Plnené bažantie prsičká na topinamburovom kréme

Autor receptu: redakcia

4
porcie
90 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Vermút a portské spolu s bobkovým listom a bielym korením zredukujeme (necháme odpariť) na 50 ml. Srnčie mäso zomelieme spolu s husacou pečeňou a pridáme smotanu. Pridáme zredukované vína a rozmixujeme na jemnú hmotu, ktorou naplníme bažantie prsia. Opečieme na spenenom masle a dopekáme v rúre pri teplote 130 stupňov.
  2. Krém z topinamburov: topinambury uvaríme v smotane a vývare do mäkka a potom rozmixujeme. Pridáme maslo.
  3. Hroznové čatní: Odkôstkované a šupky zbavené hrozno skaramelizujeme, pridáme portské a vanilku. Zredukujeme na sirupovú konzistenciu. Zahustíme maslom a dochutíme kôrou z limetky a slamovým vínom.