Plnená kysnutá bábovka

Plnená kysnutá bábovka
Foto: orchidea
orchideaOrchidea, recept pridal: 16. marca 2011 17:52Ďalšie jeho recepty

Z množstva receptov ktoré mám na bábovky som dnes vyskúšala tento.

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Z droždia si urobíme kvások (asi do 100 ml vlažného mlieka rozmrvím droždie, pridám trošku múky a cukru). Múku preosejeme, pridáme cukor, štipku soli a vykysnutý kvások. Premiešame a pridávame zvyšok mlieka, do ktorého rozšľaháme žĺtka, rozpustený tuk (dala som Heru) a vypracujeme vláčne cesto.

2

Cesto prikryjeme a dáme vykysnúť na teplé miesto. (Ja som cesto po vykysnutí znova premiesila a dala ešte raz kysnúť, robím to pri všetkých kysnutých cestách.)
Plnená kysnutá bábovka - obrázok 2

3

Vykysnuté cesto rozvaľkáme a natrieme plnkou, ktorú si pripravíme zmiešaním kakaa, škorice, práškového cukru a kyslej smotany (smotanu pridávať podľa potreby aby nebola plnka veľmi riedka).
Plnená kysnutá bábovka - obrázok 3

4

Natreté cesto opatrne zrolujeme ako roládu a vložíme do tukom vymastenej bábovkovej formy. Dáme piecť. Piekla som pri 180 stupňoch asi 10 minút, potom som teplotu znížila na 165 stupňov a dopekala som kým nebola bábovka upečená. Nech sa vám vydarí a dobrú chuť!



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • cica2, 16. marca 2011 o 21:12
    Krásna bábovka a kysnutú som ešte ani nepiekla, dáko nemám odvahu ale tvoja sa mi velmi páči, si šikuľka:)....a pekne si ju aj naplnila, dobrý nápad! Ďakujem za receptík:)


  • dorisa, 16. marca 2011 o 21:20
    Jéj, takýto postup som ešte nevidela. Vyzerá krásne. Ku kávičke ako stvorený.


  • kata50, 16. marca 2011 o 21:32
    Krásna bábovka:-)


  • bejda7, 16. marca 2011 o 22:17
    Krásna bábovečka,ukladám:)


  • frezia68, 17. marca 2011 o 06:57
    Vydarila sa pekne.Nezvyknem robiť kysnutú,dobrý nápad :-)


  • ainy, 17. marca 2011 o 07:26
    super nápad, vyskúšam


  • malinka711, 17. marca 2011 o 08:36
    takúto kakaovú náplň nepoznám ...... možno by bolo dobré namiesto kakaa tam primiešať roztopenú čokoládu ...... musím vyskúšať . ďakujem za inšpiráciu ......


  • marienka44, 17. marca 2011 o 19:24
    @Orchidea ,domyselna napln so smotanou. Urcite vyskusam aj pri obycajnom krutenom kolaci /mozno aj s makom/. Paci sa mi aj napad piect vo forme, aspon sa udrzi tvar a nepopuka pocas pecenia. Ohromny napad.


  • marianne69, 17. marca 2011 o 19:33
    ...krasna babovecka,takto som este nerobila...


  • janger, 17. marca 2011 o 23:01
    Zaujimavy postup. Je velmi pekna.


  • tetuska, 19. marca 2011 o 15:24
    @cica2 nemaj strach, ja som tiež piekla minule takúto bábovku prvýkrát a bola vynikajúca, nie je to žiadna veda...


  • cica2, 7. apríla 2011 o 00:49
    @tetuska , raz sa určite odhodlám:)


  • vavan, 17. apríla 2011 o 16:09
    mňamková bábovka,musím vymeniť moju starú formu za novú lebo sa my všetko na ňu prilepí potom budem môct piecť bábovky



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist