Plnená paprika v paradajkovej omáčke fotorecept

ropa - fotkaropa, 7. februára 2012
Plnená paprika v paradajkovej omáčke (fotorecept)
Foto: ropa

Existuje mnoho receptov na plnenú papriku, pridávať ho, je ako nosiť drevo do lesa. Ale aj napriek tomu sa podelím s Varecháčmi o ten Zobraziť celý popisExistuje mnoho receptov na plnenú papriku, pridávať ho, je ako nosiť drevo do lesa. Ale aj napriek tomu sa podelím s Varecháčmi o ten môj zimný recept na plnenú papriku. Použil som zavárané paradajky a mrazenú papriku – mali sme peknú úrodu...

35 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
100 g uvarená
100 g
1 ks
600 ml
30 g
20 g




Postup

  1. 1

    Omáčku si spravíme ako prvú. Na masti speníme cibuľu, pridáme múku a pomaly pridáme zavarené paradajky (kto nemá použije paradajkový pretlak + vodu). Ak chceme čistú omáčku bez semienok a dužín, po krátkom varení cca 10 minút, omáčku prepasírujeme. Osolíme, prípadne ochutíme podľa chuti (bobkovým listom, novým korením ak chceme sladšiu omáčku pridáme cukor a pod.). Ja som použil len štipku soli, paradajkám zostane prirodzenejšia chuť.

    Plnená paprika v paradajkovej omáčke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si mäsovú zmes. Do mäsa pridáme uvarenú ryžu, 1 vajíčko, nastrúhanú cibuľku, petržlenovú vňať, okoreníme a osolíme.

    Plnená paprika v paradajkovej omáčke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zmes poriadne vymiešame a naplníme vydlabané papriky (takto sme ich mali zmrazené, plníme ich mrazené!). Mne vyšla zmes na 7 paprík, prípadne formujeme mäsové guľky.

    Plnená paprika v paradajkovej omáčke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Varíme približne 35 – 40 minút. Dobrú chuť...

    Plnená paprika v paradajkovej omáčke (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

danielas
Tak to áno.Plnenú papriku milujeme a zje sa vždy bez reptania a bezo zvyšku. Pekne sa Ti vydarila,klobúk dolu.
tinca
vydarené jedlo, dávno som nerobila
dorisa
robievam dosť často, aj s mäsom, aj bez mäsa(sojová drť), dokonca iba s ryžou, vždy chutí:)
janger
To nevadi, ked je tu receptov viac. Keby bolo z kazdeho len po kuse, tak by bola nasa Varecha chudobnejsia...Aj toto je dobry recept :-).
ropa
@janger Vdaka za podporu, rad chodim na varechu hlavne kvoli "vychytavkam" v receptoch. Recepty su fajn a mame ich okolo seba neurekom, ale vychytavky su na nezaplatenie a prave tie hladam na vareche :-) O.i. minuli tyzden sme hostili kamarata z holandska (spominam kvoli tomu, ze podla Vasho profilu tam zijete) V lete sme ho pozvali na Gulas party a reku nech sa predvedie so svojou kuchynou. Urobil nam taky dezertik puding z troch roznych hustot + na to kompot... U nas mu velmi chuti, min tyzden sme pre neho pripravili bravcove koleno udene, varene a upecene (ze to nepozna a velmi mu to chutilo) Este jedna otazocka mimo kuchyne, vyzuva sa u nich ked je vonku zle pocasie a pridu so zablatenymi topankami?
janger
@ropa :-)))), v Holandsku sa nevyzuva!!! To je robota, co? U mna doma sa vyzuvame (my domaci), ale hostia veru malokto...A nedovolila by som si povedat niekomu, aby sa vyzul ;-). Tiez som si musela na to zvykat. Udene koleno tu nemame, to je pravda. A kludne mi tykaj, tu na Vareche je to zvykom, starsi, mladsi, vsetci si tykame :-).
ropa
@janger OKi, snad ho na buduce prekvapim nejakym hutspotom od teba...Ked tu bol ten nas holandan, mali sme na stole casopis varecha, bol tam recept na holandsku hrachovu polievku prave od teba :-) (vraj pozna - Boerenkool) Gratulujem...
janger
@ropa , ako prisiel na boerenkool? :-)))). Hrachova polievka je Erwtensoep...Boerenkool je nieco uplne ine, hahaha. Tu polievku robil moj muz, tiez Holandan :-). Aj boerenkool mozno niekedy pridam...
ropa
@janger asi sme sa snim nepochopili, ved to je cely holandan :-)
janger
Alebo ste mu dali moc slivovice ochutnat :-). Na taky silny alkohol nie su zvyknuti :-)
cavoris2
robievam asi tkym sposobom ibaze cibulu nedavam do omacky ale spenim na oleji myslim cibulu a dam cervenu papriku a davam do plnky




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia