Plnené holuby so zemiakovo-kvakovou kašou (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Dostala som štyroch holubov, troch z nich som pripravila úplne tradične.

2
porcie
20 minút
príprava
45 minút
na 175 °C

Postup

  1. Najskôr si pripravíme plnku, ja som robila úplne jednoduchú - na masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme nadrobno nakrájané pečivo, odstavíme a zalejeme mliekom v ktorom sme rozhavarkovali vajcia, dobre premiešame, vrátime na oheň a miešame až plnka zhustne, nezabudneme osoliť a okoreniť a na záver pridať bylinky - pažítku, petrželku, tymián, majoránku
  2. Očistené a umyté holúbätká naplníme plnkou, previažeme motúzom a prekryjeme slaninou.
  3. Vložíme do vymasteného pekáčika, podlejeme trochou vody alebo vývaru, ja som použila vývar z holubacích drobkov, pridala som ešte jednu cibuľu nakrájanú na mesiačiky a dala som do vyhriatej rúry na 175 °C na 40 minút piecť.
  4. Pridala som ešte plnku ktorá mi ostala, po 40 minutách som holuby otočila a nechala som ich už len zapiecť, slaninu som zhrnula do výpeku a nechala vypiecť.
  5. Pokiaľ sa holuby piekli pripravila som si kašu - zemiaky a kvaku očistíme, nakrájame a uvaríme v osolenej vode, scedíme, pridáme hrudku masla a trochu mlieka a buď len pretlačíme alebo vymixujeme dohladka.
  6. Na prvý aj na druhý pohľad je na holubovi máličko mäsa ale spolu s plnkou to bol taký ľahký nedeľný obed.
  7. Holubie mäso prirovnávajú k divine ale mne chutilo ako kačacie.