Plnená paprika v kapuste

Autor receptu: kukulienka71

bez paradajkovej omáčky, zo skorej kapusty a pravých, voňavých zelených paprík

4
porcie
15 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Väčšina z vás iste pozná plnenú papriku v paradajkovej omáčke. je to vynikajúce jedlo, hlavne v letnom období. S receptom na papriku v kapuste som sa stretla v maminej kuchárskej knihe, nikdy predtým som ju nejedla, a keďže mám rada všetko kapustové, rozhodla som sa vyskúšať aj takúto kombináciu. Pôvodný recept použil bravčové mäso a predvarenú ryžu, ja som mala dosť mastné odrezky z pliecka, pridala som preto aj kus kuracích pŕs a namiesto ryže som predvarila quinou. Pretože nenapučí tak ako ryža, dala som jej o niečo viac ako by som dala ryže a prepláchnutú som ju uvarila do polomäkka. Zmes na plnenie vydlabaných paprík teda pozostávala z quinoi, mletého mäsa, pretlačeného strúčika cesnaku, mletej rasce, mletého čierneho korenia a soli. Vajce dávam len v prípade, ak je zmesi viac a vyjde aj na samostatné guľky, tak aby sa nerozvarili.
  2. Na plnenie paprík som si vzala na pomoc limonádovú lyžičku s dlhou rúčkou, keďže som mala poriadne veľké dlhšie papriky. Tie som predtým vydlabala a umyla. Menšiu hlávku letnej kapusty som pokrájala na malé kúsky.
  3. Nadrobno pokrájanú cibuľu som s múkou popražila na oleji, zasypala červenou mletou paprikou a stále miešajúc hneď aj zaliala mäsovým vývarom. Metličkou som túto omáčku dobre premiešala, vsypala som prichystanú kapustu, okorenila čiernym korením a keď kapusta zovrela, ponakladala som k nej aj naplnené papriky. Môžete pridať aj viac vody či vývaru, podľa vlastnej vôle. Zakryté sa potom varilo na miernom ohni do úplného zmäknutia necelú hodinku. Občas treba premiešať, aby neprihorelo. Mne sa videlo ponúknuť k tomuto jedlu ako najvhodnejšiu prílohu čerstvý chlieb.