Plnená paprika v rajčinovej omáčke
Autor receptu: matus113
Jedlo vhodné aj na letný obed.
5 porcií |
60 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Ako prvé si urobíme omáčku. Do hrnca dáme trochu oleja a hladkú múku. Dávame od oka. Keď sa múka osmaží, zalejeme vodou, do ktorej postupne pridáme rajčinový pretlak. Môžeme aj dva, aby to malo viac rajčinovej chuti. Pokiaľ máme, môžeme pridať aj domácu domácu rajčinovú šťavu. Postupne ochutíme novým korením, bobkovým listom, soľou a cukrom. Omáčka by mala byť sladšia, alebo slanšia, podľa chuti.
- Pokiaľ sa nám omáčka varí, pripravíme si mäsové guľky. Do mäsa pridáme uvarenú ryžu, 2 vajíčka, osmaženú cibuľku na oleji, okoreníme a osolíme. Keď máme zmes poriadne vymiešanú, začneme plniť umyté vydlabané papriky. Paprík plníme, koľko chceme.
- Zo zvyšného mäsa urobíme guľky, ktoré aj s plnenými paprikami za stáleho varenia kladieme do omáčky. Varíme približne pol hodinu. Podávame s knedľou, varenými zemiakmi alebo chlebom.