Plnená šťavnatá fašírka

svedka - fotkasvedka, 5. marca 2015
Plnená šťavnatá fašírka
Foto: svedka

Suroviny

500 g mleté
200 g tvrdý strúhaný
15 ks tenké plátky
štipka
1 ČL
1 ks
4 PL
3 strúčiky
1 PL
1 dl




Postup

  1. 1

    Maso si zmiesame s vajcom, korenim, pretlacenym cesnakom, solou podla chuti, pretlakom, struhankou (mozeme dat viac ako 4 lyzice) a nechame 20 minut v chladnicke odpocinut.

  2. 2

    Na alobal velkosti cca 40x30 si rozlozime rovnomerne po ploche 5 a 5 platkov slaniny. Rovnomerne na nu poroztlacame maso, rozlozime zvysnych 5 platkov slaniny a takisto rovnomerne rozsypeme struhany syr po povrchu (ja som dala Goudu) a riadne vtlacime do masa. Zrolujeme pomocou alobalu, poriadne popritlacame a zabalime ako salonku do alobalu.

  3. 3

    Ruru vyhrejeme na 250 stupnov, roladu som ulozila do jenskeho skla a naliala deci vody. Ked s voda odparila, vybrala som fasirku z rury, odbalila z alobalu a vlozila spat do jenskeho skla, len tak :) uz sa s nou dalo lahsie manipulovat. Teplotu som znizila na 220stupnov a dopiekla cca 35minut. Treba sprobovat. Ked na krajoch vytecie trosku syru, nic to, tie kraje su najchutnejsie :)

    Plnená šťavnatá fašírka - obrázok 3

Diskusia k receptu

denyany
Fajn a tým syrom a prekvapil ma pretlak, ale prečo nie? Nechápem ale, načo ten krok s alobalom, keď si to dala do skla?
svedka
@denyany aby sa spodok spevnil a potom, aby sa rychlejsie dopiekla a nedusila.ale tak kazdy urobu, ako vie :) vdaka za komentar
kukulienka71
nemala si to suché? mleté pečené mäso mi chutí lepšie ak pridám aj tučnejšie mäso, hovädzie miešam s bravčovým bôčikom, alebo len pliecko mleté. Ale inšpirácia pekná:-)
svedka
@kuku nie, praveze vobec :) ja zas nepeciem z bravcoveho, z toho smazim (je to rychlejsie:) a to hovadzie nebolo ani nejake extra chude.keby bola sucha, nebudem tu davat recept s nazvom:stavnata :D diky
afataga
v slaninove perinke musela byt fajna, ale ja by som to skor nazvala sekana, fasirka su podla mna tie mensie, co sa smazia, sak daj aj svedsky nazov :-)
svedka
@afi bola a aj rano za studena :) moze byt, nikdy som nejak neriesila rozdiel medzi sekanou a fasirkou, doma sme to volali vsetko len fasirky.no a teda ze si to ty:KÖTTFÄRSLIMPA :D
valeri
Dobrý nápad s tým syrom, ja robievam len takúto pečenú v rúre, vyhnem sa vyprážaniu. Máme ju radi zatepla aj zastudena.
afataga
no tak to ti pekne dakujem, sak to sa ani precitat neda, strasne nezrozumitelny jazyk :-)
mariamka
no neviem, ci od struhanky bude stavnata, ja nedavam, vacsinou si maso staci svoje, ked, tak vajce to isti, bude to skor tou slaninou :)
svedka
@mariamka veru, sucha je ako pilina, preto som dala sem recept :) co ti poviem, maso mastne, slanina mastna, aj syr je mastny, ked sa rozteka...nieco musi vstrebat tu mastnotu a drzat pokope a veru, zo atruhanky stavnata fasirka teda nie je :)
1x svedka
luss44
chutne si to vymyslela, mne sa páčia aj tie zemiačky :) ja dávam dnu varené vajíčko, ale so syrom musí byť tiež dobrá.
svedka
@luss44 dakujem :) aj ja davam, cele varené vajicka, ale teraz ich nemozem jest, maly potom prdka o dusu :D
1x svedka
kecemis
Vyazera velmi no povedzme na zjedenie. Len neviem preco to neustale nutkanie to precitat pikantna. Asi si budem musiet prihodit par feferoniek.
manya
dobré, vyskúšam, doteraz som robila tak, že syr som zmiešala s mäsom;
svedka
@manya vdaka.aj ja, ale syr sa vzdy stratil.takto ostane aj v strede a ked ho popritlacam, aj masko je z neho stavnate.
evanaaa
Páči sa mi tvoje sekanica:), ale píšeš, že hovädzie bolo mastné, to nie je tak ako pri bravčovom, to je skôr hovädzí tuk- loj, a ten veľmi nepremastí, ale máš to omastené tou slaninkou, aj syr do stredu sa mi páči, ja som dávala len tie vajcia a tenkú klobásku, vidím, že sa dá všelijako, niekto aj praženicou potiera mäsovú zmes, ale nepodlievam vodou, len pomastím- naolejujem alobal a až pri konci ho roztvorím aby sa vrch a boky zapiekli.
manya
@svedka máš pravdu, tie kraje sú naozaj najchutnejšie, ale aj zbytok je výborný, slanina sa mi dobre upiekla aj v alobale, nakrájala som ju celkom natenko;
manya
nie nebola, neviem akú časť hovädziny som použila, doniesol ju sused z vlastného chovu a podľa vzhľadu (roštenku a stehno som poznala) som si podelila do mrazničky, toto bolo napísané že na mletie;
manya
to teda hej, máme veľkú záhradu a ešte aj lúku, tak sme radi, že pokosené skŕmi kravami a nemáme s tým robotu a to bola výplata, donedávna sme chovali aj my;




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia