Plnená paprika v paradajkovej omáčke

mississka - fotkamississka, 20. decembra 2014
Plnená paprika v paradajkovej omáčke
Foto: mississka

Milujem toto jedlo a najmä keď je robené z domácich paprík :)

3-4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Gule:
3 sáčky
3 ks
1 ks
500 g
Omáčka:
2  PL
1  ČL
4 ks




Postup

  1. 1

    Uvaríme si ryžu. Kto nerobí sáčkovú, tak môže dať okolo 300-350g uvarenej klasickej ryže. Keď vychladne, pridáme k nej mleté mäso, 3 vajcia, nadrobno nakrájanú cibuľu, soľ a korenie. Zapneme si trúbu na 180°C, vymastíme si plech trochou oleja a poukladáme naň vytvarované gulky. Z tohto množstva mi vyšlo 10 guliek. A už len jemne zapečieme. Vôbec sa tak nebudú rozpadať. Kto si chce naplniť aj papriky tak tie nezapeká :)

    Plnená paprika v paradajkovej omáčke - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým si dáme do hrnca trochu oleja, PL hladkej múky a spravíme si záprašku. Pridáme paradajkový pretlak a paradajkovú šťavu. Ak je omáčka moc hustá, zriedime trochou vody. Privedieme do varu, pridáme 2 PL cukru, KL soli, nové korenie, čierne celé korenie, bobkový list, 4 umyté a vyčistené papriky. Ja ich neplním, u nás to nikto nemá rád tak ich dávam len poriadne vyvariť.

  3. 3

    Keď je paprika zvarená ja ju vyberám, keďže by mi to nikto nezjedol. Pridáme gule, povaríme a zalejeme smotanou na varenie v ktorej sme rozrobili 1PL hladkej múky. Podávame so zemiakmi alebo knedľou. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

lacosk
Paráda. Toto milujem, robím to podobne len gule nezapekám ale varím v omáčke bez cukru, ktorý dám až na koniec aby neprihorelo. Ale skúsim aj takto. Ako dlho ich zapekáš?
ochino
Zdravím Mississku
vyzerá to skvele takéto jedlo mám rád,i keď ešte som to nikdy nejedol
so zemiakmi-vždy k tomu bola knedla,ale všetko je raz poprvé-niekedy
to vyskúšam-nech sa Ti darí vo všetkom-
prajem pekné a pokojné Vianoce
evanaaa
Minulý týždeň som robila, ale len guľky, inak dávam na chuť aj zo tri papriky ( naplnené), ale dala som len paprikovú pastu. Len dávam menej ryže na pol kg mäsa, tak za menšiu hrsť, robím podobne, ale zas nedávam to korenie a ani bobk. list ( nerobím omáčku na kyselo). A tiež varím v omáčke guľky, dávam ich do nej, keď už začne vrieť. Ale každý má svoj spôsob prípravy.
marika21
Papriku naplnenú, guľky varím v paradajkovej šťave. Ak sú tam papriky má to pre mňa lepšiu chuť. Uvarené guľky vyberiem. Dolejem paradajkový pretlak hustý. Nedávam smotanu , ale vyskúšam podľa tvojho receptu. Už sa teším ako bude chutiť. *****
mississka
zapečiem ich kým nezačnú chytať farbu navrchu. asi nejakých 10-15 minutiek..nikdy sa mi nerozpadnú keď ich zapečiem :)
pipopapo
Ja toto jedlo najčastejšie varím v lete. Mäsovú zmes robím ako je v recepte, len plním do surových paprík a varím v paradajkove štave ochutenej soľou, cukrom so viazaničkou ZELEROVEJ vnaťe bez korenin a bokového listu. Unás je to HIT leta.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia