Plnené čokoládové perníčky fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 12. decembra 2011
Plnené čokoládové perníčky (fotorecept)
Foto: tatranka

Keďže perníčky sú jedny z prvých koláčikov,ktoré si môžu postáť a počkať do sviatkov,ponúkam tento recept.Viem,že je tu krásnych a bohate zdobených perníkov veľmi Zobraziť celý popisKeďže perníčky sú jedny z prvých koláčikov,ktoré si môžu postáť a počkať do sviatkov,ponúkam tento recept.Viem,že je tu krásnych a bohate zdobených perníkov veľmi veľa.No nám chutia tieto.Nechcem ich nazvať Pardubickými,lebo od nich majú ešte ďaleko.No možno raz....

45 párov
porcií
15 minút
príprava
1O minút
na 170 °C

Suroviny

sirup:
250 g
125 ml
1/4 ČL
cesto:
550 g
3 PL
1 ks
1 ČL
1 ČL
pomleté pol káv.lyžičky
1 ČL
100 g
Plnka:
zomleté
8O g orechov
125 ml  vriaca
3PL
3 PL
Čokoládová poleva:
250 g
150 g




Postup

  1. 1

    Uvarím si sirup./ voda,kr.cukor,sóda bikarbóna./Letný sirup zapracujem do sypkých časti na ingrediencie cesta. Med by mal byť tekutý,letný.Dobre všetko spracujem a odložím do chladu na 12 aj viac hodín.Cesto si musí oddýchnuť.

    Plnené čokoládové perníčky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po vybratí cesta z chladu ho vyváľkam a vykrajujem rôzne tvary.Ukladám na vystlatý plech papierom na pečenie.Dávam piecť na 8-10 minút,pri teplote 170 0C. Snažím sa vykrajovať dvojice,preto že perníčky sa budú spájať.Hrúbka cesta asi 3 mm.

    Plnené čokoládové perníčky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vykrájané perníčky,pripravené na pečenie.

    Plnené čokoládové perníčky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Perníčky nepotieram vajíčkom.Vrchy sa budú polievať čokoládou.Zo zvyškového cesta som upiekla plát,ktorý pomeliem do plnky.

    Plnené čokoládové perníčky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Plnka,pomletý plát,ja som ho mlela na Copery, no môžete strúhať alebo mlieť na mäsovom mlynčeku.Pridala som pomleté orechy, rum a lekvár.

    Plnené čokoládové perníčky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vznikne takáto masa.

    Plnené čokoládové perníčky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Perničky som uložila po dvojiciach a môžem plniť.

    Plnené čokoládové perníčky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Plnenie perníkov.Plnky je dostatočné množstvo,takže sú bohaté.

    Plnené čokoládové perníčky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Naplnené perníčky.

    Plnené čokoládové perníčky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Vo vodnom kúpely nad parou, som si rozpustila maslo s čokoládou.

    Plnené čokoládové perníčky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Čokoládová poleva.

    Plnené čokoládové perníčky (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    A tu su už namáčané perničky v čokoláde,poukladané na rošte nad pekáčom.Odkapanú čokoládu pozbieram a použijem na novo.

    Plnené čokoládové perníčky (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Na koniec do mierne schladenej čokolády použijem perličky kand.ovocie, prizdobím.Neviem zdobiť perníčky snehovou penou,tak si to takto uľahčujem.Perníčky sú výborné a na Vianočné dni mäkučké chutné.

    Plnené čokoládové perníčky (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    A teraz ich uložiť do chladu.

    Plnené čokoládové perníčky (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Toto je už iný recept: Dnes som piekla tj.utorok vianočný stromček.Už to nechcem dávať zvlášť ako recept.Ale chcela som sa trochu pochváliť a preto zverejňujem tu pri týchto mojich medovníčkoch ,môj výtvor.Je to už iné cesto a krásne mi vonia. Evokuje vianočné chvíle,hoci snehu niet,je teplo a slniečko svieti ako na jar.

    Plnené čokoládové perníčky (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Upečené.

    Plnené čokoládové perníčky (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    Trochu ich nazdobiť.Budem sa snažiť.

    Plnené čokoládové perníčky (fotorecept) - obrázok 17
  18. 18

    Hotovo! Pekné Vianoce.!!!

    Plnené čokoládové perníčky (fotorecept) - obrázok 18

Diskusia k receptu

vierik
Martuška máš ich krásne, ja mám iné cesto aj plním lekvárom.Uložím si Tvoje a vyskúšam,orechové sú mňam........:-).
s16.rimg.info/163a22bc2ff9d3c8c7111f767288e0d4.gif[/IMG][/URL]
3sandra3
jééj,, krásne sú... jeden by som si uchmatla,,,, ale nie, ešte nie, až na Vianoce
anina43
@mil á tatranka, vždy sa poteším keď vidim od teba pekne nafotený, dobrý recept, ja tiež plním medovníčky, lebo sú vynikajúce a mäkkulinké. viem si predstaviť koľko času ti zabralo ukladanie ozdôbok na polevu, ja som si vlani nakúpila také maličké a ukladala som ich pomocou pinzety. Neviem či to budem robiť aj tohto roku, lebo dlhé sedenie mi nerobí dobre, vyzdobím ich s orieškom
kuchticka
@tatranka - velmi pekne, ako vzdy. Tie tvoje pernicky vyzeraju ako keby prave na ne padali snahove vlocky. Ja peciem tiez pernicky, inaksie i plnene, ale tie tvoje su krasne a skusim. Mam vzdy problemy so zdobenim - polievanim, alebo namacanim drobneho peciva do polevy. Mas na to namacanie nejaky trik?
dorisa
Krásne spracovaný recept. Perníčky nepečiem, ale by som mala začať.
2010
@tatranka , absolutne super do detailov prepracovany recept plus technicky pofoteny , gratulujem , len nerozumiem redakcii ze daktore recepty sa tu mocu 2 -3 krat a tento sa nedostal ani na prednu stranu ,naozaj cudne .
tothka
Veľmi pekne spracovaný recept. Medovníčky som tento rok piekla už tri krát a ako sa tak pozerám, tak ešte aspoň raz budem. Zlepované som ich ešte nerobila, ale asi to vyskúšam. Tieto tvoje sa mi veľmi páčia, sú perfektné.
orchidea
Nič inšie sa nedá napísať len KRÁSNE a určite aj VÝBORNÉ a treba ich upiecť...
sonulienka
No ako inak všetko od Martušky je vždy vynikajúce, krásne a o postupe a nafotení ani nepíšem skrátka super uložené v KK
babkamt
Perníčky pečiem málo.No tvoje som si uložila.Vyzerajú veľmi dobre. Moja vnučka ich má rada. Zvykne ich piecť s mamou. Ja ich pečiem len v prípade , že nevesta nemá čas. Ale verím , že na ne príde vhodná doba , preto som si ich uložila.
coldbery
Plnené medovníčky som nikdy nerobila,ale tvoje vyzerajú vynikajúco...nemajú chybu...:)
tatranka
Dievčatá ďakujem za milé komentáriky.Ozdobky sú na nich preto,lebo ani ja neviem zdobiť.Snažím sa nazdobiť malý perníkový stromček,ale skončím zase len doložením nakúpených ozdobiek.Bolo to tak aj dnes.Dármo,na to treba fortieľ.
tatranka
@kuchticka pýtaš sa o namáčanie do polevy.Trik nemám,ale odkedy spájam maslo s čokoládou a nie tukom,poleva je krásna lesklá.Urobím si polevu a prelejem ju do sklenenej misky.Tak mám dobrý prístup k čokoláde.Ponorím vrch a položím na rošt.Čokoláda by nemala veľmi stekať.Ani žiadna iná poleva.Len toľko.Nie som ja cukrárka.
brituska
velmi pekné určite chutné ale netreba sa bránit a jest ked chutia na vianoce je toho vela a už sa preberá ale teraz su najlepšie verte mi
elisticka
waaaaaaaaaaaaaau krasne !! a tie pernicky plnene musia byt senzacne:-))
elisticka
uz by pod ten stromcek mohla spadnut aj nejaka vyhra:-)))zasluzila by si ju....
tatranka
Ďakujem Eliška za to prianie.Musíme sa postaviť do radu.A ten rad je tu na Vareche dlhý.
vlastulka
tak tieto perníčky ja robím už asi 10 rokov,len pracujem na nich 3 dni a celá rodina si ich nevie vynachváliť.Práve dnes som uvarila sirup.
sneica
krasne pernicky...krasny stromcek...a krasne foto...:)
sovka62
Na takýto recept som čakala už veľmi dlho. Vnúčatá majú radi kupované zlepované perníky, poliate čokoládou, tie z obchodu. Samozrejme, veľmi nerada vidím, že jedia kupované, dôvody sú zrejmé, tak som už dlho rozmýšľala, že by som ich mala skúsiť upiecť doma. Chcela som kombinovať rôzne recepty a skúšať, aké budú najlepšie. Vďaka tebe mám po starosti, ukladám a upečiem podľa teba, asi až po Vianociach, ale veď deti sú maškrtné po celý rok. Tak ti pekne ďakujem.
sovka62
A tak som sa ponáhľala recept uložiť, že som ani nestihla napísať, že sa mi tie tvoje veľmi páčia. Ja tiež zdobiť neviem, nakoniec nemôžeme všetci vedieť všetko, ale podľa tvojho návodu ich hádam aj ja budem mať obstojné.
fialka49
Tak týchto zliepaných medovníčkov som sa napekávala v čase, keď syn býval na internáte. Obyčajne v piatok po návrate domov už od dvier volal: "Mami, chlapci ťa srdečne pozdravujú a prosia medovníčky". A to bývalo aj mimo Vianoc. Raz som veru diktovala recept na ne deň pred Štedrým dňom, keď synov spolužiak bombardoval svoju mamu, že musia mať aj oni také na Vianoce.
fialka49
Tak týchto zliepaných medovníčkov som sa napekávala v čase, keď syn býval na internáte. Obyčajne v piatok po návrate domov už od dvier volal: "Mami, chlapci ťa srdečne pozdravujú a prosia medovníčky". A to bývalo aj mimo Vianoc. Raz som veru diktovala recept na ne deň pred Štedrým dňom, keď synov spolužiak bombardoval svoju mamu, že musia mať aj oni také na Vianoce.
tatranka
@sovka teším sa,že ti trochu pomôžem.Teším sa.Tvoji vnuci budú spokojný.@fialka49 nič sa nedeje.Pochopila som,že to platilo len raz.Dobre padlo aj to.
@hviezdicka hádam nie!!! Veď tu je toľko krásnych perníkov!
@sneica teším sa tvojej pochvale.
@vlastulka vychádza to poctivo pracovať na nich 2-3 dni.Máš pravdu.No stojí to za to.
rela
@tatranka , medovníčky máš krásne nazdobené. Tiež som robila podobne, ale polevu som na koláčiky natierala plochým štetcom, ktorý používam na vymazanie plechov. Takže som nebola celá zababraná od čokolády. Nabudúce vyskúšam Tvoju plnku, určite bude chutnejšia ako džem.
jerica
milá @tatranka konečne som si našla čas na moju obľúbenú varecha.sk , zabrdla som na Tvoj recept, veľmi ma potešil , hlavne som si spomenula ako sme robievali s mamou zlepované vianočné pečivo s plnkou a čokoládovou polevou,neozdobovali sme,len určite boli také ako Tvoje výborné . Spomienka na pekné chvíle s rodičmi sú pohladením duše , hlavne v čase vianočnom :-)
tatranka
@jerica spomienky na blízkych a hlavne na rodičov sú v takýchto sviatočných dňoch až krásne-bolestivé.Áno je to pohladenie duše.Dúfam,že raz aj ja takúto spomienku zanechám svojim deťom.
betka11
@tatranka ja tiež neviem zdobiť bielkovou polevou ale na takúto nápaditu ozdobu si trúfnem,ďakujem za inšpiráciu vydarili sa ti nadherne
tatranka
@betka11 Som rada,že som ťa inšpirovala.Veď sú na perníčkoch samé dobroty.A keby bol aj len oriešok na čokoláde,tak aj to stačí.
klaura
Martuška gratulujem ... tieto perníčky mi akosi ušli ... sú krásne a určite aj veľmi dobré ... teším sa s tebou a recept si ukladám, vyskúšam aj mimo Vianoc ... :)
tinca
Martulka gratulujem k výhre je zaslúžená a teším sa s tebou:)


evusik
@tatranka krásny recept, krásne spracovaný ako všetky od teba... ja ešte len začínam piecť, tento rok nestíham, ale možno vyskúšam tieto od teba.... a gratulujem ku krásnej výhre :-)
tatranka
Dievčatá,je to taká ohromná radosť,keď cítim,ako mi prajete.Veľké ďakujem. @elisticka , ty si otvor veštiareň Eliška,budem k tebe určite chodiť na rady.
alena45
aj tento recept mi ušiel, ešte stihnem takéto plnené medovníčky, doma všetko na to mám, len čas chýba. Gratulujem k výhre. Aj ten stromček je super, šikulka !
ola111
Gratulujem k výhre za tieto nádherné perníčky!
dorisa
Zo srdca ti prajem výhru, perníčky sú ukážkové. Blahoželám:)
jerica
@tatranka ako ma potešilo že som videla medzi odmenenými aj Tvoj pre mňa spomienkový recept,gratulujem , výhra v správnych rukách aj v kuchyni.
tatranka
Dievčatá,priateľky od hrncov a pekáčov,ďakujem za gratuláciu a úprimné priania.
cica2
@tatranka spravila si nádherné perníčky a aj nádherne si všetko pofotila a ja ti srdečne gratulujem!:-) A tebe a tvojej rodinke prajem, tiež pekné a šťastné vianočné sviatky:-))
tatranka
@cica2 ďakujem za pochvalu, milý komentárik,blahoželanie.Ďakujem za prianie pekných vianočných sviatkov.Tiež prajem aby si aj ty strávila v kruhu najbližších krásne a radostné Vianoce.
kata50
Úprimne Ti blahoželám Martuška ku krásnej, zaslúženej výhre. Uži si ju v zdraví a hlavne všetko fotografuj. Teším sa ďalšie nové recepty v roku 2012. Prajem Ti požehnané vianočné sviatky a veľa dobrých nápaditých receptov. :-))
tatranka
@kata50 ďakujem ti za prianie ku výhre.Tiež ti ďakujem za úprimne prianie k nastávajúcim sviatkom.Tiež ti prajem príjemné a pohodové Vianoce v kruhu svojich blízkych.
medovnicek
nádherné, krásne nazdobené a určite i chutné perníčky a aj stromček
tatranka
Tých krásnych komentárov je naozaj veľa,za ktoré vám veľmi pekne ďakujem.
havino
že ja som tieto perníčky prehliadla nechápem, pečiem ich tento rok!! ešte sme také plnené nemali, krásny receptík @tatranka
tatranka
@havino budeš určite veľmi spokojná Aj a ich pečiem zase tento rok.Prizdobia stôl a sú veľmi chutné.Napíš,ako si bola spokojná.Poteším sa.
modrykamen
Mám dva spôsoby ukladania receptov, ktoré sa mi páčia. Tu na Vareche a tie naj,naj si zapisujem do zošita (čo keby mi vypadol počítač ? ). A ako tak zapisujem tento recept, zisťujem, že gro receptov v zošite je od "tatranky". No prečo asi?
janikbj
kraaaasne. na podobné som sa chystala minulý rok, no nejak som sa k nim nedopracovala, lebo bolo málo času. chcem sa opýtať, aby boli mäkké budúci piatok, stačí ich upiecť a naplniť teraz cez víkend alebo potrebujú viac času?
tatranka
@janikbj áno,budú mäkké.Ja ich idem robiť zajtra.Nepeč ich dlho,aby nezatvrdli.Asi 7-8 minút.Podľa rúry.Ja mám elektrickú.Nech sa ti vydaria.My sa vždy na ne tešíme.
janikbj
ešte jedna otázka. cesto som zamiesila, no bolo nejaké lepkavé a také iné ako napr. linecké alebo podobné, ktoré sa dobre miesia. má to tak byť? pečiem síce veľa a často, no medovníčky som nerobila už roky, takže si nepamätám,aké to cesto zvykne byť. dala som ho do chladničky stuhnúť. alebo mám miesiť ďalej? bude meniť konzistenciu?
tatranka
@janikbj cesto si mala správne.Pokiaľ si dodržala množstvo ingrediencii stačilo,trochu po vrchu poprášiť múkou a tak uložiť do vrecka.No nevadí ak si hi dala do vrecka aké si ho mala.V žiadnom prípade nedávaj viac múky.Nezahusťuj ho.Nie je dôvod.Keď si cesto oddýchne v chlade,budeš ho mať výborné.
Ja som ich tiež dnes piekla.Budeš ich mať takéto.Posielam foto.

