Plnené bravčové karé na grile fotorecept

dvorka - fotkadvorka, 9. septembra 2015
Plnené bravčové karé na grile (fotorecept)
Foto: dvorka

Včera som sa rozhodla urobiť rýchlovku z bravčového karé. Môj recept je jednoduchý a jeho výsledok chutný.

10 minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Z karé som si narezala rezne v tvare tzv. knihy.

    Plnené bravčové karé na grile (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rezne som jemne rozklepala po oboch stranách aj v strede. Na spodok som uložila čerstvé listy kapucínky a na ňu pár koliesok cibule nakrájanej na tenko. Na plnenie sa môže použiť čokoľvek. Robila som aj s klobásou, alebo s kápiou a cesnakom, horčicou a cibuľou. Mäso nesolím ani nekorením.

    Plnené bravčové karé na grile (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rezne zavriem, najskôr sklepem okraje a potom zas jemne vyklepem z obidvoch strán.

    Plnené bravčové karé na grile (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mäso som grilovala 12 minút na elektrickom grile na teplote číslo 6. Na grilovacej panvici som robila po 6 minút z každej strany na asi 3/4-novej teplote. Šťavu ktorá sa vytvorila som odliala do nádobky, aby sa nespiekla. Tou som poliala hotové mäso.

    Plnené bravčové karé na grile (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hotové mäso je šťavnaté, príjemne mäkké a takto vyzerá v reze. Dali sme si na večeru len s paradajkovým pyré, žltými paradajkami a uhorkami.

    Plnené bravčové karé na grile (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

mincko
Super to vyzera, dnes vecer chcem vyskusat a naplnit hermelinom, snad nevytecie :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia