Plnená paprika na spôsob vegan, aj s domácou knedľou

Autor receptu: zuzananoskova

V týchto letných teplých dňoch (ktoré mám, mimochodom, veľmi rada) varím čo najmenej. No dnes som dostala chuť na varené, a to na plnenú papriku s domácou knedľou. Zeleninu som dostala od maminky zo záhrady, ryžu a sójový granulát som mala doma a pasírované paradajky, bobkový list a ostatné ingrediencie tiež.

4
porcie
20 minút
príprava
40-50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Sójový granulát som pripravila podľa návodu, ryžu som uvarila, cibuľu nakrájala na drobno. Po vychladnutí som spolu s hraškou premiešala vo väčšej nádobe a nechala postáť.
  2. Knedľu som si "vygúglila" od Mira Veselého http://dobre-jedlo.sk/prilohy/rychloknedla-fakt-excelentna/ , ale trocha pozmenila na to, akú som mala predstavu a chcela som urobiť ražnú knedľu :-)
  3. Do pekárničky na chlieb som dala vymiesiť cesto: najprv som dala teplú vodu, na to múku, vločky, soľ, cukor, droždie. Pri miesení som podsypala 3 PL pšeničnej múky. Po vymiesení som cesto vybrala a premiesila ručne na valček a nechala kysnúť asi 20 minút. Do veľkého kastróla som dala variť vodu a po vykysnutí som knedľu varila 8 minút, potom obrátila a ďaľších 8 minút, samozrejme pod zakrytou pokrievkou. A takáto nádhera sa uvarila :-)
  4. Po vychladnutí nakrájaná...
  5. Kým knedľa chladla, pripravila som omáčku. Do väčšieho hrnca som dala nakrájané paradajky, prepolenú 1 papriku (vyrezala som striedku), cibuľu, bobkové listy, pasírované paradajky, cukor a vodu. Nechala som prevrieť a odstavila. Po chvíli som zmes rozmixovala a vrátila na sporák aj s prídavkom škorice, ochutnala a odstavila. Omáčku som nepasírovala, bola by veľká škoda zrniečka z paradajok a šupku dať preč. A ničím som nedohusťovala, nebolo treba.
  6. A ešte pokiaľ sa omáčka varila, pripravila som guľky. Do troch paprík som zmes naplnila a z ostatnej urobila guľky. Položila na pekáč a v rúre dopekala - v podstate iba prehriala na 175°C 25 minút. A mohlo sa servírovať. Bolo to výborné a verte, že nepreháňam ;-)
  7. Tak teda dobrú chuť :-)