Plnená kapustafotorecept

kajusiqq - fotkakajusiqq, 13. októbra 2012
Plnená kapusta(fotorecept)
Foto: kajusiqq

Tento recept ma naučila mamina:)........na východe sa robí takto no videla som aj inak bez ryže ale toto je myslím chutnejšie:))

4
porcie
15 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 listov
250-300 g
600 g
na dochutenie
na dochutenie
na dochutenie
na dochutenie
na popraženie
na popraženie alebo bravčová masť
0,5 l
Omáčka:
trocha na zapražku
1 lyžica
7 dcl
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Na oleji popražíme do zlatista cibuľku.

    Plnená kapusta(fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ryžu vsypeme do misky a na nu nalejeme cibuľlku s olejom alebo masťou pridáme korenie soľ vegetu,sladku papriku...premiešame

    Plnená kapusta(fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme mäso a premiešame

    Plnená kapusta(fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na dno hrnca dáme pokrájanu kapustu a posypeme rascou

    Plnená kapusta(fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Lístok kapusty naplníme zmesou ryže a mäska:)...nie príliš veľa aby nevypadávalo:)

    Plnená kapusta(fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zakrútime a dáme na kapustu v hrnci:)

    Plnená kapusta(fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Polejeme pretlakom

    Plnená kapusta(fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    a zalejeme vodičkou:)))

    Plnená kapusta(fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    kapustu zavážime aby sa nevyplavila náplň:))aby všetko držalo po kope:)

    Plnená kapusta(fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Zatiaľ čo sa kapustička varí pripravíme si omáčku:) Omáčka: 1.roztopíme maslo a pridáme múku

    Plnená kapusta(fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Pridáme pretlak a chvíľku povaríme pridáme cukor podľa chute:)

    Plnená kapusta(fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Prajem vám dobrú chuť:)

Diskusia k receptu

kajusiqq
Nie nič:)....ona sa uvarí spoločne v liste:).......preto dávame do listov menšie dávky pretože ešte napučneje:)
astheart
Mňaaaaaaaaaaaam, golabki ! Typicky polské jídlo. Před 4 lety jsem strávila celé prázdniny v Krakově. Skoro denně jsme na ně chodili do jedné restaurace na Rynku Glownym! Stály jen 10 pzl a byly úžasné. (Říkám jen, protože ceny v Krakově jsou astronomické....). Pak se mi dostala do rukou kuchařka Poláka žijícího u nás v pohraničí a podle jeho receptu jsem je párkrát dělala. Jen párkrát, protože jsem na ně sama. Miluji to jídlo! Akorát doporučuji dělat je z letního zelí, protože zimní má listy moc utažené natěsno a špatně se oddělují (ale jde i to). V polské televizi jsem je viděla dělat mnohokrát, existují stovky receptů. Ale tenhle je přesně podle mého gusta. Děkuji! :))))
boxik
Typicky východoslovenské a východomaďarské jedlo , dokonca na typickej východniarskej svadbe jeden z neodmysliteľných chodov , akurát sa väčšinou k tomu nerobí omáčka a niekde sú menšie odchýlky v konečnej úprave , napríklad sa to robí na kyslej kapuste , ale je to niečo čo tvorí základ východniarskej kuchyne a čo aj my pristáši zo západu milujeme.
kajusiqq
Tak mi to doma robíme takto:).......ale ako hovorim je milion iných postupov:)...ale mne tento vyhovuje najviac a ano na každej svadbe.)))
medulienka122
ináč - aj ja to robím podobne, ale bez pretlaku, je to recept, ktorý robím dva dni - prvý si pomeliem mäso, predvarím ryžu, urobím guľky, na druhý deň dokončím, tri dni nevarím nič, he!
waocipa
mne sa osvedčil recept co robila moja mamka plnku dávam do kelového listu aj tvoje sú super.
violetacamorova
Aj naše obľúbené jedlo. Vyskúšala som aj v keli, mne chutil veľmi, a z tejto zimnej kapusty listy idú dole ťažšie. Ja pre nás dvoch varím niekedy aj z dvoh hlávok kapusty ak sú menšie. Neviem, kedy sa toho prejeme ha!
mijaita
@sikovnica25 plněné paprikové lusky pečené v troubě na platcích slaniny, obložené plátky rajcat a kolečkama paprik. Za studena i za tepla je to, po vašom, maškrta ! :-)
používateľ nemá avatar
123
123
je naozaj veľa spôsobov prípravy "holúbkov" moja babka /od Sobraniec/ zase dávala surovú ryžu rovno do mletého mäsa - varilo sa to v hrnci, akurát sa to zalialo vodou a domácim paradajkovým pretlakom a troškou oleja... na kyslej kapuste a kyslom kapustnom liste je to tuším skôr spišská alternatíva - ale je to tiež východ...
nemusím ani dodávať, že keď ich navarím, nepotrebujem nič iné aj dva tri dni...
používateľ nemá avatar
123
123
a zabudla som napísať, že sa cibuľka upraží, posype červenou mletou paprikou a vmieša do mletého mäsa s ryžou... a na rozkrojený uvarený holúbok ešte trochu kyslej smotany..., no /už som to dávnejšie nerobila, musím napraviť....
používateľ nemá avatar
123
123
ok, kajusqq, nevšimla som si predošlý koment -je to to isté, len my nerobíme paradajkovú omáčku k tomu - ako som uviedla v predchádzajúcom komente, - na holúbok na tanieri kyslá smotana - ale najlepšie sú ako zákusok rovno do ruky a olizovať sa...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia