Plnená paprika
Plnená paprika

Plnená paprika s cestovinou fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 28. júna 2018
Plnená paprika s cestovinou (fotorecept)
Foto: Olinecka

Inšpirácia na nedeľný obed, ktorý poteší.

40-45 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 gr (pliecko, stehno alebo miešané s hovädzím)
3-5 PL
2-3 ks
5-6 ks
1 ks
Omáčka:
4-5 PL
4-5 ks
1/4 ks (stredne veľká)
1 ks
4-6 PL (na zaprážku)
50 ml
 čerstvá




Postup

  1. 1

    Mäso si umyjeme osušíme a pomelieme na mlynčeku spolu s cibuľou. Ja mleté mäso nekupujem, meliem si doma sama. Pridáme soľ, čierne mleté korenie podľa chuti, ryžu, ktorú len opláchneme vodou, vajíčka. Dobré premiešame. Papriku umyjeme a osušíme.

    Plnená paprika s cestovinou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si suroviny na paradajkovú omáčku.

    Plnená paprika s cestovinou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Olej ohrejeme pridáme čierne mleté korenie, múku, postupne pridávame cibuľu nakrájanú nadrobno, bobkový list, urobíme svetlo hnedú zápražku, ktorú podlejeme teplou vodou asi 3/4 l. Za občasného miešania privedieme k varu, pridáme pretlak paradajkový , kečup , soľ podľa seba, povaríme.

    Plnená paprika s cestovinou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vložíme do omáčky pripravené papriky, ktoré sme umyli, osušili, zbavili jadierok a dovnútra sme dali mleté mäso. Varíme na miernom plameni 45 minút. Podávame s cestovinou, zemiakmi, knedľou - každý podľa chuti.

    Plnená paprika s cestovinou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po uvarení pridame nasekanú bazalku. Dobrú chuť všetkým.

    Plnená paprika s cestovinou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

atina47
Plnena paprika a zelne zavitky na to moje rodina slysi, jen omacku delam se smetanou. Je to vdecne a oblibene jidlo, dobre si uvarila, hned bych si pristrcila talir.
motyka
Výborné jedlo si navarila. Ja robím na dvojako. Jedno, ako Ty a druhé - so smotanou. Každý chce inú. No, ale čo už.....
evanaaa
Minulý týždeň sme ju jedli tri dni ( z kila mäsa), ale odložila som si do mrazničky dve papriky a tri guľky na inokedy. Nedávam bobkový list, ale do zásmažky dávam štipku škorice a ešte okrem paradajkového pretlaku aj paprikovú pastu. Na pol kila mäsa rátam jedno vajce, lebo potom sa mi to zle vymiešava ak je viac a ryžu si trošičku predvarím. Ale celkovo ako vidím, ju máš aj ty peknú, červenú a iste chutnú.
kvakac
Toto aj moje obľúbené jedlo mám ho rád. No priznám sa ešte som to nejedol s cestovinou. Musím to vyskúšať aj s ňou.
olinecka
@Evanaaa (29.6.2018 18:17)

Vajíčka boli menšie ,ryžu vždy dávam surovú iba umytú a super sa urobí.Vajicka viac preto,aby plnka držala,pokope.Krasny víkend.
evelynba
Jój, narobila si mi chuť, ale čo je ešte lepšie, inšpirovala si ma. Mám dosť papriky a už začína trošku vädnúť, tak viem čo s ňou. Milujem toto jedlo, aj keď moja polovička má radšej bez paradajkovej omáčky, len tak pečenú "vo vlastnej šťave". Ani ja nedávam bobkový list, ani kečup, ani paprikovú pastu. Cibuľu nekrájam a nedusím, len tak ju do kríža nakrojím a nechám variť v tej šťave spolu s paprikou a potom vyberiem. A čo je pre mňa dôležité (tak ma mamka naučila), do šťavy a aj do paradajkovej polievky dávam variť aj zelerovú vňať, ktorú mám celý rok v mrazáku, potom dostane tá omáčka tú pravú vôňu, ktorú milujem. :-)
haji
Dělám plněné papriky podobně, dusím na plotně, nepeču. Ryžu k mletému nepřidávám - ale uznávám, že to má svoje opodstatnění /objem/. Aj moja babka podávala plněné papriky s těstovinou! V mládí jsem "stávkovala" a zásadně jedla s chlebíkem. Babička se držela za hlavu. Kvůli dědovi se všechny omáčky i rajská! musely dělat se smetanou a jíškou. Rajskou s plněnými paprikami jsem milovala, bo byla řidší a voněla paprikami. Dnes, když vařím já plněné papriky, nedělám s jíškou a smetanou, omáčku trochu zahustím lepom, dobře provařím alespoň 20 minut. Z koření dávám nové koření, jalovec, bobkový list, skořici, hřebíček a badyán. Omáčka má šmrnc, ale s kořením se to nesmí přehnat - opatrně, opatrně. Nejlepší je omáčka z dobře vyzrálých domácích rajčat - přepasíruji - nemá chybu. Mimo sezónu si vypomohu domácím kečupem, protlkakem, drcenými rajčaty či pyré z obchodu. Příloha k takéto voňavé dobrotě je nejlepší knedlík, "perníkové koření" s ním nejlíp "hraje".
Toto je moc pěkný recept a navodil mi chutě!
olinecka
@Haji (30.6.2018 09:20)

Viac kuchárov ,viac možností.Ty si naozajstný gurmán.Dakujem, pozdravujem, krásny dník.
1x haji
dorisa
Milujem plnenú papriku, narobila si mi chute. Ja ju jedávam len s chlebíkom, ale raz určite vyskúšam aj s cestovinami.
violetacamorova
toto jedlo milujem celkovo dobrú paradajkovú omáčku so všetkým, plnenými paprikami,guľkami, alebo vareným hovädzím, alebo len s knedlíkom. Tvoja omáčka vyzerá chutne... Robíš podobne ako aj moja mamka, aj ona si melie mäso...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia