Plnené cuketové rolky fotorecept

Lukáš Kováčik
šé̀fkuchár penziónu Chateau Mignon v Dubnici nad Váhom, 14. augusta 2014
Plnené cuketové rolky (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
50 g
50 g (Philadelphia)




Postup

  1. 1



    Cuketu nakrájame na tenké plátky, ugrilujeme dozlatista a vložíme do marinády z olivového oleja a balzamika, dochutenej bylinkami, soľou a korením.

  2. 2



    Smotanový syr vymiešame s kozím syrom a plnku zarolujeme do cuketových plátkov.

  3. 3



    Podávame na studeno. Vhodné ako predjedlo alebo chuťovka.

  4. 4

    Vareškov tip: Rovnakým spôsobom môžeme pripraviť aj baklažánové rolky. Plátky baklažánu však pred grilovaním osolíme, aby pustili vodu, a potom ich osušíme papierovým obrúskom.

Diskusia k receptu

katka78
Pekný recept, podobne robievam cuketu aj balkažán, ale ten chlebík sa mi nevidí. To je teraz moderné, taký "obhryzkaný"?
giussa
aj ta "betonova" podlozka je asi moderna :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia