Plnená kysnutá bábovka

Plnená kysnutá bábovka
Foto: orchidea
orchideaOrchidea, recept pridal: 16. marca 2011 17:52Ďalšie jeho recepty

Z množstva receptov ktoré mám na bábovky som dnes vyskúšala tento.

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Z droždia si urobíme kvások (asi do 100 ml vlažného mlieka rozmrvím droždie, pridám trošku múky a cukru). Múku preosejeme, pridáme cukor, štipku soli a vykysnutý kvások. Premiešame a pridávame zvyšok mlieka, do ktorého rozšľaháme žĺtka, rozpustený tuk (dala som Heru) a vypracujeme vláčne cesto.

2

Cesto prikryjeme a dáme vykysnúť na teplé miesto. (Ja som cesto po vykysnutí znova premiesila a dala ešte raz kysnúť, robím to pri všetkých kysnutých cestách.)
Plnená kysnutá bábovka - obrázok 2

3

Vykysnuté cesto rozvaľkáme a natrieme plnkou, ktorú si pripravíme zmiešaním kakaa, škorice, práškového cukru a kyslej smotany (smotanu pridávať podľa potreby aby nebola plnka veľmi riedka).
Plnená kysnutá bábovka - obrázok 3

4

Natreté cesto opatrne zrolujeme ako roládu a vložíme do tukom vymastenej bábovkovej formy. Dáme piecť. Piekla som pri 180 stupňoch asi 10 minút, potom som teplotu znížila na 165 stupňov a dopekala som kým nebola bábovka upečená. Nech sa vám vydarí a dobrú chuť!



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • cica2, 16. marca 2011 o 21:12
    Krásna bábovka a kysnutú som ešte ani nepiekla, dáko nemám odvahu ale tvoja sa mi velmi páči, si šikuľka:)....a pekne si ju aj naplnila, dobrý nápad! Ďakujem za receptík:)


  • dorisa, 16. marca 2011 o 21:20
    Jéj, takýto postup som ešte nevidela. Vyzerá krásne. Ku kávičke ako stvorený.


  • kata50, 16. marca 2011 o 21:32
    Krásna bábovka:-)


  • bejda7, 16. marca 2011 o 22:17
    Krásna bábovečka,ukladám:)


  • frezia68, 17. marca 2011 o 06:57
    Vydarila sa pekne.Nezvyknem robiť kysnutú,dobrý nápad :-)


  • ainy, 17. marca 2011 o 07:26
    super nápad, vyskúšam


  • malinka711, 17. marca 2011 o 08:36
    takúto kakaovú náplň nepoznám ...... možno by bolo dobré namiesto kakaa tam primiešať roztopenú čokoládu ...... musím vyskúšať . ďakujem za inšpiráciu ......


  • marienka44, 17. marca 2011 o 19:24
    @Orchidea ,domyselna napln so smotanou. Urcite vyskusam aj pri obycajnom krutenom kolaci /mozno aj s makom/. Paci sa mi aj napad piect vo forme, aspon sa udrzi tvar a nepopuka pocas pecenia. Ohromny napad.


  • marianne69, 17. marca 2011 o 19:33
    ...krasna babovecka,takto som este nerobila...


  • janger, 17. marca 2011 o 23:01
    Zaujimavy postup. Je velmi pekna.


  • tetuska, 19. marca 2011 o 15:24
    @cica2 nemaj strach, ja som tiež piekla minule takúto bábovku prvýkrát a bola vynikajúca, nie je to žiadna veda...


  • cica2, 7. apríla 2011 o 00:49
    @tetuska , raz sa určite odhodlám:)


  • vavan, 17. apríla 2011 o 16:09
    mňamková bábovka,musím vymeniť moju starú formu za novú lebo sa my všetko na ňu prilepí potom budem môct piecť bábovky



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablková pita
Syn sa chystal striekať chardonnay v hone Ingle. Musel som sa poponáhľať. V strede hektárovej vinice pri kamenici rastie statná letná jabloň. Má veľké tvrdé plody s ružovými škvrnkami.

Varecha 30/2014: Rajčinová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 25. júla 2014 v denníku Pravda.

Turecká kuchyňa: Hosť do domu - boh do domu
Seriál SVETOVÉ KUCHYNE dnes z orientálneho Turecka od našej Varecháčky Cesminaz.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 30/2014: Rajčinová kuchárka Rajčinová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 25. júla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist