Plnená paprika so sójovou drťou (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Dnes varím bez mäsa. Minulý týždeň bolo mäsa až-až, tak dnes mame odľahčený deň. Na prípravu plnenej papriky som použila sójovú drť. Bola veľmi dobrá,lepšia, ako s mäsom, aj dcéra s vnučkou pochválili.
3-4 porcie |
30 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Klasicky si uvaríme ryžu (olej, cibuľa, ryža, soľ) Necháme vychladnúť.
- Potom si v miske upravíme sójovú drť a to tak, že do nej pridáme trocha vody a vegetu a dáme na cca 2 min. do mikrovlnnej rúry zovrieť. Necháme vychladnúť.
- Medzitým si umyjeme a očistíme papriky, zbavíme ich jaderníkov.
- Potom ryžu, sójovú drť , vajce, vajíčko, petržlenovú vňať zmiešame a vytvoríme masu. Ja som nesolila, vegeta je slaná, stačilo.
- Potom zmesou plníme očitené papriky a zo zostatku tvarujeme guľky.
- Do veľkého kastróla dáme olej, spravíme s hladkou mukou zápražku a nalejeme vodu. Potom pridáme paradajkový pretlak, osolíme, okoreníme a ocukríme. Necháme prejsť varom, miešame, aby sa omáčka nezhrudkavela.
- Potom dáme do omáčky variť naplnené papriky,
- Asi po pol hodine pridáme aj guľky. Všetko varíme, kým nie je uvarené.
- Potom dochutíme omáčku soľou, cukrom, prípadne ml. čiernym korením a možeme servírovať. Podávame s čerstvým chlebíkom.