Plnená paprika za studena

miichchalko - fotkamiichchalko, 8. júla 2012
9
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

9  kusov rôzne farby
40  dkg
 zväzok
2  veľké ks
8  trojuholníčkov
6 na tvrdo
200  g




Postup

  1. 1

    Papriky vydlabeme, zbavíme semiačok, poumývame aj z vnútra a necháme oschnúť.

  2. 2

    Plnka: vytlačíme si Bambína do misky, pridáme trojuholníkové syry, nakrájanú šunkovú salámu (ja som použil Hydinovú pražskú), celú Perlu, nasekanú pažítku, cez mriežku pretzlačené vajíčka, nadrobenú nivu, soľ, mleté čierne korenie. Všetko to premiešame.

  3. 3

    Na koniec plníme papriky a dáme do chladničky stuhnúť, aby sa dali pekne krájať na kolieska. Odporúčam: Nivu, Salámu a Vajíčka pomlieť na mäsovom mlynčeku, keď to chcete mať jemnejšie, ale mne sa ho nechcelo čisťť, tak som ho nakrájal. Je to Výborné na studené misy, alebo len tak s pečivom. U nás to nestihlo ani stuhnúť, tak som to rýchlo odfotil, aby to všetko nezmizlo. Mne vyšlo na všetky papriky, ale ak Vám ostane, môžete dať zmes do chladničky a ráno si natrieť na chlebík. :))

Diskusia k receptu

martamm
Michchalko, pripomenul si mi recept, ktorý kedysi robievala moja mama, celkom som naň zabudla, ďakujem, ukladám do KK :)
3sandra3
ja by som to použila zase na večeru... musí to byť výborné,,, ukladám a urobím
leomax
michalko,si šikula,páči sa mi Tvoj recept, ukladám si ho a určite to vyskúšam.


honestka
a na chlebikoch naviac tato specialitka fajnove aj prekvapi jedaka;
ja ich najradsej plnim do madarskych podlhovastych paprik, ktore tu mame moznost dostat cerstve iba par tyzdnov na trhu v lete, ale stoja za to, svojou specifickou chutou oproti tymto umelo /tu/ rastenim hrubostennym paprikam.
uz sa neviem dockat, kedy si ich zase namrazim...
sylvinka
pekný recept,veľmi variabilný,v podstate sa do paprík dá použiť všetko,čo sa nájde v chladničke,už som to dokonca robila aj s bryndzou.Diky za pripomenutie
miichchalko
honestka: papriky nie su umele, ale prirodzene vyrastli u mna doma, madarske podlhovaste su lepsie, ale nechcelo sa mi ist do zelovocu.
katarina2511: Perla je nieco take ako margarin alebo natierkove maslo ci ako by som to nazval..
ebaka
páči sa mi Tvoja plnka,vyskúšam,ukladám do KK
honestka
@Miichchalko : kedze teraz je tu u nas velky tyzdnovy cirkus rodea a vsetkeho co "Stmpede" zahrnuje a nosime na hlavach velke kovbojke siraky, tak si ho davam dole - pretoze take krasne papriky z domacej urody by som tu nikdy ani snad v tom najlepsom skleniku nedopestovala.
miichchalko
Mám dvanásť koreňov od môjho dobrého priateľa z Gyoru. Takéto papriky dosiahneš keď ich budeš hnojiť hnojivom na plodovú zeleninu z močoviny, a starať sa o ne, ja som vášnivý záhradkár, dokonca sa mi chytila aj figa, ktorá už odoláva aj snehu, len prvé roky som musel zakrývať koreň igelitom a nahrabal som na neho lístie, ktoré na jeseň popadalo, teraz je už odolná a každý rok má plno plodov.. :)
medovnicek
recept už mám odložený v kk a páči sa mi, že tak mladý chlapec má tak blízko k vareniu a záhradkárčeniu
helca103
perfektné jedlo na tieto dni a navyše chválim tvoju záľubu v pestovaní zeleniny,máš naozaj krásne papriky ....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia