Plnené jahňacie plece na kapuste dva chody (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Podľa tohto receptu uvarime naraz dve jedla. Môžme ich rozdeliť na dve jedla. Ja som ich varil v jeden deň.

8 a 8
porcií
35 minút
príprava
100 a 60 minút
na 230 a 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Mäso vnútornú časť som orezal na tenší plát, aby sa mi potom dal rolovať. Okorenil som ho korením štyroch farieb čerstvo mletým a osolil.
  3. Orez (asi 500 g) a klobásu som pomlel na mlynčeku spolu z jednou väčšou cibuľou a s po cesnakom. Do masy som pridal korenie štyroch farieb, rascu ( medzi prsty), mleté papriky a čili. Polial som to olejom asi 100 ml, osolil a dobre premiešal. Nechal postať asi 15 minút.
  4. Teraz som krájal obe kapusty. Tie som osolil, pridal rascu za 1KL, nové korenie a bobkový list. Premiešal som to.
  5. Do pekáča som na dno dal polovinu pripravenej kapusty. Mäso orezané pripravené som v strede naplnil mletým mäsom. Toľko aby som to mohol zavinúť. Mäso som previazal špagátom nech drží spolu. Tento konopný špagát je dobra vec. Po upečení ostane volný a dobre sa odstraňuje. Zrolované mäso som dal na kapustu a osolil vrch. Potom na vrch pridal cesnak krájaný na plátky, nasekaný tymián a rozmarín. Zavrel pekáč a dal do rúry piecť na 230 °C tak na desať minút a potom prepol na 180 °C. Takto som to piekol 70 minút. Potom odokryl pekáč a ešte piekol 20 minút odokryte. Teplotu a čas si treba prispôsobiť vlastnej rúre.
  6. Zo zvyšku mletého mäsa som vytvaroval guľky asi 5 cm. Tie som dal do druhého pekáča na zvyšok kapusty. Na vrch som dal tiež, cesnak, tymián a rozmarín. Zakryl pekáč a dal piecť do rúry na 45 minút. Potom odokryl a 15 minút ešte zapiekol do červena. Kto chce si guľky môže upiecť na druhy deň.
  7. Tu je mäso upečené. Musel som druhy krát fotiť. Prve zábery sa nevydarili bolo to horúce. Mäso vonia až je človek hneď hladný. S tou kapustou je to riadna dobrota, ktorú s láskou môžeme papať.
  8. Tu sú tie guľky, ktoré sa za plneným mäsom nezaostávajú čo sa týka vône a chute.
  9. Uvaril som k tomu, len slané zemiaky bez korenín. Mäso a kapusta sú dostatočne ochutené. Tu je jedna porcia.
  10. A tu druha porcia servírovana s guľkami. Takže aj vám prajem dobrú chuť.