janikbj
ďakujem za odpoveď. sú naaadherné :-D júj,strašne sa na ne teším, zoberiem ich detičkám v triede posledný deň pred prázdninami, určite sa potešia :-) už teraz ďakujem prekrásne za recept :-)
tatranka
Budem sa aj ja tešiť,ak budú tebe zvereným detičkám chutiť.Obdivujem tvoje ušľachtilé správanie.Určite sa ti podaria.Držím palec.Napíš prosím výsledok.
janikbj
@tatranka , dnes som zamiesila na ďalšiu dávku. mamke sa pokazila rúra, musím zásobiť aj ich :-D perníčky sú výborné, obávam sa, že keď ich dobre neschovám, do Vianoc budem miesiť ešte min. raz :-D ešte jedna otázka,ak by mal niekto skúsenosti. dá sa na čokoládovú polevu písať bielkovou polevou? takou tou klasickou ako sa zdobia medovníky. ďakujem ešte raz za parádny recept a prajem príjemné a pohodové sviatky, ak by som sa už neozvala pri receptoch :-)
tatranka
@janikbj moja milá.Som rada,že všetko skončilo dobre a že si spokojná.Pýtaš sa,či sa dá písať na čokoládu klasickou bielkovou polevou?Je mi ľúto,ale to veru neviem.Ja zdobím málo,lebo na zdobenie nemám vlohy a tak to riešim vykrajovaním rôznych tvarov z marcipánu.Asi som ti nepomohla.Skús sa žien opýtať v diskusii
Ďakujem za pekné vianočné prianie.Pekné sviatky želám aj ja tebe a tvojim blízkym.Posielam ti milý pozdrav.

baculata
Aj u nás sa piekli Tvoje medovníky, som velmi rada, že som sa rozhodla pre tento recept, su vynikajuce, dakujem.Presný recept, ziadne dodatočne prisýpanie muky, či iných surovín. Velmi chutné pečivo.Dakujem.
eviana
@tatranka , jejkooo, ešte že máme rubriku "pamatate sa" bo by sa ku mne asi ťažko tieto Tvoje prekrásne a už na pohľad veľmi chutné, ba priam "žravé" perníčky dostali... ukladám, celá nadšená sa teším, že ich vyskúšam a ďakujem Ti za krásnu vianočnú inšpiráciu voňavú perníčkovú ♥
tatranka
@eviana každý rok robievam tieto perníčky a koľko ich vyložím na tácku,pomedzi iné koláčiky,toľko sa ich aj zje.Ešte nikdy koláčik nevydržal do večera.A keďže vianočných dní je viac,tak koláčiky postupne ukladám. Tieto perníčky sú naozaj u nás vítaný artikel.
alex37
@tatranka , naozaj krásne zdobené medovníčky, ja robievam zdobené bielkom, ale tieto s plnkou a čokoládou musia chutiť výborne, uložené v KK :-)
tatranka
Ďakujem @alex37 no ja na zdobenie veľmi nie som,tak si pomáham rôznymi hotovými ozdôbkami a kandizovaným ovocím.No výsledok je celkom fajn.
coldbery
jedne aj druhe sú nádherne....a stromček teda nemá chybu....klobúk dole ..,♥
eviana
Martuška... tak som ich predsa podľa Teba robila a všetkým veľmi chutia, ich musím vlastným telom brániť... ďakujem Ti za úžasnú inšpiráciu perníčkovú ♥


jerica
Je dobre v tomto čase si pripomenúť recept, ktorý je ako vyšitý k vianočnemu pohosteniu. Osvedčené a doporučenéé :-)
tatranka
Jarka,robievam ho každý rok.Pečiem ho len na Vianoce,takže sa stal vianočným pečivom.Chutí nám všetkým a keďže sa stretávame celá rodina,väčšinou siahajú všetci po ňom.A to isté platí aj pre Štedrák.
sovicka46
odkedy som ich tu objavila, tak uz len tieto robievam (od 2013), su vynikajuce, netreba ich pracne zdobit a krasne zmaknu od plnky; nam chutou velmi pripominaju klasicke pardubicke perniky :) tak, cesto mam vybrate z chladnicky, idem na to ;)
tatranka
sovicka46 ja som ich tiež dnes ukončila.Vždy je to prvé pečivo,ktorým začínam vianočné pečenie.Bez týchto perníčkov by sa nám Vianoce ani nepočítali.Teším sa,že ste si ich obľúbili.Nech sa ti darí.
janikbj
vyťahujem na svetlo sveta tento parádny recept, nech sa naňho nezabudne :D
akurát som zamiesila z kila múky. zajtra pečiem a nemôžem sa dočkať. prvé tohoročné vianočné pečenie :)
luss44
milá @Tatranka , tento rok budú u nás na stole prvý krát Tvoje perníčky, rozhodla som sa že skúsim takéto plnené miesto klasických. Nebanujem, sú výborné, dala som do plnky slivkový lekvár. Už ich mám upečené 2 týždne, najprv stvrdli ale po naplnení krásne zmäkli. Dnes som ich zdobila, ešte tuhne poleva a potom šup do chladu na týždeň. Ďakujem za rcp a prajem príjemné vianočné pečenie.


tatranka
@Luss44 (17.12.2016 19:03)

Tieto perníčky už pečiem roky.Vyskúšala som pred tým aj iné recepty,ale vždy som sa vrátila k týmto.
Tvoje perníčky sú krásne ako maľované.Tiež som ich robila aj tento rok.No plnila som ich len slivkovým lekvárom.So milo prekvapená,ako ohromne chutia.Do lekváru som kvapla trochu umu a perníčky sú ohromné!Ja neviem veľmi zdobiť,tak sa snažím využiť ponúkané a dostupné ozdôbky v predaji.
Teším sa,že si s receptom spokojná.Ponúkam tohtoročné perníčky.



luss44
@Tatranka (19.12.2016 19:55)

ďakujem za pochvalu, Ty si Tvoje vyzdobila parádne, farebne, veru sa už dajú kúpiť všelijaké ozdoby. Perníčky chutia výborne, dnes som z nich vzala ochutnať do práce a mali úspech.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia