Plnené bažantie prsičká na topinamburovom kréme
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
90 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup- Vermút a portské spolu s bobkovým listom a bielym korením zredukujeme (necháme odpariť) na 50 ml. Srnčie mäso zomelieme spolu s husacou pečeňou a pridáme
smotanu. Pridáme zredukované vína a rozmixujeme na jemnú hmotu, ktorou naplníme
bažantie prsia. Opečieme na spenenom masle a dopekáme v rúre pri teplote 130 stupňov.
- Krém z topinamburov: topinambury uvaríme v smotane a vývare do mäkka
a potom rozmixujeme. Pridáme maslo.
- Hroznové čatní: Odkôstkované a šupky zbavené hrozno skaramelizujeme, pridáme portské a vanilku. Zredukujeme na sirupovú konzistenciu. Zahustíme maslom a dochutíme kôrou z limetky a slamovým vínom.
|