Plnená kysnutá bábovka

orchideaOrchidea, 54 ročná žena, Žiar nad Hronom, 16. marca 2011 17:52
Ďalšie jej recepty »

Plnená kysnutá bábovkaFoto: orchidea

Z množstva receptov ktoré mám na bábovky som dnes vyskúšala tento.

Suroviny

500 g
30 g
250-300 ml vlažné
100 g
2 ks
100 g
Kakaová plnka:
4 PL
4 PL
3-4 PL
1 KL

Postup prípravy

  1. 1

    Z droždia si urobíme kvások (asi do 100 ml vlažného mlieka rozmrvím droždie, pridám trošku múky a cukru). Múku preosejeme, pridáme cukor, štipku soli a vykysnutý kvások. Premiešame a pridávame zvyšok mlieka, do ktorého rozšľaháme žĺtka, rozpustený tuk (dala som Heru) a vypracujeme vláčne cesto.

  2. 2

    Cesto prikryjeme a dáme vykysnúť na teplé miesto. (Ja som cesto po vykysnutí znova premiesila a dala ešte raz kysnúť, robím to pri všetkých kysnutých cestách.)

    Plnená kysnutá bábovka - obrázok 2
  3. 3

    Vykysnuté cesto rozvaľkáme a natrieme plnkou, ktorú si pripravíme zmiešaním kakaa, škorice, práškového cukru a kyslej smotany (smotanu pridávať podľa potreby aby nebola plnka veľmi riedka).

    Plnená kysnutá bábovka - obrázok 3
  4. 4

    Natreté cesto opatrne zrolujeme ako roládu a vložíme do tukom vymastenej bábovkovej formy. Dáme piecť. Piekla som pri 180 stupňoch asi 10 minút, potom som teplotu znížila na 165 stupňov a dopekala som kým nebola bábovka upečená. Nech sa vám vydarí a dobrú chuť!

ohodnoť recept:
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist