Placky zo zemiakovej kaše a kapusty (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Nikdy neviem odhadnúť množstvo zemiakovej kaše, tak mi pravidelne ostáva. Zo včera tak isto, tak čo s ňou. Urobil som na raňajky placky z nej. Je to vlastne jedna z možnosti, ako kašu využiť.

3
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na placky som použil tuto kapustu. Mám s ňou dobré skúsenosti a hlavne veľmi nám chutí.
  2. Do misy som dal kašu a na objem kaše som dal objem kapusty. Chcel som tam dať údenú slaninu na drobno krájanú, nech to pekné prevonia. No spomenul som si, že mám ešte Zimnú nátierku. Tak som tu použil za dve PL lyžice, ta je ochutená údenou slaninou a cesnakom s cibuľou. Kto nechce použiť slaninu, nech nedáva. Tá tam nemusí isť aj bez nej je to chutné.Posypal som to majoránom a čerstvo mletým čiernym korením. Osolil som len opatrne, lebo ostatne suroviny sú slané. Pridal som ešte vajcia, zemiakový škrob a trochu strúhanky. Napokon som to dobré premiešal.
  3. Piekol som to na keramickej panvici, ktorú som potrel olejom. Na tej keď pečiem nemusím tak pri tom stáť, lebo pečie pomaly a neprihára to v nej. Opiekol som placky z jednej aj druhej strany pekne do červena.
  4. Skôr ako sa rodina ráno zobudila, už som to mal hotové. Nosy im krútilo, lebo to voňalo po celom dome. Dokonca aj pes brechal za dvermi, aby som naňho nezabudol. Tu som dal jednú možnosť ako sa dá ešte kaša použiť. Vyšlo mi z toho 12 placiek. Každému sa ušli štyri. Tajne som dúfal, že ženy nezjedia všetky. No márne, len prázdne taniere ostali. Takže aj vám želám dobrú chuť. Ak vám zostane zemiaková kaša a si placky upečiete.