Plnené artičoky (fotorecept)

Plnené artičoky (fotorecept)
zirafninka1Zirafninka1, recept pridal: 14. augusta 2011 17:33Ďalšie jeho recepty

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Artičok dôkladne umyjeme pod tečúcou vodou. Pripravíme si kuchynské nožnice, nôž, polovicu citrónu a hlbšiu misu s vodou, do ktorej pridáme šťavu z jedného citróna. Pri tomto recepte odložíme aj celú artičokovú nožičku (nevyhadzujem ju, odrežem dolnú časť ošúpem a pripravím spolu so zvyškom). Dolný tuhé rady lupeňov artičoku otrháme. Ostatné odstrihneme tak aby sme sa zbavili ostrých vrcholkov. Hornú tretinu artičokovej hlavičky odrežeme. Všetky miesta rezu, či strihania artičoku hneď potierame citrónom. Na záver ho celý ponoríme do misy s citrónovou vodou. Rovnako pripravíme aj druhy artičok.
Plnené artičoky (fotorecept) - obrázok 1

2

V parnom hrnci artičoky paríme 30 - 40 minút. Necháme mierne vychladnúť.
Plnené artičoky (fotorecept) - obrázok 2

3

Lyžicou vyberieme strednú časť kvetu.
Plnené artičoky (fotorecept) - obrázok 3

4

Dôležite je zbaviť sa všetkých "chĺpkov", avšak nevyrezávať ich. Mohli by sme prísť o tu najlepšiu časť artičoku - srdiečko. Lyžicou stačí na tie chĺpky zatlačiť, oddeľujú sa od srdiečka samé. Artičok zvnútra opláchneme a necháme odkvapkať.
Plnené artičoky (fotorecept) - obrázok 4

5

Plnku si pripravíme zmiešaním strúhanky, parmezánu, prelisovaného cesnaku, nasekanej petržlenovej vňate 2 PL citrónovej šťavy a 3 PL olivového oleja.
Plnené artičoky (fotorecept) - obrázok 5

6

Zmes ochutíme soľou a korením a dobre premiešame.
Plnené artičoky (fotorecept) - obrázok 6

7

Zmesou naplníme artičoky - stred aj medzi lupienkami. Pokvapkáme zvyšným olejom a pod rozpáleným grilom zapečieme do zlatohneda.
Plnené artičoky (fotorecept) - obrázok 7



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • michsamant, 14. augusta 2011 o 18:16
    Ukladam si. Articoky mavaju na trhu, ale pretoze som ich nikdy nevarila zatial a ani som nevidela ako sa cistia a pripravuju, tak som si na ne netrufala. Ale pocula som, ze dobre pripravene articoky je poriadna dobrota. Recept sa mi paci.


  • frezia68, 14. augusta 2011 o 18:36
    Prvýkrát vidím recept na artičoky-nepoznám.Detailná príprava,opis,fotky a chutná plnka možná ma niekedy nakopne,ak artičoky uvidím :-)))


  • tatranka, 14. augusta 2011 o 18:42
    Artičoky poznám,ale som ich nikdy nejedla ani nevarila.Nevedela by som,čo mám sním robiť.
    Recept je krásne spracovaný.Prosím ťa,kde si sa ty učila variť? Veď ty nám tu predvádzaš také krásne ukážkové recepty,že určite nie len ja,ale aj iné vareškárky žasneme.Teším sa na ďaľšie tvoje recepty.


  • danculka, 14. augusta 2011 o 18:54
    Super,máme sa čo učiť,ja to stále hovorím,pekné...


  • zdezda, 14. augusta 2011 o 19:04
    :-)ani ja som artičoky ešte ani nevarila, ani nejedla, no tento tvoj krásny recept ma inšpiruje, ukladám si ho


  • kata50, 14. augusta 2011 o 20:44
    Nepoznám chuť artičokov, ale recept máš pekný-zaujímavý :-))


  • dorisa, 14. augusta 2011 o 22:44
    Ja som mala veĺa artičokov, raz, dcera mi z Talianska poslala. Nevedela som, čo s tým, tak som ich nejako okmásala a zavarila do sladkokyslého nálevu a minule som prvý pohár otvorila, povyberala len ten stred a dala na pizzu. Takže žiadna skúsenosť s jedením artičokov. Recept je pekne pripravený.


  • julica, 14. augusta 2011 o 22:53
    No toto aké musí byť!! ach, bože, mňam! Artičoky zbožňujem a zbožňujem a zbožňujem, no a s parmezámom a cesnakom... veď vravím, ách.


  • monzet, 15. augusta 2011 o 08:00
    Perfektné,mňam...


  • lucylee, 15. augusta 2011 o 10:27
    zaujimave, vyzeraju uplne uzasne


  • pumaamravec, 15. augusta 2011 o 12:53
    articoky milujem, davam si ich na pizzu alebo len tak:) sice vacsinou si ich kupujem v konzerve aj tak su vyborne:) v tescu extra som ich videla asi si pojdem pre ne a vyskusam tvoj recept:)


  • zenfira, 18. apríla 2013 o 05:24
    Na trhu na mna pozerali cerstve articoky, tak som ich kupila a pripravila podla Tvojho receptiku. Sice to je troska "babracka" a nebola som si ista kolko listkov dat prec, lebo som robila s cerstvym articokom prvykrat, ale stalo to za to, bola to pochutka. Dakujem za receptik.


  • sebo, 20. októbra 2013 o 15:12
    Kvalitný jednoduchý recept - takto podľa mňa chutí dobrá kuchyňa. Viete čo je to vlastne artičoka? Ako ju správne vybrať na trhu, očistiť a uvariť? Pozrite si článok s videonávodmi. :) Viac na » www.i-potraviny.sk/articoky-ako-ich-spravne-kupit-ocistit-...



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Varecha 39/2014: Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.

Ako zatočiť so stresom, únavou aj akné jednou ranou?
- Inzercia -
Podľa oficiálnych správ Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) má človek čeliaci nárokom všedného dňa stály nedostatok vitamínu C.

Zaváram, zaváraš, zavárame. Na slano a na kyslo.
Každý z nás ocení prísun rozmanitej zeleniny aj v zimnom období. Prečítajte si o zásadách a spôsoboch jej konzervovania.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 39/2014: Jablková kuchárka Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.


TOPlist