Plnená kuracia roláda - Пилешко руло с плънка (fotorecept)
Autor receptu: alex37
Kuracie prsia na 1000 spôsobov, tak vyzerá naša kuchyňa od určitého času. Sem - tam
nejaké morčacie, hovädzie,
ale čo sa týka nenáročnosti receptov, jednoznačne kuracina vyhráva.
2 porcie |
60 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie prsia rozrežeme po dĺžke, pomocou mikroténového sáčku rozklepeme na tenko
- okoreníme, soľou, čiernym korením, natrieme horčicou. Posypala som krájaným zelerom, nie je však nutné. Môžete použiť aj iné bylinky.,
- na olivovom oleji udusíme cibuľu, pridáme cesnak /pozor, aby nezhorkol/špenát, hlivu, nastrúhanú mrkvu, okoreníme soľou a čiernym korením a dusíme do zmäknutia.
- pokladieme plátkami šunky, navrstvíme plnku a kúsky fety a zvinieme do rolády
- zrolujeme, zviažeme niťou aby sa rolka nerozpadla.
- opečieme na horúcom oleji, keď sa zatiahne z každej strany, podlejeme vodou alebo bielym vínom a dusíme, aby mäso zvnútra nezostalo surové.
Nepoužitý zbytok plnky primiešame k prílohe, v mojom prípade kus-kusu.
Kus-kus pripravíme nasledovne:
do nádoby si nasypeme kus-kus, osolíme a a zalejeme vriacou vodou, 1cm nad hladinu kus-kusu. Kus-kus sa nasiakne vodou, primiešame k nemu zbytok náplne a podávame.