Plnená paprika fotorecept

janger - fotkajanger, 10. júla 2013
Plnená paprika (fotorecept)
Foto: janger

Trosku som sa prehrabavala v mojej kniznici...Na knihu, z ktorej pochadza tento recept, som uz nacisto zabudla. Tak som v nej listovala a niektore Zobraziť celý popisTrosku som sa prehrabavala v mojej kniznici...Na knihu, z ktorej pochadza tento recept, som uz nacisto zabudla. Tak som v nej listovala a niektore recepty sa mi dost pozdavaju, takze asi castejsie po nej siahnem. Tento recept by mal byt podla popisu taliansky. Trosku som si ho upravila. Kniha sa vola Najlepsie recepty z celeho sveta...

3
porcie
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
3 ks
130 g
25 ks
30 g
1 PL
6 PL
3 strúčiky
2 PL
1 PL
80 g
125 ml




Postup

  1. 1

    Mnozstvo plnky uplne staci na 4 papriky. Ja som mala 3, plnka mi zostala, tak som nou naplnila este 3 paradajky.

  2. 2

    Starsie pecivo (ci uz biele, alebo celozrnne) pokrajame na male kocky. Dame do misky a polejeme 3PL olivoveho oleja. Premiesame.

  3. 3

    Pokrajame ancovicky, olivy, posekame petrzlenovu vnat. Cesnak pretlacime. Pridame to spolu s listkami tymianu a kaparami do misky s pecivom. Zamiesame, pridame podla potreby sol, cerstvo pomlete korenie.

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom este postupne prilievame zvysny olivovy olej. Premiesame.

  5. 5

    Pridame do toho polovicu postruhaneho syra. Vsetko dobre premiesame.

  6. 6

    Z papriky kusok zhora odrezeme. Vnutro papriky vycistime a naplnime plnkou. Posypeme syrom.

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zakryjeme vrskom.

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Kedze mi plnka zostala, naplnila som aj par paradajok, z ktorych som najprv vyskrabkala semienka.

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Podlejeme to troskou bujonu. Dame piect do rury vyhriatej na 180 stupnov. Papriku pecieme asi 30 minut. Trosku do nej pichnite, ci je upecena. Paradajky staci piect kratsie.

  10. 10

    Vyberieme z rury a podavame. My sme to jedli s celozrnnou ryzou.

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Ak vyskusate, tak prajem dobru chut :-).

Diskusia k receptu

marianne
veru @janka len siahni,lebo toto je vyborny recept...a najlepsie na tom je,ze vsetko nan mam..ancovicky som dnes kupila,akokeby som to v kostiach mala,ze takyto recept pridas:-)...paprika bude ale tenkostenna a syr parmezan....
jerica
@janger Janka , určite si ma inšpirovala, paprika vlastná , ostatné bez problémov:-)
pre zábudlivca ukladám :-)
sracz
... za jedlá s čerstvou paprikou, paradajkami a naviac so syrom i zodpovedajúcou suitou voňavých doplnkov, "zodvihujem všetkých 21"!!! -:))) Veruže krásne provokuješ dobrým jedlom, milá Janka @janger - a naviac s "gramotným" postupom! Ďakujem Ti, srdečne pozdravujem a "vinčujem" krásne dni!
mesiar50
Dávam klobúk dole a palec hore.
Super rcp. si to zaslúži.
frezia68
Vidíš,čo skrývajú staré knižky,len objavuj ďalej.Pečenú papriku,či paradajky občas robím,len nesmie byť horúco.Ale ančovičky ,či kapary sú aj pre mňa novinkou...:-)
afataga
no ked su tam ancovicky, alias sardely a kapary, urcite by mi to chutilo, pekny rcp, az na ten bujon
nonna
Môže byť vynikajúce, chutné, ale ja olej vynechám, lipidov v syre dostatok. Ukladám do KK. Pekný deň do Holandska!
marianne
ja som mala tej plnky akurat,na rajciny mi uz nevyslo,papriky boli velke,muz mal ako prilohu k masu...chutilo mu:-)


janger
Mila @jerica , Jarmilka, ty mas stastie, ze mas svoju papriku, to ja som odkazana na obchody, trhy...Ak by si vyskusala, daj vediet :-), pa-pa. Mily @sracz , dakujem ti za pekne slova. Posielam moc srdecnych pozdravov za ocean :-))). @horalka66 , dakujem, budem sa tesit, ak vyskusas. A hlavne, ak ti bude chutit :-). Laci, @mesiar , aj tebe vdaka, ahojcek :-). @frezia68 , ono ta kniha ani nie je nejako moc stara, jednoducho som ju mala niekde zastrcenu, lebo do kniznice sa mi nezmestila, mam ju taku preplnenu... A tak som na nu pekne, krasne zabudla...Papriku si mozes upiect, ked sa trosku ochladi :-). @afataga , dakujem za pochvalu :-). Nie je mi jasne, ze preco ti tam ten bujon nesedi? Ak bujon nemas rada, tak sa da pripadne podliat aj troskou vody... Inak, vcera som po upeceni aj rozmyslala, ze bujon tu ani nejaku zvysujucu hodnotu nema, ze by snad stacilo pekacik aj len vytriet olejom, pripadne maslom. Nuz ale bol ten bujon v recepte, tak som to trosku podliala. Neviem, ci by sa to inak odspodu moc nepripieklo :-). @nonna , som rada, ze sa ti recept paci. Olej nemus dat, v syre je tukov dost, to mas pravdu :-). Len sa bojim, ze budes mat tu plnku (chlieb) trosku suchu...Snad by som to navlhcila niecim inym (mliekom, domacim bujonom?)...Prajem ti tak isto krasny den :-). @irenaw , dakujem, ze si sa pristavila na kus reci ;-). @mariamka , aj tebe diky, pozdravujem :-).
janger
@marianne , Marianka, no ty si neskutocna sikula!!! Ani nevies, ako som rada. Strasne sa tesim, dakujem za fotku. Mna to tak nesmierne potesi, ak mi prida niekto fotku uz spraveneho jedla :-))). Len niekedy po case tie fotky zmiznu, neviem, preco....Pises, ze mas tenkostennu papriku. Tu su dostat len tie masite, hrubostenne. Tie take slovenske papriky nemame. Ta moja bola ozaj dost hruba, preto sa tej plnky asi zmestilo trosku menej. A s parmezanom si nic nepokazila. V povodnom recepte aj bol parmezan.... Ja som mala doma ale ten syr Grana Padano, tak som dala ten. A do receptu menujem vzdy to, co som pouzila ja osobne, co som vyskusala. Nuz rajcinky ti zostali, ale ved sa minu nejako, nie? A citam, ze ides na dovolenku? Super....Som zvedava....Moc pozdravujem a este raz, dakujem, ahojcek :-).
jerica
Janka , vytlačila som si na A4,dnes idem na to :-)máš pravdu,vlastné nemá chybu. Práve som to ukázala synovi, hovorím papriku máš nič ti nebráni to spraviť.Máme aj svoje skoré zemiaky,tie spravím miesto ryže.:-)
irenaw
@janger alebo na kus papriky ;-) nestihla som ešte prebehnúť nové recepty, ale keď som uvidela v komentároch Mariankine foto, nedalo sa inak. a teraz už som pozrela komplet a hovorím: "stále sa viac sa mi pozdáva." @marianne nech sa ti dovolenka vydarí :-)
izabella929
s tým klobúčikom vyzerá veľmi krásne.-))) plnenú papriku ľúbime....krása spojená s úžasnou chuťou....
medovnicek
ja by som zrejme vynechala tie ančovičky, ale všetko ostatné môže byť, veľmi sa mi to páči
janger
@jerica , Jarmilka, aj take dobre nove zemiaciky z vlastnej zahrady, no to je uplna maskrta, len tak na masle, s petrzlenovou vnatou, no mnamka:-), @nazarboncuk , @ywett , dakujem dievcata :-). @irenaw , aj tebe, ze si sa pristavila na kus papriky :-))). Kludne sa mozes ale pristavit aj na kus reci, neboj ;-). @marianka , aj ja ti prajem krasnu dovolenku, budes nam tu veru chybat...@izabella , dakujem za pochvalu, pa-pa. @medovnicek , kludne mozes vynechat, moj muz ich zboznuje, ten cim viac, tym lepsie :-). Dakujem vam este raz vsetkym.
babav
Pekny recept , ľahké jedlo.....páči sa mi plnka ,nemusí vždy byt masova:-).
motyka
Plnenú papriku môžeme na každý spôsob. Určite bude chutiť aj tento. Vyskúšam.Ukladám do KK.
janger
@motyka , dakujem ti za nahliadnutie do mojho receptu. Ak vyskusas, verim, ze bude chutit :-).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia