Syr v lístkovom ceste
Syr v lístkovom ceste

Plesnivec v župane

sovka62 - fotkasovka62, 17. októbra 2017
Plesnivec v župane
Foto: sovka62

Skúšala som plnený plesnivec, podávaný na studeno, skúšala som plesnivec zapečený v ceste, ale akosi mi na nich vždy čosi chýbalo. Tak som to Zobraziť celý popisSkúšala som plnený plesnivec, podávaný na studeno, skúšala som plesnivec zapečený v ceste, ale akosi mi na nich vždy čosi chýbalo. Tak som to spojila a na svete bol plesnivec v župane. Takto ho nazvala @jerica, ktorá bola s manželom u nás na návšteve, ona je autorkou fotografií, aj nápadu, aby som tu recept zverejnila. Asi im chutilo....

4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks (80 g)
400 g
8 koliesok pikantná
8 plátkov prerastená
1 ks
1 ks
50 g
 domáci
1 ks na potretie




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto som vyvaľkala a vykrojila som z neho štyri štvorce, také veľké, aby sa do nich naplnený plesnivec dal zabaliť. Každý plesnivec som prekrojila na plocho na dve časti. Vydlabala som mäkkú časť. Papriky som pokrájala na drobné štvorčeky. Vydlabané kúsky syra, zmäknuté maslo a papriku som mierne prisolila, okorenila a snažila som sa ich zmiešať. Nechceli vytvoriť kompaktnú hmotu, tak som masu rozdelila na štyri časti, každú medzi dlaňami vytvarovala na akýsi pagáčik veľkosti syra, ten už držal v kope, tak som ho vložila do syra a prikryla druhou polovicou. Na štvorec cesta som položila plátok salámy, naň lyžičku kečupu, plátok slaniny, ďalšiu lyžičku kečupu, naň syr. Na syr opäť kečup, plátok slaniny, kečup a plátok salámy. Celé dielo som zabalila do cesta a potrela vajcom. Vzhľad balíčka sa mi veľmi nepáčil, tak som zo zvyškov cesta vykrojila lístky, pásiky na mašličku, balíčky som ozdobila a ešte raz potrela vajcom. Hneď to vyzeralo lepšie. Piekla som ich v malom plechu vyloženom papierom v teplovzdušnej rúre na 180 stupňov, v elektrickej by asi bolo lepšie 200 stupňov a takto to dopadlo:

    Plesnivec v župane - obrázok 1
  2. 2

    Nechala som ich pár minút vychladnúť a preložila som ich na taniere.

    Plesnivec v župane - obrázok 2
  3. 3

    Prizdobila som ich trochou zeleniny a potom už len zaželala dobrú chuť

Diskusia k receptu

sracz
To je prekvapenie! Moja @Sovka si vyletela na výlet do Varecha.sk. Rád Ťa tu vidím a srdečne pozdravujem. Tunajší, vrátane rodinného kruhu švagra Laci_Maci-ho, ma opäť budú považovať za "East_Europe Star" a to len a len v´daka Tvojemu superfasaextraprímaultravagáňverygutšpeciál rcp! Nech sa Ti aj naďalej darí!
haji
Krásně spojení surovin, ozdobný župan nemá chybu! A jak píše Siisa, do také krásy zakrojit bude těžké. Díky za receptík, milá @Sovka62 !
jerica
Milá @sovicka ! Ďakujem za super recept! Teraz nemusím listovať medzi myšlienkami ako si to robila, ďakujem, bolo to fantastické, ako vždy od teba! teraz už len si to uložiť, v blízkej dobe vyskúšať !! Doporučujem! Neoľutujete ! Pre potešenie , dnešný podvečer, nedá sa rozlúčiť s takou láskou, ako sú sametové ruže :-)


alex37
Jááj, tvoje batôžteky vyzerajú úchvatne. Máme radi plesnivec, ale v batôžku sme ešte nemali :-) najviac u nás chutí so zeleným korením, ten je výborný.
sonulienka
Vyzerá to výborne určite vyskúšam ukladám do KK. Znovu si nesklamala. Paráda.
sovka62
Ďakujem vám za milé komentáre. Som rada, že sa vám recept páči a verím, že ako ho vyskúšate, budete spokojní.
martamm
Toto sa mi velmi pozdava, uz neviem co varit, tak obohatim nas jedalny listok, dakujem Sovka za super receptik :))))))))
sovka62
Veď áno, večná otázka, čo dnes variť? Všetko sme už mali, všetko sme už jedli, na nič chuť nemáme a jesť treba. Občas mi napadne použiť výrok svokry: "malý hrniec vo veľkom a vodu na mäkko". Ešte že máme Varechu, býva mojou inšpiráciou a ako vidno aj tvojou. Ďakujem, Maruška.
frezia68
@Sovka62 :Ten recept núkala @Jerica na Face.....,už tam ma zaujal,hoci lístkové cesto bezlepkové asi neurobím.Ale ten pekný servis láka a obdivujem šikovnosť a vynaliezavosť. Nech Ti vždy tak dobre varí :-).
sovka62
Ďakujem, @Frezia. No bezlepkové asi nie, ale mohla by si skúsiť krehké cesto, teda ak také bezlepkové jestvuje.
sovka62
@Martamm , Martuška, až teraz som zistila, že som ti v prvej odpovedi skomolila meno. Namiesto Martuška som napísala Maruška. Prepáč, samozrejme, viem ako sa voláš.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia