Plnená paprika fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 16. marca 2014
Plnená paprika (fotorecept)
Foto: babkamt

Dávno som nerobila plnenú papriku. Vlani , tak ako každý rok , som navarila kopec paradajkového pretlaku. Treba ho míňať.

30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 ks
200 g
1 čl
1 ks
1 čl
 postrúhať troška
4 ks
1 PL
2 PL
2 PL
1 - 2 ks
1 čl




Postup

  1. 1

    K mletému mäsu som pridala ryžu , ktorá mi zostala z predošlého dňa. Nadrobno som nakrájala malú cibuľu. Pridala som ešte 2 vajíčka , soľ , 1 čl majoránky , nastrúhala som trochu muškátového orecha , mleté čierne korenie .

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z komory som si priniesla domáci pretlak.

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Papriky som umyla a očistila som ich. Papriky boli dosť úzke , tak som ich po dĺžke narezala.

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zmes som dobre premiešala.

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Mäsovou zmesou som naplnila papriky. Zo zvyšného mäsa som spravila guľky. Tie som vyváľala v hladkej múke.

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    V hrnci som nechala zohriať olej. Pridala som 2 pl hladkej múky a 2 pl cukru. Spravila som zásmažku. Tú som stiahla z ohňa a pridala som mletú červenú papriku. Zamiešala som a pridala som paradajkový pretlak , bobkové listy a vodu , ktorou som vypláchla fľašky. Omáčku som osolila , okorenila.

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Omáčku som nechala zovrieť za občasného miešania. Do vriacej omáčky som pridala plnené papriky a guľky. Varila som ich asi 30 minút.

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Tu je už jedna porcia na stole. Podávala som s chlebom.

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

alex37
...fajnová plnená paprika, veru nikdy nie je zlá. Aj u nás sa jej varí pre veľa ľudí týmto tvojim spôsobom je výborná:-)
1x trogar
jozka2
zaiste je vyyyborna,lenze ja zahustujem aj kyslou smotanou,bez smotany mi je potom tazko na zaludku,alebo dam smotanu na vrch kazdemu na tanier.Jaj dala by som si s domacim knedlikom.
eruska25
jedno z mojich najobľúbenejších jedál, milujem plnenú papriku. 5 hviezdičiek, krásne spracované
babkamt
@kukulienka71 jeden nikdy nevie, či nie som náhodou sestra tvojej mamy a tvoja tajná teta :-)
@alex37 tiež ju máme radi.
@jo žka2 knedlík som nechcela robiť , lebo sme ho mali nedávno. Ja mám radšej s chlebom.Ja zase zvyknem dávať do omáčky trošku mlieka , aby z nej nepálila žáha. Do paradajkovej polievky zase na tanieri má vnučka rada strúhaný tvrdý syr.Koľko ľudí , toľko chutí.
afataga
stara dobra klasika, veru ani ja som davno nerobila, ta porcia vyzera velmi lákavo, pretlak ma krasnu farbu, kvitujem, ze to nie je s knedlou, neznasam plnenu papriku s knedlou, bud ako mas ty - chlieb alebo zemiaky, zostala som akasi zarazena, ked som citala, ze vodou, ktorou som vyplachla flasky :-) ale hned mi doslo, ze flasky od pretlaku :-)
babkamt
@afataga pretlak som varila sama. Vlani som mala nasadené výborné obrovské sladké rajčiny.Pretlak je dosť hustý , preto som fľašky vypláchla vodou :-) Ja mám toto jedlo najradšej s chlebom. Manžel , na otázku , čo budem variť , vraví , aby som nešpekulovala a varila mu starú dobrú klasiku.
kimlo
Aj ja ju mam radsej s chlebom...a hlavne ta zelena paprika musi byt aspon trocha paliva, vtedy to ma ten spravny "říz"...
svedka
No toto by som si hned dala,hadam uz viac ako rok som nemala :) A k tomu par guliek aj hodit do rury... A jest len tak,bez knedle,bez chleba a som stastna :)))
babkamt
@kimlo celkom s tebou súhlasím. Vlani som na trhu kúpila štipľavú papriku . Zaliala som ju paradajkovým pretlakom , pripravila som si ju na zimu. No tá papriku tak štípala , že sme ju proste nemohli zjesť. Ak jemne páli paprika je to len plus.
babkamt
@svedka jasné , že bez chleba. Veď na chlieb sa ťažko robí :-)
@babav takto pečené v rúre som ešte nerobila. Ďakujem za link.
evanaaa
Aj u nás je obľúbená, ja dávam do zásmažky aj štipku škorice, mlieko ani smotanu nedávam, zatiaľ bez problémov. A samozrejme, jemne pikantná, ak nie je paprika, dávam do omáčky čilly korenie alebo trochu feferónového pretlaku, a aj paprikovú pastu, nielen paradajku.
babkamt
@izabella929 vedela som , že príde vnučka z tanečnej , kde jej vytrávi. Je to jej obľúbené jedlo. Preto som papriku nerobila pálivú. Hneď pri dverách sa ma pýtala , čo som varila . Bola veľmi spokojná s mojou odpoveďou na jej otázku :-)
@evanaaa my dospelí máme radi trošku štipľavé , no vnučka by to nejedla.
jekaterina
ja robím podobne, iba miesto papriky dávam kápie....obrovské a tlusté....a do omáčky robím z gázy taký malý uzlíček zviazaný niťou... s korením, klinčekami, borievkami , novým korením a bobkovým listom...
babkamt
@jekaterina ja dávam koreniny do sitka na sypaný čaj. Je to taká guľa, ktorá sa naplní a potom nemusím koreniny pracne vyberať. S kapiou som ešte papriku nerobila. Zajtra sa ju chystám spraviť.Vnučka k nám príde na prázdniny. Je to jej obľúbené jedlo:-)
andreyca
Plnena paprika...mnam, mnam...je na plane na zajtrajsi obed. Doma sme ju jedavali s chlebom (teda okrem mna). Najradsej ju mam bez "prilohy", ved je tam ryza.
babkamt
@andreyca jasné, nemusí byť žiadna príloha v podobe knedli alebo chleba. Každý si k nej dá to, čo má rád. Ja ten chlieb proste musíííím:-) Dávno som ju nerobila.Mám ju rada trošku pikantnú, to takú môžem robiť len vtedy, keď z nej vnučka neje.
babkamt
@lenia7891 teší ma, že si varila podľa môjho receptu a hodnotíš ho ako výborný. Som rada, že som ťa nesklamala.
stasi
Áno, táto paprika je podľa mojej chuti :-). Práve ju robím, ale s malou obmenou. Papriky a guľky varím vo vode s paradajkovým pretlakom, bobkovými listami, soľou, koreninami. Keď sú papriky a guľky uvarené, vyberiem ich von a až potom pridám zápražku. Ešte zjemním sladkou smotanou. Nechám prevrieť. Naspäť vložím papriky a guľky.
babkamt
@stasi na fotke máš sympatický úsmev:-) Ty máš iný technologický postup. Ale to nevadí . Každá varíme tak, ako nám to vyhovuje. Dala by som aj ja plnenú papriku. Už sme ju dávno nemali.
babkamt
@obor123 tak sme na tom rovnako. Aj ja by som si z nej dala namiesto jogurtu, čo som si vybrala z chladničky:-)
babkamt
@minacela ja som tiež hladná, idem si aspoň zjesť jogurt , čo som si pred pol hodinou vybrala z chladničky:-)
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
@babkamt , prečo si obalila tie guľky v hladkej múke ? Inak recept ako ten môj :-), len ja tie papriky a guľky upečiem a potom ich dám do omáčky.
1x luss44
royallady
Aj naši chlapci to majú radi, ale keďže som od maďarských hraníc moja mama robieva to tak že pridala ešte kyslú smotanu. Ja to tak mám rada, ale môj manžel ten je so severného Slovenska to tak nepozná a príde mu to zvláštne :). Koľko ľudí toľko chutí :)
babkamt
@Royallady (27.11.2016 15:45)

Plnená paprika je obľúbeným jedlom. Dá sa pripraviť vždy trochu inak. Každý si dá do nej to, čo mu chutí. Prečo nie aj s kyslou smotanou:-) Treba vyskúšať niečo nové. Veď koľko ľudí, toľko chutí:-) Pekný deň ti prajem.
anett91
Ďalšie perfektné jedlo vďaka vám. Ďakujem. Prvýkrát v živote som toto varila sama, vždy ich varí otec. A teda podarili sa neskutočne. Milujem vaše recepty.
babkamt
@anett91 (18.6.2019 15:46)
Prezerala som si svoje recepty a narazila som na tvoj komentár. Teší ma, že sa na prvý krát jedlo vydarilo.
cepop
Mile kucharocky , skuste do omacky pridat do plovice cibule napichat zo 10 klincekov , hodit kusok skorice a nastruhat par hobliniek citronovej kory ,nie na tenko orezanu citr.koru , ostalo by to horke ....neobanujete




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia