Fazuľové placky

Placky z čiernej fazule s kalerábovým dipom (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
70 minút
príprava

Postup

  1. Na placky ošúpeme zemiaky, nakrájame ich na malé kocky a uvaríme v osolenej vode. Scedíme, cesnak a jarnú cibuľku nakrájame, pridáme nakrájané lístky koriandru a scedenú fazuľu. Premiešame s pretlakom, rascou, anízom a pridáme garam masalu.
  2. Polovicu hmoty spracujeme v kuchynskom robote na pyré a primiešame k zvyšku hmoty. Osolíme, okoreníme. Navlhčenými rukami tvarujeme placky a zakryté necháme aspoň 30 minút v chladničke.
  3. Placky potrieme olejom a z oboch strán opečieme.
  4. Červená čakanka: Pomaranče odšťavíme, pridáme balzamikový ocot, agávový sirup a zvaríme na hustý sirup. Listy čakanky opečieme a vložíme do sirupu.
  5. Kalerábový dip: Kaleráb očistíme a nakrájame na malé kocky. Bazalku nakrájame nahrubo a rozmixujeme s jogurtom. Osolíme, okoreníme a primiešame ku kalerábu.