Plnená paprika
Plnená paprika

Plnená paprika trochu inak

mycake - fotkamycake, 19. augusta 2017
Plnená paprika trochu inak
Foto: mycake

Sú jedlá, ktoré sa ani pri veľkej snahe nedajú lákavo nafotiť. O to lepšie však chutia. To isté platí o tejto plnenej paprike, ktorú Zobraziť celý popisSú jedlá, ktoré sa ani pri veľkej snahe nedajú lákavo nafotiť. O to lepšie však chutia. To isté platí o tejto plnenej paprike, ktorú ma naučil pripravovať môj svokor. A na rozdiel od klasickej plnenej papriky vám garantujem, že zjete aj samotnú papriku. Odporúčam si ju pripraviť na večeru a podávať s chlebíkom. Recept je z mycake.sk.

3
porcie
35 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks
2 ks
1 strúčik
150 g
150 g
150 g (alebo rôzne iné druhy syrov podľa chuti)
2 PL (pyré)




Postup

  1. 1

    Každý syr si nakrájame na 6 približne rovnakých hranolčekov. Z paprík vykrojíme jadrovníky a naplníme ich syrom (z každého druhu syra 1 kúsok).

  2. 2

    Papriky opečiem na oleji z každej strany tak, aby sa vytvorili na šupke hnedé pľuzgieriky. Potom pridám nakrájanú paradajku, pretlačený strúčik cesnaku, paradajkový pretlak a zalejem asi 1 - 1,5 dcl vody.

  3. 3

    Papriky osolím, okorením a nechám dusiť asi 20 minút, kým sa všetky chute navzájom prepoja. Servírujem na tanier so šťavou a zajedám čerstvých chlebom. Dobrú chuť.❤

Diskusia k receptu

haji
Tento recept určo vyzkouším! Krásné foto, už cítím tu vůni a lahodnou chuť na jazyku, to bude dobrota! Díky za receptík, je fajnový! Klidně by k tomu šla i hrianka. hmm
1x mycake
bubaya
Tvoj recept mi prišiel ako na zavolanie, práve som urobila plnené mäsom a zostalo mi 6 paprík, už som chcela bežať do obchodu po mäso. A chladnička plná syrov, hned vyskúšam.
zinnajdha
iste pripravím nielen pre jednoduchosť, ale aj pre tých, ktorí (dúfam že len prechodne) odmietajú mäso.
1x mycake
mycake
@Zinnajdha @Bubaya @Kimlo @Cesminaz @Haji Dakujem vam z akrasne komentare, velmi ste ma potesili a som rada, ze vas recept zaujal. Dnes uz je to velmi tazke priniest nieco nove a chutne, co tu est enebolo medzi tolkymi skvelymi receptami:) Tiez som to vobec nepoznala, ale moj svokor to robieval a vzdy ked to pripravi, tak sa tesime...prajem krasny zvysok vikendu :)
marikaa
super receptík pre tých čo ľúbia zeleninku aj syriky.
kecupicek
Super receptík, zajtra ho urobím. Mám rada plnenú papriku. Aby sa mi veľmi nepripiekla položím ju na plátky slaninky. Robievam papriku ako pochúťku na studeno a naplním ju mäsom ako na klobásky. Obložím slaninkou a dám zapiecť do rúry. Môže sa urobiť aj v mikrovlnke, za 5 minút je hotová.
ladus31
Úžasný recept,určitě vyzkouším...plněné papriky máme rádi a tento neznám.....moc děkuji
hadik
Keby svokríček ku Goude, Ementálu a Nive pridal nejakú tú mozzarellu alebo Bambino, bola by z toho Plnená paprika Quattro Formaggi - Štyri ročné obdobia, znelo by to určite lepšie.
hadik
@Kimlo (27.8.2017 15:31)

Mamma mia, musím svojmu pytónovi Brutusovi zaplatiť nejakú lekciu taliančiny. Inak ako dopadol tvoj pokus (esperimento), ktorý si tu spomínal pred týždňom? Asi nie veľmi slávne (disgusto).
staja
@Mycake , vďaka za perfektný recept, vyskúšala som trochu upravené. Miesto pretlaku som na 3 papriky udusila asi 12 paradajok, dochutila som to oreganom, cesnakom a pridala k opečeným paprikám a naservírovala spolu s lístkami bazalky. Vynikajúci recept, za 20 minút hotové, budem robiť častejšie.
kukulienka71
Pečenú papriku plnenú syrom som zvykla robiť, toto je o moc lepšie. Na pokrájané paradajky som hodila údeným syrom plnenú papriku a tak opekala a následne dusila, za 7 minút to bolo hotové, skvelé raňajky s cesnakovou hriankou. Určite bude aj verzia tvojho svokra, vo väčšom množstve. Ďakujem pekne a prajem hodnotný deň:-)


kucharka
Takže, teraz zase ja, vďaka fotke od @Kukulienka71 , som si spomenula na tento super recept! Mali sme na obed cez týždeň, s ryžou, veľmi sme si pochutili.
Ďakujem, pekný zvyšok nedele!






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia