Plnené grilážové oplátky

marienka44 - fotkamarienka44, 21. februára 2015

Nepečené, rýchle a chutné.

40 a viac
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

250 g
200 g (Hera)
1 PL (nemusí byť)
1 ks
2 - 3 hrste
1 bal.
1 ks (nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Pripravené suroviny:

    Plnené grilážové oplátky - obrázok 1
  2. 2

    250 g kryštálového cukru skaramelizovať na miernom ohni v suchej rajnici (najlepšie s akutermickým dnom). Predtým cukor pofŕkať studenou vodou.

    Plnené grilážové oplátky - obrázok 2
  3. 3

    Karamel musí byť bledý, nie zhorený. Preto pri karamelizovaní cukor miešame. Potom po rozpustení všetkého cukru pridáme nakrájané maslo (Heru), vanilkový cukor, kakao (nemusí byť) a nakoniec Salko a orechy.

    Plnené grilážové oplátky - obrázok 3
  4. 4

    Na slabom ohni miešame do rozpustenia, prípadne aj vypneme oheň, aby masa neprihorela.

    Plnené grilážové oplátky - obrázok 4
  5. 5

    Ešte horúcu masu natrieme na oplátky. Ja som si 1 balenie tortových oplátok rozdelila na polovicu a tak som mala dve poschodia naplnených oplátok.

    Plnené grilážové oplátky - obrázok 5
  6. 6

    Oplátky zakryjeme čistým papierom a zaťažíme doskou na mäso. Na ňu pokladieme ťažšie predmety, napr. múku ap. Po vychladnutí krájame ostrým nožom na ľubovoľné kúsky, štvorce, trojuholníky. Ospravedlňujem sa za nekvalitné fotografie.

Diskusia k receptu

hubata
Klasický, u nás obľúbený recept, @Marienka44. Ja dávam ešte na poslednú oblátku čokoládu.
ywett
aj u nás sú obľúbené, rada ich robievam na Vianoce :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia