti dobre ohýbať a plnka baliť.Ozvi sa.Budem rada.
violeta
Ďakujem za tento recept, @tatranka . Nedávno som jedla v Maďarsku takéto plnené kapustné listy a veľmi mi chutili, doma sme ich nikdy nevarili, preto som si musela recept vyhľadať. Tieto vaše sú výborné, len ja som ich so smotanou nezapekala, len som nakoniec poliala. Prajem vám pekný deň, @tatranka
tatranka
Teším sa,že ti moje plnené,kapustné listy chutia.Viem,že nie každý zapeká so smotanou.Zrejme sa dá aj tak urobiť,ak sa polejú smotanou.A myslím,že by veľmi chutili poliate kyslou smotanou.
violeta
V Maďarsku to tak servírovali, poliali jedlo sladkou smotanou až na tanieri, je to tak veľmi dobré, zapečené som ešte nechutnala, ale mne to vyhovuje hlavne preto, že manžel smotanu nemôže. Som rada, že som našla práve váš recept, je dobre spracovaný.
bembo
Nikde tam nevidím slovo paradajka,alebo paradajkový pretlak.ani nevieš akú si mi urobila radosť,pretože plnené kapustné listy zbožňujem,a všade kde som čítal recept na PKL figuroval paradajkový pretlak,a to bol dôvod prečo som ich nerobil.tieto Tvoje určite vyskúšam.Pekný deň Ti prajem,a vďaka za recept
tatranka
Bembo,ani môj manžel nemá rád v kapustných listoch paradajkový pretlak ani paradajky.No aby moja kapustička nestratila na farbe,pridávam sladkú práškovú papriku.Myslím,že s výsledkom,budeš spokojný.Nech len chutí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia