Placky s mäsovým tajomstvom v kapuste (fotorecept)

Autor receptu: frezia68

Zemiakové placky obľúbené snáď na každý spôsob.Tieto som dnes plnila kyslou kapustou s klobásou a pridala zeleninku.

2O minút
príprava
2O minút
tepelná úprava

Postup

  1. Domácu kyslú kapustu scedíme.Očistíme cibuľu,popražíme na panvici s pokrájanou slaninou. Pridáme klobásu,ktorá je nakrájaná na pól mesiačiky a opražíme.Potom pridáme odkvapkanú kapustu ( ak je veľmi kyslá,premyjeme) a dusíme asi 5 minút.Pridáme trochu cukru,alebo soľ podľa chuti a plnku máme hotovú.Udržiavame ju v teple.
  2. Na placky postrúhame zemiaky a z celej masy odoberieme naberačkou prebytočnú vodu zo zemiakov.Pridáme soľ,vajce,majoránku,čierne korenie,cesnak a trocha múky.Dobre vymiešame a pečieme na panvici tenké,chrumkavé placky.Panvicu vytrieme tukom pierkom,aj pri obracaní,aby neboli mastné.
  3. Na teplé placky dáme teplú plnku,zakrútime do rolády a ozdobíme zeleninou. DOBRÚ CHUŤ !