Plnená paprika

Plnená paprika s cestovinou (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Inšpirácia na nedeľný obed, ktorý poteší.

40-45 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso si umyjeme osušíme a pomelieme na mlynčeku spolu s cibuľou. Ja mleté mäso nekupujem, meliem si doma sama. Pridáme soľ, čierne mleté korenie podľa chuti, ryžu, ktorú len opláchneme vodou, vajíčka. Dobré premiešame. Papriku umyjeme a osušíme.
  2. Pripravíme si suroviny na paradajkovú omáčku.
  3. Olej ohrejeme pridáme čierne mleté korenie, múku, postupne pridávame cibuľu nakrájanú nadrobno, bobkový list, urobíme svetlo hnedú zápražku, ktorú podlejeme teplou vodou asi 3/4 l. Za občasného miešania privedieme k varu, pridáme pretlak paradajkový , kečup , soľ podľa seba, povaríme.
  4. Vložíme do omáčky pripravené papriky, ktoré sme umyli, osušili, zbavili jadierok a dovnútra sme dali mleté mäso. Varíme na miernom plameni 45 minút. Podávame s cestovinou, zemiakmi, knedľou - každý podľa chuti.
  5. Po uvarení pridame nasekanú bazalku. Dobrú chuť všetkým.