Pizzové trojuholníky podľa Angie

whitewings - fotkawhitewings, 20. januára 2015

Tieto trojuholníky by sa u nás zjedli snad aj každý deň. Recept ako obvykle vznikol v mojej hlave mixovaním kadejakých nápadov. Snad sa zapáči Zobraziť celý popisTieto trojuholníky by sa u nás zjedli snad aj každý deň. Recept ako obvykle vznikol v mojej hlave mixovaním kadejakých nápadov. Snad sa zapáči aj vám

10
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 250 °C

Suroviny

Cesto:
1 kg
podľa potreby (na kvások a zamiesenie)
2 čl (do cesta)
1 kocka
250 g (poprípade olej)
Plnka:
podľa potreby (môže byť aj jemná)
na dochutenie
podľa potreby
Zdobenie:
podľa potreby
podľa potreby (alebo sezam)




Postup

  1. 1

    Pripravíme si kvások z vlažnej vody, cukru, droždia. Zatial kým nám kvások odpočíva si preosejeme polohrubú múku, pridáme soľ zamiešame a následne pridáme roztopené maslo (alebo olej).

  2. 2

    Ked nám začnú kvasinky v kvásku pracovať pridáme ho k ostatným ingredienciám a namiesime tuhšie cesto. Dovtedy s nim pracujeme kým sa prestane lepiť na ruku aj na nádobu. Následne cesto necháme kysnúť cca 45minut

  3. 3

    Zatial čo nám cesto kysne pripravíme si plnku z kečupu, salámy a oregána (môžme použiť aj iné druhy salámy, bacon aj nastrúhaný tvrdý syr podľa toho kto ako má rád) ochutnáme a ak je potrebné tak ešte môžme dochutiť štipkou soli.

  4. 4

    Ked je cesto nakysnuté, pripravíme si dosku, pomúčime ju a vyklopíme cesto z nádoby. Cesto rozdelíme na 2 polovice (naraz by toho bolo veľa). Vytvarujeme z neho bochník a rozvalkáme ho na hrúbku cca 1.5 až 2cm. Polovicu plnky rozotrieme na rozvalkané cesto a zrolujeme do rolády a následne ho krájame šikmým rezom na trojuholníky. Trojuholníky kladieme na plech s papierom na pečenie. Posypeme hrubozrnnou soľou a semienkami (trojuholníky môžme kúsok natrieť vodou aby soľ a semienká lepšie držali). Postup opakujeme aj pri druhej polovici cesta.

  5. 5

    Následne predom pripravené trojuholníčky na plechu pečieme v predohriatej rúre na 250 stupňov. Ja osobne nemám teplovzdušnú rúru a trojuholničky sa mi pečú tak cca 15- 20 minut. No každý pozná svoju rúru najlepšie tak odporúčam sledovať. Prajem dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

whitewings
dakujem za uznanie :) valeri krásne pizzové koláčiky. Ja na takéto záležitosti používam polohrubú múku. Podľa mňa sa totiž dosť podceňuje pri kysnutých slaných pečivách, lebo sa do ne hodí úplne úžasne. Minule som dokonca ešte aj pláty na slanú tortu opiekla presne z tohto druhu cesta :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia