Pláty s medovou plnkou

cordis - fotkacordis, 30. novembra 2014
Pláty s medovou plnkou
Foto: cordis

pre celú rodinu :)

20
porcií
60 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Na cesto:
150 g
150 g
2 ks
3 PL
1 ČL
400 g
Na pokvapkanie:
Na plnku:
500 ml
2 PL
2 PL
2 balíčky
250 g
150 g
4 PL
2 PL
3 plátky




Postup

  1. 1

    Príprava plnky: V 200ml mlieka rozmiešame polohrubú múku a solamyl. Zvyšné mlieko uvedieme do varu, pridáme rozmiešané mlieko s múkou a so solamylom a zo zmesi za stáleho miešania uvaríme kašu. Počas chladenia občas premiešame. Maslo vyšlaháme s práškovým a vanilínovým cukrom, nakoniec primiešame med. Po častiach pridávame vychladnutú kašu a spolu vyšlaháme. Nakoniec prilejeme rum, vmiešame napučenú želatínu a spolu premiešame.

  2. 2

    Z masla, práškového cukru, vajec, preosiateho kakaa, kyp. prášku a múky vypracujeme cesto. Cesto rozdelíme na 4 časti, ktoré natenko rozvaľkáme na pomúčenej doske na veľkosť plechu. Pláty uložíme na plechy vyložené papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre na 180 stupňov pečieme približne 10 minút. Po upečení budú pláty makké, preto ich z plechu dávame dole aj s papierom. Necháme vychladnúť (pláty po vychladnutí stuhnú).

  3. 3

    3 vychladnuté pláty pokvapkáme rumom a necháme chvíľu odstáť. Potom ich potrieme plnkou a uložíme na seba. Prikryjeme 4. plátom, kt. pokvapkáme rumom a zvrchu polejeme rozpustenou čokoládovou polevou. Naplnený koláč necháme odstáť 6-8 hodín na chladnom mieste. Po stuhnutí posypeme strúhanou čokoládou alebo orechami a pokrájame.

Diskusia k receptu

janikbj
recept sa mi veľmi páči, no nerada používam želatínu. myslíš, že by to šlo aj bez nej?
evanaaa
Ceľkom prijateľný dezert, páči sa mi. Myslím - pre @janikbj , že by to kľudne šlo aj bez tej želatíny, tiež nemám na ňu odvahu. A nemohli by sa tie pláty, ak sú také krehké, piecť na opačnej strane plechu, ako pri medových plátoch? Lepšie sa potom zosunú dole. @cordis , tvoj recept si ukladám do KK.
cordis
@janikbj a @evanaaa :) myslim, ze by to slo aj bez tej zelatiny, alebo na miesto nej 1PL zlateho klasu pridat este do horuceho mlieka. Ja som si cesto valkala uz na peciacom papiery a tak sa mi to lepsie prehodilo na plech a potom aj z plechu ;)
hanach
ja pečiem tiež na obrátenom plechu je to fain




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia