Plnená kuracia roláda - Пилешко руло с плънка (fotorecept)

Autor receptu: alex37

Kuracie prsia na 1000 spôsobov, tak vyzerá naša kuchyňa od určitého času. Sem - tam nejaké morčacie, hovädzie, ale čo sa týka nenáročnosti receptov, jednoznačne kuracina vyhráva.

2
porcie
60 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia rozrežeme po dĺžke, pomocou mikroténového sáčku rozklepeme na tenko
  2. okoreníme, soľou, čiernym korením, natrieme horčicou. Posypala som krájaným zelerom, nie je však nutné. Môžete použiť aj iné bylinky.,
  3. na olivovom oleji udusíme cibuľu, pridáme cesnak /pozor, aby nezhorkol/špenát, hlivu, nastrúhanú mrkvu, okoreníme soľou a čiernym korením a dusíme do zmäknutia.
  4. pokladieme plátkami šunky, navrstvíme plnku a kúsky fety a zvinieme do rolády
  5. zrolujeme, zviažeme niťou aby sa rolka nerozpadla.
  6. opečieme na horúcom oleji, keď sa zatiahne z každej strany, podlejeme vodou alebo bielym vínom a dusíme, aby mäso zvnútra nezostalo surové. Nepoužitý zbytok plnky primiešame k prílohe, v mojom prípade kus-kusu. Kus-kus pripravíme nasledovne: do nádoby si nasypeme kus-kus, osolíme a a zalejeme vriacou vodou, 1cm nad hladinu kus-kusu. Kus-kus sa nasiakne vodou, primiešame k nemu zbytok náplne a podávame.