Plnená paprika so zajačím mäsom a pohánkou

Jozef Šaulík
šéfkuchár hotela Park v Piešťanoch, 14. apríla 2010
Plnená paprika so zajačím mäsom a pohánkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

100 g
1000 g
200 g
500 g
80 g
10 g
1 g
30 g




Postup

  1. 1

    Cibuľku pokrájame nadrobno a osmažíme na oleji do zlatista. Pridáme vykostené a na drobné kocky pokrájané zajačie mäso (môžeme použiť zajačie predné, ktoré je menej kvalitné a húževnaté) a spolu krátko podusíme. Pridáme soľ, mleté čierne korenie a cesnak.

  2. 2

    Keď je mäso mäkké, pridáme pohánku, dobre premiešame a necháme 5 minút odstáť. Očistenú papriku naplníme hotovou zmesou a pečieme v rozpálenej rúre tridsať minút pri teplote 160 o C.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Plnené papriky sú známe a obľúbené jedlo. Do plnky môžete použiť aj mleté bravčové mäso a predvarenú ryžu. S králičím mäsom je však diétnejšia. Klasická plnená paprika sa podáva s rajčinovou omáčkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia