Plnená paprika so sójovou drťou (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Dnes varím bez mäsa. Minulý týždeň bolo mäsa až-až, tak dnes mame odľahčený deň. Na prípravu plnenej papriky som použila sójovú drť. Bola veľmi dobrá,lepšia, ako s mäsom, aj dcéra s vnučkou pochválili.

3-4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Klasicky si uvaríme ryžu (olej, cibuľa, ryža, soľ) Necháme vychladnúť.
  2. Potom si v miske upravíme sójovú drť a to tak, že do nej pridáme trocha vody a vegetu a dáme na cca 2 min. do mikrovlnnej rúry zovrieť. Necháme vychladnúť.
  3. Medzitým si umyjeme a očistíme papriky, zbavíme ich jaderníkov.
  4. Potom ryžu, sójovú drť , vajce, vajíčko, petržlenovú vňať zmiešame a vytvoríme masu. Ja som nesolila, vegeta je slaná, stačilo.
  5. Potom zmesou plníme očitené papriky a zo zostatku tvarujeme guľky.
  6. Do veľkého kastróla dáme olej, spravíme s hladkou mukou zápražku a nalejeme vodu. Potom pridáme paradajkový pretlak, osolíme, okoreníme a ocukríme. Necháme prejsť varom, miešame, aby sa omáčka nezhrudkavela.
  7. Potom dáme do omáčky variť naplnené papriky,
  8. Asi po pol hodine pridáme aj guľky. Všetko varíme, kým nie je uvarené.
  9. Potom dochutíme omáčku soľou, cukrom, prípadne ml. čiernym korením a možeme servírovať. Podávame s čerstvým chlebíkom.