Plnené datle

Plnené datle

Autor receptu: kucharocka123

Niečo veľmi výživné a zdravé. Chuťovky z datlí sú nielen veľká delikatesa na slávnostné príležitosti, ale datle sú hlavne zdravé a slúžia na doplnenie energie, pre lepšiu koncentráciu, zníženie nežiadúceho cholesterolu a pod., jednoducho všeliek. Veľké datle medjool sú vždy šťavnaté a mäkké. Naplnila som ich vlašskými orechami, mandľami a arašidovým maslom. Môžete ich však naplniť aj inými zdravými ingredienciami.

9
porcií
35 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Datle umyjeme, osušíme, zvrchu opatrne nakrojíme a vyberieme kôstku.
  2. Do každej vložíme pomocou čajovej lyžičky trochu chrumkavého arašidového masla, zatlačíme vlašský orech alebo mandle a zľahka spojíme a pritlačíme, aby sa datľa uzatvorila.
  3. Naplnené odložíme do chladu aspoň na 30 minút, aby arašidové maslo dostatočne stuhlo. Dobrú chuť!