Placky ku grilovačke

tetrisss - fotkatetrisss, 14. júla 2013
Placky ku grilovačke
Foto: tetrisss

Dnes sme sa rozhodli grilovať a mne včera ostali varené zemiaky a tak ma napadol jeden nápad, že vyskúšam naše lokše na turecký spôsob, Zobraziť celý popisDnes sme sa rozhodli grilovať a mne včera ostali varené zemiaky a tak ma napadol jeden nápad, že vyskúšam naše lokše na turecký spôsob, vyšlo to veĺmi dobre a tak sa o ten nápad s vami podelím.

4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
100 g
0,5 ks
1 ČL




Postup

  1. 1

    Uvarené zemiaky som pretlačila lisom , pridala múku, soľ a zvyšok vajca a urobila som tuhšie cesto ako na lokše. Z tohto množstva mi vyšlo 8 kusov veľkosti menšieho tanierika. Cesto si podelíme na kúsky, vyvaľkáme na silu stebla, podsypávame múkou, cesto sa mierne lepí.

  2. 2

    My máme grilovací kameň, tak na suchý a rozpálený dáme placky, pečieme, kým nám strana zhnedne, otočíme, potrieme rozpusteným maslom, posypeme nastrúhaným syrom, ja som mala svoj domáci neúdený, ale myslím, že sa dá použiť aj eidam, do ktorého som nasekala čerstvú bazalku a dopečieme placku. Syr na vrchu sa nám krásne rozpustí a ktomu si dáme čo si opečieme.

    Placky ku grilovačke - obrázok 2

Diskusia k receptu

luss44
lokše zbožňujem, čiže tieto placky by mi stačili aj samé, bez mäsa... jednoznačne dobrý nápad Ťa napadol :)
izabella929
veru aj ja zbožňujem placky...)teraz v sezózne zeleniny,kopec nakrajaných paradajok, uhoriek ,papriky rôznofarebnej, cibuľu, nič by mi nechýbalo...gustušné papaníčko.-)))
mariamka
aj ja tak spekulujem vyuzit to co mi ostane, vyborny napad, neviem ci turecky, ale chutit a vonat to muselo uzasne.. a pecene na kameni, aj zdrave, :)
frezia68
Máš dobré nápady a ja mám uvarené zemiaky na zajtra,takže vyskúšam pár podľa Teba aj bez grilovačky :-) vyzerajú veľmi chutne.
tetrisss
Samozrejme, ze aj na suchej panvici budu chutne. Skuste, neolutujete.
mamatata2
Práve sa dívam na zemiaky, čo zostali od nedele, takže idem podľa Teba. Ďakujem za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia