Plnená paprika inak

marykay - fotkamarykay, 7. augusta 2012
Plnená paprika inak
Foto: marykay

Receptík inšpirovaný receptom z dobroty.sk, samozrejme zmenený a z môjho pohľadu aj vylepšený. Toto dávkovanie surovín je pre 2 osoby:

2
porcie
20 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

2 ks
150 g
100 g
1 ks
3 ks
200 ml
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Ryžu uvaríme do polomäkka, zmiešame v miske spolu s mletým mäsom a pokrájaným vajíčkom uvareným natvrdo. Primiešame podľa chuti pár plátkov nadrobno nakrájanej klobásky, mleté čierne korenie, mletú papriku, soľ. Poriadne premiešame, pridáme nastrúhanú mozarellu. Petržlenovú vňať a bazalku nasekáme nadrobno, polovicu primiešame k tejto zmesi.

  2. 2

    Veľké papriky umyjeme a vyberieme z nich jadierka. Paradajky sparíme v horúcej vode a po chvíľke ich ošúpeme, nakrájame na kocky a vyložíme nimi zapekaciu nádobu. Túto paradajkovú vrstvu polejeme pretlakom a pár kvapkami olivového oleja, osolíme, okoreníme.

  3. 3

    Papriky naplníme ryžovou plnkou, uložíme na paradajkovú hmotu zapekacej misky, zakryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej trúby.

  4. 4

    Po 30-35 minútach alobal odstránime, papriky posypeme zvyškom nasekaných bylieniek a parmezánom, zapneme funkciu grilu a grilujeme ešte cca. 10 minút - pozor na to, aby sa nepripálili. Vyberieme a servírujeme, najlepšie to chutí s listovým ľadovým šalátom. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

zdezda
...a už viem, čo dnes bude na obed, mám všetko, čo k tvojmu receptíku potrebujem :-)
afataga
vyzera to byt dobre, raz som robila trochu podobne ale z bravcoveho masa, bez vajca a bez klobasy, tiez to bolo dobre
ola111
Zaujímavý recept,môže to byť veľmi dobré...
zolik
Velmi dobre. Pridala som cierne olivy a nedala som vajce. Dakujem za recept.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia