Plnená grilovaná zelenina

mecom - fotkamecom, 23. septembra 2015
Plnená grilovaná zelenina
Foto: mecom

Komerčný recept

15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
3 ks
30 g
50 ml
2 strúčiky
 hrsť
4 ks
5 ks
2 ks
6 ks




Postup

  1. 1

    Vyberieme v obchode menšie kusy zeleniny – cibuľu, baklažán, cukety a paradajky. Cukety vydlabeme a na 2 minúty ponoríme do vriacej vody. Pripravíme si paradajky - 4 paradajky vydlabeme a 2 paradajky ponoríme na 1 minútu do vriacej vody a olúpeme. Vydlabeme aj baklažány a 4 cibule. Odkrojené vŕšky zeleniny odložíme nabok a následne použijeme ako „vrchnáky“ na upečenú zeleninu.

  2. 2

    V hrnci s hrubším dnom na olivovom oleji opečieme cibuľu a cesnak (cca 5 minút). Pridáme mleté mäso, 2 nakrájané paradajky zbavené šupky a 10 minút necháme bez podlievania na slabom ohni dusiť. Osolíme, okoreníme a dáme bokom. Do tejto zmesi pridáme vajcia, parmezán a nasekaný petržlen. Dobre premiešame.

  3. 3

    Pripravenú zeleninu touto zmesou naplníme a dáme na rozpálený gril na 10 minút dopiecť. K tomuto jedlu môžeme podávať šalát alebo pečené zemiaky.

Diskusia k receptu

ivan14
V sezóně něco podobného dělám rád a často. Rajčata, cukety, baklažán, papriky plním směsí na plněné papriky, zbytek směsi rozředím rajskou šťávou. Naskládám do hlubšího pekáčku, podliju tou šťávou a negriluju - peču v troubě. Jak dlouho? No, prostě až je to akorát. :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia