Placky pečené v rúre

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 20. februára 2014

Eldina a Afataga ma inšpirovali k zemiakovým plackám,kedže mám iné zloženie,dávam vlastný recept,aby bolo z čoho vyberať:-)

2
porcie
5 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

3 ks strúhané nahrubo
2 PL
1 strúčik
1 ČL
0,5 ČL alebo Ghee




Postup

  1. 1

    Očistené zemiaky nastrúhame na hrubo,pridáme nahrubo nastrúhaný syr, pretlačený cesnak a petržlenovú vňať. Ak máme slaný syr, soliť už nemusíme.

  2. 2

    Všetko premiešame a polievkovou lyžicou kladieme ploché kôpky na plech vystlaný papierom na pečenie a potretý olejom alebo Ghee(musela som ho vyskúšať,takú malo lákavú vôňu).

  3. 3

    Pečieme 30 minút na 180°C. Podávame teplé, ja som mala sterilizované paradajky ako prílohu. Placky zmizli rýchlosťou blesku:-)

Diskusia k receptu

anina6
tvoje placky vyzerajú veľmi dobre, už som sa na nich dlhšiu dobu chystala.
danielcacka
vyzerajú úžasne, placky milujem len mi je po nich ťažko,už musím vyskúšať aj také v rúre a potom dám vedieť aké boli
astheart
Já už delší dobu přemýšlím, že zkusím placky v troubě na grilovacím kameni.
katitka1
mnam isto vyskusam lebo tiez teraz nemozem vyprazane a to statie pri nich ma tiez nikdy nebavilo :-D takze sa mi tvoj recept paci uz teraz :-)
afataga
sak aj toto moze byt dobre, aky si dala syr? dobra by bola aj feta, ale potom aj oregano
kukulienka71
Ďakujem vám za komentíky,som rada,že vás zaujali moje placky:-)tiež sa mi páči táto úprava oveľa viac,ako na oleji na panvici...@afataga ,nedávno som tu v blízkom okolí objavila malú farmičku,syr aj tvaroh nosím odtiaľ,je úžasný,aj ho solia,zato som placky už nesolila.Ja mám rada tunajšie skôr ako zahraničné,fetu moc nie,ale inému môže chutiť viac:-)

anic
parádní recept,děkuji za něj..a ten sýr..jedna báseň 5*
medovnicek
musím vyskúšať, u nás sú zemiakové placky v obľube a takto pripravené sú určite zdravšie ako vysmážané, zaujali ma aj tie zavárané paradajky - mohla by si pridať recept
lianka
Dievčence moje, ja som dnes robila placky aj aj, t.j. aj som piekla na palacinkárni na oleji a reku urobím aj zdravšie na papieri na plechu. Papier som riadne pokvapkala olivovým olejom rozotrela po ploche kde som kládla placky aj placky som trošku pokvapkala oliv. olejom a piekla ako uvádzala @Eldina. Bolo mi stráááááášne teplo, lebo zohrievala aj rúra a na sporáku som piekla ďalšie. Nechcite vidieť výsledok. Tie v trúbe sa mi tak pripiekli na papier, že som ho musela prácne z nich odštipkávať. Myslela som, že ich vyhodím aj s papierom. Pritom som ich prikryla ďalším pekáčom, kým vychladnú. Čo sa týka chute, nemali chybu, ale asi ich viac tak nebudem robiť. Kde som spravila chybu?
garanco
Vyzerajú tak chutne, len sa zahryznúť! Skúsim ich aj so syrom:-))
elixir
Mňam mňam...ďalšie do mojej plackoidnej zbierky. :)
baya94
Wau, zaujímavé :) určite vyskúšam :)
izabella929
veľmi lákavé a podľa výzoru musia byť veľmi chutné...) zajtra vyskúšam...paráda....
tatranka
Tie placky nemajú chybu.Veru by som si dala.Mám veľmi rada placky.Pomerne často ich aj robím.Ak nechcem vysmážať,ja ich pripravujem MR na funkcii crisp.Len zapekaciu misu potriem masťou,alebo olejom a už za radom pečiem.Manžel síce tvrdí,že je v tom rozdiel, no ale čo už.
hubata
Fííha, to môže byť dobrota, a ešte sú aj rýchlejšie ako na panvici, netreba pri nich stáť a asi nie sú ani také mastné. Šikovné, rýchle hotové a ešte aj dobré. Pri najbižšej príležitosti vyskúšam. Vďaka za pekný fotorecept, potešila si ma že si sa s nami oň podelila. Ukladám do KK.
mariamka
asi fotka rozhodne v tomto "damskom dueli" :)) a cim jednoduchsie, tym lepsie, pacia sa mi tvoje placky @kukulienka a radi mame aj vsetky slane syry, nema ten tvoj farmar zasielkovu sluzbu? syr vyzera uzasne, 5&kk
eviana
@kukulienka71 , no a mňa si si týmito plackami úplne získala, vyzerajú úžasne a hlavne sú na hrubo nastrúhané, tak ako mám rada, bez múky... chrumkavéééé... mňam, si u mňa viťaz testu :) 5*
kukulienka71
Ďakujem vám všetkým za ocenenie receptu,nesmierne ma teší:-)@medovnicek ,prišla som na chuť zaváraným paradajkám len nedávno,žiaľ ešte ich kupujem,minule som mala talianske,to bola jedna báseň,teraz mám z Jednoty,aj keď som patriotka,naše mi tentoraz až tak nechutí:-(mávame peknú úrodu rajčín,pohľadám nejaký super recept tu od niektorej z vás,a urobím domáce.Ako príloha je mi to chutnejšie ako kyslé zaváraniny.@lianka ,ja som potrela pečiaci papier celý veľmi tenko Ghee a placky som síce upečené nezošuchla,ale neboli ani moc pevne prilepené,išlo to v pohode dole.Neviem,kde si mala chybu..Mne z tejto dávky vyšlo 9 menších placiek na jeden plech.Dievčatá,dúfam,že si pochutíte:-)@mariamka ,žiaľ,práve dnes som hovorila s týmto farmárom,majú obmedzené kapacity(4 kravičky),hlásia sa mi ľudia,čo by chceli od nich,ani sa nečudujem...asi sa dám na farmárčenie,tie chute sú úžasné.@pusta ,ďakujem aj za link,pozriem si ho.Prajem vám pekný večer!
janger
@kukulienka71 , placky vyzeraju velmi chutne. A aj ten syr sa mi strasne paci :-). To je iste este uplne mlady, nezrely syr? Parada...
kukulienka71
@tiginko ,nemyslela som sušené v oleji nakladané paradajky,ale lúpané sterilizované,také natur,žiadna konz.látka tam nie je ani ochutenie.Chutia výborne!@janger ,ďakujem,áno,ten syr bol veľmi čerstvý,nezrelý.Už mám ďalší objednaný a pani mi vravela,že stačí,ak objednám 1x za mesiac,lebo sa ho ujem??!Nechce sa mi veriť,ale asi má už nejaké skúsenosti...:-)@elixir ,potešila si ma krásnou fotkou,som rada,že chutili!!!:-)
používateľ nemá avatar
mt
mt
Skúšal som to, vyšli vynikajúco, ďakujem za recept. Piekol som to na silikónovej fólii, nepripieklo sa to ani úplne bez oleja. Syr som dal hodne tvrdý (Grana Padano - iný som nemal) a pridal som trochu korenia a majoránky. Nabudúce skúsim ešte s vajcom.