Plavnická roláda

katka82 - fotkakatka82, 28. marca 2011
Plavnická roláda
Foto: katka82

Veeeeľmi dobrá pochúťka!:-)) Lepší variant fašírok.

20 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Suroviny

2 kg mleté
1-2 ks z predošlého dňa
5 strúčikov
12 ks
2 fľaše(3 dcl)
1 fľaša(3 dcl)




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme plnku. Na panvicu dáme trocha oleja,prehrejeme na ňom sterilizovanú zeleninu(mrkva,hrach,kápia) a zalejeme ju 10 rozšľahanými vajcami a urobíme zeleninovú praženicu,ktorú necháme vychladnúť.

  2. 2

    Rohlíky pokrájame na kolieska a namočíme do vody,aby sa nasiakli.Potom ich poriadne vyžmíkame a pridáme k mletému mäsu.K mäsu ďalej pridáme 2 vajcia,roztlačený cesnak,soľ a čierne korenie podľa chuti a asi hrsť hladkej múky.Zmes poriadne vymiešame a rozdelíme na 2 časti.

  3. 3

    Pracovnú dosku posypeme strúhankou a z 1. polovice mäsovej zmesi vyvalkáme placku,asi na 2cm a na vyvaľkanô placku natrieme polovicu vychladnutej plnky a placku opatrne zvinieme ako roládu,preložíme na vymastený pekáč. Z 2.polovice mäsovej zmesi tiež urobíme roládu.

  4. 4

    Roládu ponatierame olejom a dáme do vyhriatej rúry,pečieme pri teplote 200°C asi 1-1,5 hodiny.Počas pečenia potierame rolády olejom.Po upečení necháme rolády trocha vychladnúť a krájame. Podávame so zemiakovou kašou a čalamádou.

Diskusia k receptu

palokuchki
Paci sa mi tato tvoja rolada, velmi pekne vyzera v reze...Vyskusam ju aj ja takto.
kuchticka
Poznam tuto roladu, len som ju este nerobila. Nasi na Morave ju robia casto. Ta tvoja je velmi pekna a istotne ju chcem v najblissej dobe spravit.
katka82
ďakujem,aj v našej rodine sa teší veľkému úspechu!:-DDD
katka82
Fíha,toĺko pochvál!:-))Povzbudili ste ma do písania ďalších receptov!:-))Všetkým vám ďakujem!:-DD
varkuch
podarená práca,pre tých čo ešte roládu nerobili,z praxe doporučujem namiesto strúhanky na rozpracovanie hmoty,mikroténovú foliu a lebo igelitový diel a to podľa toho,akú veľkú roládu budeme pripravovať.
Foliu jemne potrieme olejom,mäsová fáš sa nám bude ľahšie rozotierať a po naplnení stejnomerne dať stočiť.Já používám klasickú úterku navlhčím ju,položím igelit,vytvorím obdlžník,dám náplň a potom stejnomerne nadvihujem uterku s igelitom a valivým pohybom roládu stáčama zároveň jemne utláčam,aby neboli vzduchové medzery,po stočení za pomoci uterky s igelitom prenesiem na pekáč,dotvarujem a jemne vyhladím povrch olejom a ostatok je v bode 4.Podávať sa dá s hoci čím a na studeno i s chlebom
enss
Výborná inšpirácia na veľkonočnú studenú misu.
enss
Výborná inširácia na veľkonočnú studenú misu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia